به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، اعضای شورای شهر تهران در جلسه علنی امروز شورا پرونده چند ملک را برای تشخیص باغ و غیرباغ مورد بررسی قرار دادند. یکی از این پروندهها مربوط به ملکی بود که در آن درختی باقی نمانده بود که کمیسیون معماری و شهرسازی بر اساس سند ملکی و رأی ماده 12 آن را باغ تشخیص داد.
مرتضی الویری در واکنش به این رأی گفت: شورا چرا به زمینی که در آن یک درخت نیست باید رأی باغ بدهد که سالاری توضیح داد اگر قرار باشد به میزان درختان باقی مانده توجه کنیم سایر مالکان باغ نیز درختان شأن را خشک کرده و درخواست تغییر نوع سند را خواهند داشت.
همچنین در این جلسه به موضوع زمینهایی که بخشی از یک زمین مادر هستند پرداخته شد که محسن هاشمی توضیح داد: این موضوع در هیأت رئیسه مطرح شد و برای بررسی بیشتر به کمیسیون تخصصی حقوقی ارجاع شد که این موضوع از سوی این کمیسیون رد شد بنابراین نمیتوان تمامی قطعات یک پلاک را قبل از درخواست برای رأی صادر کرد.
شهربانو امانی درباره ملاک تشخیص باغ یا غیر باغ بودن اظهار داشت: شورای شهر بر اساس مستندات باید درباره باغات اعلام نظر کند.
وی گفت: از ابتدای دوره جاری شورا قانون ملاک عمل ما بوده و در ادامه راه نیز باید قانونی عمل کنیم.
امانی اظهار داشت: در حوزه باغات اگر خلع قانونی وجود دارد باید با ارائه لایحه این خلع رفع شود.
وی با اشاره به رویههای گذشته در خصوص مجوز ساخت و ساز گفت: در میانه پارکها نیز مجوز ساخت و ساز داده بودند.
بهاره آروین عضو هیأت رئیسه شورای شهر نیز در جریان بررسی پرونده باغات پیشنهاد کرد که شورای شهر باغاتی که مالک آنها نهادهای عمومی هستند، را باغ اعلام کند تا فضای آنها برای شهروندان حفظ شود.
آروین ادامه داد: چه اشکالی دارد که اراضی نهادهای مختلف که کاربری خاصی ندارد، باغ اعلام شود.
محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم در این جلسه گفت: بررسی شود که اگر نیاز است، طی نامهای به مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسئولیت تشخیص باغات را از دوش شورا برداریم.
حسن خلیل آبادی عضو دیگر شورای شهر تهران هم در جریان بررسی پرونده باغات خاطر نشان کرد: در اسناد بسیاری از املاک نوشته شده باغچه و اطلاق باغ به این نوع اسناد وجاهت قانونی ندارد.
خلیل آبادی تأکید کرد: در بسیاری از موارد، در سند باغچه ذکر شده در حالی که تعداد درخت مورد نیاز یک باغ در آن موجود نیست.
وی پیشنهاد کرد در چنین مواردی رأی به باغ بودن یک ملک داده نشود.
علیمحمد مختاری رئیس سازمان بوستانها و فضای سبز شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه اظهار داشت: در پروندههای املاک مناطق 22و 20 شهر تهران، 25 درصد از ملک به فضای سبز اختصاص داده میشد.
وی گفت: در گذشته تلاش شد تا 70 درصد از اراضی این دو منطقه را به عنوان باغ حفظ کنیم.
در نهایت اعضای شورای شهر تهران پس از بررسی جزئیات پرونده پنج باغ در تهران، به سه پرونده رأی باغ دادند.