به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، بیست و هشتمین روز از اردیبهشت ماه 1398 با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به استقبال ویزه جوانان از نمایشگاه حجاب و عفاف اشاره کرد.
اظهار نظر هنرمندان در فضای مجازی تبعات ناگواری دارد/ترجیح میدهم در محیطی پر از تهمت نظری ندهم
بازیگر فیلم «یتیم خانه ایران» گفت: در قبال حضورم در فضای مجازی ترجیح میدهم از این به بعد تنها به اطلاع رسانی فعالیتهای کاری خود بپردازم و استفاده دیگری را از آن نکنم.
علیرام نورایی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درخصوص حضور و فعالیت خود در فضای مجازی گفت: در قبال حضورم در فضای مجازی ترجیح میدهم از این به بعد تنها به اطلاع رسانی فعالیتهای کاری خود بپردازم و استفاده دیگری را از آن نکنم.
وی درباره اظهار نظرات برخی هنرمندان در فضای مجازی در خصوص مسائل مختلف اظهار کرد: من در مورد دیگران نمیتوانم نظری بدهم اما ترجیح میدهم در فضای مجازی موضع خاصی نسبت به مسائل نداشته و نظری غیر تخصصی ندهم زیرا ممکن است برخی را به اشتباه بیندازم.
بازیگر فیلم یتیم خانه ایران با اشاره به تبعات بوجود آمده درباره اظهار نظر هنرمندان در فضای مجازی اضافه کرد: یکی از اصلیترین دلایل من برای عدم موافقت با اظهار نظر مجازی از سوی هنرمندان تبعات ناگواری است که این روزها در جامعه میبینیم. نظرات ممکن است عواقب خاصی داشته باشند به همین دلیل من نظری در محیط اینستاگرام نمیدهم.
وی در همین راستا ادامه داد: انتخاب من برای فعالیتهای مجازی به این صورت است که انتشار اخباری که در آنها تخصصی ندارم را به خبرگزاریها بسپارم و خودم را مسئول پوشش خبری ندانم اما خودم در فضای مجازی صرفاً به فعالیت شخصی و حرفهای بپردازم.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
اهمیت خواندن دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان/روزهدار در این روز قناعت را بیاموزد
کارشناس علوم قرآنی گفت: در دعای دوازدهمین روز از ماه مبارک رمضان، روزهدار قناعت را بیاموزد و، چون به نیازمندان فکر میکند یاد میگیرد از نعمتها به درستی استفاده کند و به آنچه خداوند به او عطا کرده و از چیزهایی که پروردگار بر او نبخشیده به درستی استفاده کند.
سید حسین موسوی تبریزی کارشناس علوم قرآنی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، در خصوص دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان گفت: در چنین روزی روزهدار از خداوند میخواهد تا انسانی عادل باشد.
وی بیان کرد: در روز دوازدهم ماه مبارک رمضان میخوانیم: «اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِکَ یا عِصْمَةَ الخائِفین»، خدایا زینت ده من را در آن با پوشش و پاکدامنى و بپوشانم در آن جامه قناعت و خوددارى و وادارم کن در آن بر عدل و انصاف و آسودهام دار در آن از هر چیز که میترسم به نگاهدارى خودت اى نگهدار ترسناکان.
این کارشناس علوم دینی بیان کرد: عدل از ویژگیهای خداوند است و به معنای این است که پروردگار در مواجهه با هر فرد جانب انصاف را رعایت میکند.
وی تصریح کرد: از نگاه خداوند تنها ملاک برتری آدمی تقوای او است و تنها از این منظر انسانها از یکدیگر تمایز پیدا میکنند، بنابراین پروردگار با رعایت عدالت یکسان برای تمامی بندگان تنها وجه تمایز را پرهیزکاری میداند.
موسوی عنوان کرد: ماه رمضان بهترین فرصت است که روزهداران واقعی بیشتر جانب عدالت را رعایت کنند و با فکر کردن و به یاد داشتن نیازمندان از نعمتهایی که خداوند به آنها عطا کرده در راستای مشکلات دیگران بهره ببرند.
وی تاکید کرد: در دعای دوازدهمین روز از ماه مبارک رمضان، روزهدار قناعت را بیاموزد و چون به نیازمندان فکر میکند یاد میگیرد از نعمتها به درستی استفاده کند و به آنچه خداوند به او عطا کرده و از چیزهایی که پروردگار بر او نبخشیده به درستی استفاده کند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
حکیم عمر خیام، شاعری که به آسمان خیره بود
28 اردیبهشت ماه بزرگداشت حکیم عمر خیام، همه ساله چنین روزی به عنوان روز بزرگداشت حکیم عمر خیام گرامی داشته میشود.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، 28 اردیبهشت ماه بزرگداشت حکیم عمر خیام، همه ساله چنین روزی به عنوان روز بزرگداشت حکیم عمر خیام گرامی داشته میشود.
ابوالفتح الدین عمر بن ابراهیم نیشابوری مشهور به خیام از برجستهترین حکما و ریاضی دانان جهان اسلام در سال 329 هجری قمری در نیشابور دیده به جهان گشود.
خیام همچنین یکی از شعرای ایرانی است که دارای سبک خاصی است و همه با رباعیات خیام آشنایی دارند. در واقع دو بیتیهای خیام در سطح جهان شناخته شده هستند و دارای شهرت هستند. همانطور که میدانید رباعی سرایی یکی از سبکهای شعر گفتن است که در ادبیات ایرانی رواج دارد و بسیاری از شاعران دیگر بر مبنای سبک کار خیام رباعیهایی زیبا سروده اند.
مضمون رباعیهای خیام و سایر شعرایی که پیرو او هستند میتواند عارفانه و یا عاشقانه باشد. برخی از دو بیتیهای عارفانه خیام به حالت عامیانه در آمده و در صحبتهای عام مورد استفاده قرار میگیرند.
خیام پس از طی تحصیلات در حوزهای مختلف در رشته ریاضیات و نجوم تبحر خاصی یافت و در این حوزه شیوههای خاصی را در حل مسایل مختلف ابداع کرد. حکیم عمر خیام به دلیل تبحر و دانش عظیمی که در این دو علم بدست آورده بود، ملکشاه سلجوقی او را فراخواند و وی را در صدر نشاند.
خیام در نزد ملکشاه دست به انجام کارهای علمی بسیاری زد که از میان آنها میتوان به نگارش تقویم جلالی اشاره کرد.
حکیم عمر خیام بنا به در خواست ملکشاه رصدخانه ملکشاهی را ساخت و در صدد اصلاح تقویم موجود بر آمد. تقویم جلالی او که امروزه در میان ایرانیان رواج دارد از چنان اعتباری بر خوردار است که تاکنون کمتر به آن ایراد وارد شده است.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
ساختارشکنی در ظاهر جوانان و علاقه به پوشش اسلامی در نمایشگاه عفاف و حجاب/آخر هفتهای شلوغ را پشت سر گذاشتیم
کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور گفت: برای من بسیار جالب بود که به عینه دیدم که حضور طیفهای مختلف از جوانان در نمایشگاه دیده میشود و بسیاری از آنان با تماشای تنوع آثار در ظاهر خود دچار ساختارشکنی شده و به خرید لباسهای اسلامی پرداختند.
علیاصغر زیلایی مدیر امور اجرایی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درخصوص استقبال مردمی از نخستین جمعه نمایشگاه عفاف و حجاب گفت: پیشتر گفته بودم که طی ماه رمضان هر چه به روزهای میانی نزدیک شویم استقبال از نمایشگاه بیشتر میشود و خوشبختانه در پنجشنبه و جمعهای که گذشت، شاهد استقبال انبوه مخاطبان از غرفهها بودهایم.
وی در همین راستا ادامه داد: جمعه یکی از شلوغترین روزهای نمایشگاه عفاف و حجاب بود و بسیاری از بازدیدکنندگان توانستند بنا به تنوع غرفهها و طراحیهای صورت گرفته در قبال البسه خرید خوبی داشته باشند.
این فعال عرصه لباس درباره برنامههای آتی نمایشگاه عفاف و حجاب افزود: کارگروه مد و لباس و مجموعه عباس آباد برنامههای جدیدی را برای روزهای آتی در نظر خواهد داشت که از جمله مهمترین آنها میتوان به محلی دائمی برای امکان حضور شبکههای تلویزیونی و رادیویی اشاره کرد.
مدیر امور اجرایی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در همین راستا ادامه داد: علاوه بر این جدا از نمایشگاه برنامههای متنوعی با عنوان شبهای رمضان برگزار میشود که طی آن مخاطبان علاوه بر خرید میتوانند کمی استراحت کرده و حال و هوایی تازه کنند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
عرضه مجموعه آثار 50 جلدی امام خمینی (ره) در نمایشگاه قرآن/تجلیل از برگزیدگان مسابقات سراسری خردسالان جامعه القرآن
بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در هفتمین روز خود بسترساز اتفاقات مهمی بود که از جمله آن صحبتهای رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی درباره ضرورت گسترش فعالیتهای فرهنگی و دینی و تجلیل از برگزیدگان مسابقات سراسری خردسالان جامعه القرآن بود.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در هفتمین روز خود بسترساز اتفاقات مهمی بود که از جمله آن صحبتهای رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی درباره ضرورت گسترش فعالیتهای فرهنگی و دینی و تجلیل از برگزیدگان مسابقات سراسری خردسالان جامعه القرآن بود.
***عرضه مجموعه آثار 50 جلدی در غرفه دفتر حفظ و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره)
در غرفه دفتر حفظ و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) مجموعه آثار 50 جلدی شامل مجموعه کامل آثار خطی حضرت امام (ره)، مجموعه صحیفه نور و مجموعه سی جلدی اسناد انقلاب اسلامی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
در این غرفه ضمن تخصیص بخش ویژه کودکان برای نقاشی و ساخت کاردستی با کاغذ و نقاشی با شن، آثار آیت الله اشراقی و دو نرم افزار از دیگر برنامههای این غرفه معرفی شدند که یکی از نرم افزارها به صورت VR(حقیقت مجازی) است که این امکان را بوجود میآورد تا بازدیدکنندگان به واسطه عینک بتوانند مجموعه جماران شامل حسینیه، نگارستان، بیمارستان، بیت امام و کوچه منتهی به جماران را مشاهده کنند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
ناشران در مصرف کاغذ صرفهجویی کنند/طراحی داخلی کتب به کاهش استفاده کاغذ کمک میکند
نویسنده «سایه تاک» گفت: ناشران و فعالان این حوزه میتوانند با صرفهجویی در کاغذ به واسطه نوع طراحی داخلی کتاب شرایطی را بوجود آورند که در زمان کنونی که حوزه نشر دچار مشکلات متعددی است، مصرف کاغذ کاهش یابد و گرانی ملزومات چاپ کمتر روی انتشار تاثیر بگذارد.
راحله صبوری نویسنده «سایه تاک» در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان درباره وضعیت حوزه نشر گفت: بحران کاغذ فقط مختص به این ایام نیست، همیشه قیمت کتاب در وضعیتی بوده که همه اقشار جامعه قادر به خرید آن نبودهاند، در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امسال نیز متوجه شدم که بسیاری از افراد قادر به خرید تمام آثار منتشر شده مورد نیازشان نیستند.
این نویسنده درباره راهکارها برای بهبود شرایط کنونی حوزه نشر اظهار کرد: فکر میکنم باید همیاری، سوبسید یا تسهیلاتی در زمینه کتاب برای تمامی ناشران در نظر گرفته شود تا هم مدیران انتشاراتها بتوانند بدون دغدغه کار کنند، هم نویسندگان و پژوهشگران بتوانند فعال باشند و هم داستاننویسانی که به صورت مستقل کار میکنند نگرانی نسبت به انتشار قصهها و داستانهایشان نداشته باشند.
وی در ادامه یادآور شد: موضوع ادبیات و کتاب بخش مهمی از فرهنگ محسوب میشود که اگر متزلزل شود گویا یکی از ستونهای فرهنگی مشکلی پیدا کرده و جز آسیب به جامعه جوان کتابخوان نباید انتظار نتیجهای دیگری از آن داشت.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.