جهان نیوز؛ دکتر جعفر قادری نوشت: عملیات روانی و جنگ تبلیغاتی با استفاده از شبکههای اجتماعی و ماهوارهای، یکی از قطعات مهم پازل راهبرد دشمن علیه جمهوری اسلامی است تا از رهگذر بزرگنمایی مسائل حاشیهای و ایجاد امواج کاذب، قدرت و توان کشور را تضعیف کند.
در این میان آنچه مایه تأسف بوده و هست، همراهی خواسته یا ناخواسته برخی مسئولین با این موج است که با هدف دوقطبی سازی جامعه و به محاق بردن چشماندازهای کشور طراحی شده است. طی چند روز گذشته، وقوع برخی حوادث و جریان سازی های کاذب نشان داد که حریف تا چه میزان مترصد ورود از منفذ فضای بی در و پیکر مجازی و بازی دادن نه تنها افکار عمومی بلکه برخی از مسئولین است.
طبیعتاً از دشمنی که هر چه در توان داشته، برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی استفاده کرده، انتظاری جز این نمیرود و به فرموده امام راحل (ره) عصبانیت و خصومت آمریکا از انقلاب اسلامی، نشانه درستی مسیری است که در حال پیموده شدن است اما این انتظار از مسئولین نمیرود که در زمین دشمن بازی کرده و خوراک تبلیغاتی برای آنها فراهم کنند. علاوه بر این، اگر برخی اغراض سیاسی، شرایط شیطنت دشمن را تمهید نمیکرد، بهطور حتم، جبهه آمریکایی – صهیونیستی مجالی برای عرض اندام نداشت، ضمن اینکه در فضایی که جامعه، دغدغههای مشخصی دارد و بدون کنکاش و تحقیق قابل رؤیت هستند، پرداختن به امور دیگر، در حقیقت نقض حقوق مردم به شمار میرود.
تشخیص موضوعات اصلی و تمیز دادن متن از حاشیه کار دشواری نیست و به طرق مختلف میتوان به آن دست یافت که مسائل «معیشتی» و «اقتصادی» در زمره آنها قرار دارد. وقتی مردم با تورم بیسابقه، رکود در بخشهای مختلف دست و پنجه نرم میکنند و در عین حال، فلان مسئول، از حقوق قشری خاص آنهم با قرائت غربی و مطلوب ذائقه آنها دم می زند، معلوم است که یا از اولویتهای کشور بیخبر است، یا قرابتی با آنها ندارد و یا خدایناکرده بدون توجه به وضعیت اسفبار اقتصاد، به دنبال تأمین مطامع سیاسی خود است.
نکته اینجاست که برخی دغدغهای جز طرح موضوعات جنجالی و حاشیهای ندارند و از وظیفه خود، فرسنگها فاصله گرفتهاند. عدم انحراف از اولویتها و پرهیز از ایجاد دو قطبیهای غیرواقعی و کاذب، در شرایطی که کشور در رینگ تحریمها و «راهبرد فشار حداکثری» قرار گرفته، وظیفه هر ایرانی و به طریق اولی، همه دستاندرکاران نظام است و افکار عمومی نمیپذیرد که فردی بر کرسی مسئولیت، تکیه زده باشد اما با جو سازی مورد پسند رسانههای غربی و معاند، فرافکنی کرده و از زیر بار وظایفش شانه خالی کند.
برای مقابله با این موج، افزایش مطالبه گری از سوی مردم و رسانهها، بررسی عملکرد و واکاوی پرونده دوره مسئولیت این قبیل افراد و جریانها، بهترین راهکار برای جلوگیری از تکرار انحراف از اولویتهاست. رسانهها میتوانند نقش بسیار مؤثری در این حیطه داشته باشند و با تهیه چارتی از اولویتهای ترسیم شده در سند چشمانداز 1404 که شاهراههای کشور در زمینههای مختلف فرهنگی، علمی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را مشخص کرده، به عملکرد مسئولین و نمره آنها از عمل به این موارد بپردازند. پایش و رصد رسانهای عملکرد مسئولین و مقایسه آنها با آنچه در شعارهای انتخاباتی مطرح میکردند، این نتیجه را به همراه دارد که مردم به عنوان صاحبان انقلاب اسلامی، از ریز نمرات کسانی که آنها را در انتخابات مختلف برگزیدهاند، آگاه شوند و شاقولی برای انتخاب صحیحتر در دست داشته باشند.
از باب مثال، قرار است که در افق برنامه چشمانداز، ایران اسلامی «به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه آسیای جنوب غربی (شامل آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه و کشورهای همسایه) با تأکید بر جنبش نرمافزاری و تولید علم، رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی، ارتقاء نسبی سطح درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل» که سیاستهای اقتصاد مقاومتی ناظر به آن است، دست یابد. برخی ها باید پاسخ بدهند که برای حصول این هدف که رونق تولید و خروج از وضعیت رکود تورمی در ذیل آن تعریف شده، چه کردهاند که همه توان و نیروی خود را صرف پرداختن به دغدغه درصد بسیار اندکی از مردم نمودهاند؟!
این حق مردم است که بدانند در اوضاع فعلی و در شرایطی که آمریکا با تشکیل یک گروه اقدام علیه جمهوری اسلامی، رسماً اعلام کرده است که وارد جنگ اقتصادی با ایران شده تا نظام را به اصطلاح به انصراف از تعقیب اهدافش وادارد، تا چه میزان به تحقق هدف «رونق تولید» پایبند بودهاند و پاتک دشمن در این حوزه را دفع کردهاند؟ مسئولی که نه تنها در شعار، بلکه در عمل نیز اعتقادی به اقتصاد درونبنیان ندارد و عملاً کاپیتالیسم را تبلیغ میکند، طبعاً صلاحیت مدیریت ندارد و ای بسا، سر منشأ بسیاری از مفاسد نیز بوده است.
به کرات شاهد بودهایم که فرصتهای بسیاری در برخی مقاطع، سوخته و از بین رفته و تهدیداتی نیز از ناحیه این فرصت سوزیها شکلگرفته و لطمات بسیاری را به کشور وارد کرده است. تئوری سازی ها، نظریه پردازیهای مضر و تصمیمات شتابزده بخشی از این موارد است که اثرات تخریبی آن را در بازار ارز شاهد بودیم.
این در حالی است که رهبر حکیم انقلاب بارها اولویت کشور و دغدغه مردم را مسائل معیشتی و حل معضلات تولید عنوان کردهاند، لذا با اصلی – فرعی کردن موضوعات، نباید اجازه داد که موج رسانههای بیگانه به نتیجه برسد و هر مسئولی در هر مقام و جایگاهی، فارغ از وابستگیهای حزبی و سیاسی، وظیفه دارد که تنها به منافع ملی بیندیشد.
منبع:حمایت