رئیس ستاد اجرایی پنجمین دوره انتخابات نظام پرستاری، اقدامات انجام شدده برای برگزاری این انتخابات در روز جمعه جاری را تشریح کرد.
به گزارش به نقل از ایسنا، دکتر سیدحسین امامی رضوی در نشست خبری پنجمین دوره انتخابات نظام پرستاری با اشاره به این موضوع که ارائه خدمات توسط پرستاران یکی از ارکانهای اصلی خدمات را تشکیل میدهد، گفت: سازمان نظام پرستاری هم برای پیگیری مشکلات پرستاران و هم برای حمایت از بیماران برای ارتقای کیفیت خدمات فعالیت میکند. ما در چهار دوره برگزاری این انتخابات در هر دوره به یک پختگی بهتری رسیدیم و تعامل بهتری میان سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت اتفاق افتاده است.
وی افزود: با حکم وزیر محترم بهداشت، دو بخش ماموریت برگزاری این انتخابات را دارند؛ بخش اول اجرا که مسئولیت آن بر عهده این جانب است. در بخش اجرایی تعداد شهرستانهای واجد شرایط در انتخابات دوره پنجم 15 درصد نسبت به دوره گذشته افزایش یافته است و این شهرستانها از 127 شهرستان در دوره چهارم به 147 شهرستان واجد شرایط رسیده است که میتوانند هیات مدیره نظام پرستاری در شهرستانها را تشکیل دهند. همچنین تعداد دانشگاهها از 52 دانشگاه در دوره چهارم به 60 دانشگاه در دوره پنجم رسیده است.
امامی رضوی افزود: تعداد واجدین شرایط رای دادن امسال به 180 هزار نفر رسیده است که این عدد در دوره چهارم 127 هزار نفر بود. همچنین برگزاری انتخابات امسال در 590 صندوق انجام میشود که این عدد نسبت به سال گذشته 90 عدد اضافه شده است. همچنین کادر اجرایی که بر صندوقها حضور دارند، در دوره قبل 2900 نفر بود که در این دوره به 3480 نفر رسیده است و همچنین شهرستانها امکان دسترسی بهتری برای رایدهی نسبت به دورههای گذشته دارند.
وی ادامه داد: داوطلبین ما در دوره چهارم 3080 نفر بودند که امسال این تعداد به 3371 نفر رسیده است. از این تعداد 54 درصد خانم و 46 درصد آقایان هستند. البته با توجه به اینکه بیش از 90 درصد از کادر پرستاری کشور را خانمها تشکیل میدهند، این میزان مشارکت اندکی پایین است.
امامی رضوی افزود: در برخی از شهرستانها به دلیل فراهم نشدن برخی شرایط و یا به حد نصاب نرسیدن تعداد افراد، انتخابات به شکل فعلی برگزار نشده و ما انتخابات میان دورهای را در این شهرستانها خواهیم داشت. قبل از زلزلهای که شهرستان مسجدسلیمان را درگیر کرد، تعداد هفت شهرستان به انتخابات میاندورهای رسیده بودند که اگر استاندار و شورای نظارت بر انتخابات در این شهرستان به این نتیجه برسند که شرایط برای برگزاری انتخابات فراهم نیست، مسجدسلیمان هم باید برای انتخابات میاندورهای آماده شود.
وی افزود: انتخابات نظام پرستاری روز جمعه 21 تیرماه از ساعت 8 صبح آغاز و تا ساعت 6 بعد از ظهر همان روز ادامه دارد. البته با نظر هیات نظارت، امکان تمدید این ساعت وجود دارد. اما از تمام همکاران تقاضا داریم تا در ساعات اولیه رایدهی با در دست داشتن کارت شناسایی و کارت نظام پرستاری برای رای دادن اقدام کنند. البته کسانی که میخواهند رای دهند حتماً لازم نیست که کارت نظام پرستاریشان تمدید شده باشد و تمدید این کارت تنها برای کاندیداهای انتخابات ضروری بوده است.
امامی رضوی افزود: در آغاز مباحث اجرایی انتخابات 358 نفر شناسایی شدهاند که کارت عضویت آنها اعتبارش را از دست داده بود که از طریق اطلاعرسانی به صورت حضوری و یا پیامک این تعداد به 80 نفر کاهش پیدا کرد.
در ادامه این نشست دکتر محمدحسن حیدری - رییس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات نظام پرستاری، گفت: با توجه به ابلاغ جناب آقای دکتر سعید نمکی در رابطه با معرفی نمایندگان وزارت بهداشت برای تشکیل هیات نظارت مرکزی بر انتخابات پنجمین دوره نظام پزشکی بنده به عنوان رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات معرفی شده و جلسات مدون تشکیل شد. در این جلسات نمایندگان وزارت کشور، دادستانی، نظام پزشکی و سایر دستگاههای ذیربط دعوت شدند تا وضعیت برگزاری انتخابات بررسی شود.
وی با اشاره به اینکه امروز (چهارشنبه 19 تیرماه) آخرین مهلت کاندیداها برای تبلیغات انتخابات است، ادامه داد: خوشبختانه تمام مراحل طبق زمانبندی از پیش تعیین شده پیش رفت. ما از 17 فروردین سال جاری تا امروز با همکاری ستاد اجرایی و سایر همکاران تمامی موارد را بررسی کردهایم. در ثبت نام اولیه 3139 نفر اقدام به ثبت نام برای شرکت در انتخابات نظام پرستاری کردند که از این تعداد در مرحله اول 36 نفر رد صلاحیت شدند و از تعداد 36 نفر 24 نفر به این رد صلاحیت اعتراض کردند و در نهایت تنها 8 نفر رد صلاحیت شدند.
وی افزود: بر اساس قانون تمام موارد مربوط به رد صلاحیت مشخص است و نهایتاً در محیطی کاملاً غیرسیاسی تمام مسائل مربوط به رد صلاحیت و یا عدم تایید رد صلاحیت مورد بررسی قرار گرفت.
حیدری دو مورد خاص را مشمول رد صلاحیت معرفی کرد و گفت: محکومیت کیفری که باعث ایجاد محرومیت اجتماعی شده و اشتهار فساد و مسائل اخلاقی از این موارد است که خوشبختانه در مورد دوم هیچ کس به دلیل داشتن صفت اشتهار رد صلاحیت نشده است.
وی افزود: در مرحله اول هر نفر به عنوان عضو اصلی و دو نفر به عنوان عضو علیالبدل در هیات مدیره نظام پرستاری هر شهرستان انتخاب میشوند و این افراد از بین خود نمایندگانی برای حضور در شورای اصلی انتخاب میکنند. ما در حال حاضر در ابتدای مرحله برگزاری انتخابات اولیه هستیم که نتایج این انتخابات فردای روز برگزاری انتخابات (شنبه 22 تیر) اعلام شده و نتایج قطعی انتخابات در تاریخ اول مردادماه به اطلاع افراد میرسد.
وی با تاکید بر دوری از فضای سیاسی برای این انتخابات افزود: ما به دنبال فرمایش وزیر محترم در جهت سیاسی نبودن کلیه اقدامات در وزارت بهداشت هستیم و به هیچ وجه مسائل سیاسی در حوزه نظارت و اجرای این انتخابات دخالت نکرده است.