به گزارش ایسنا، نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک که متشکل از 14 کشور است، در سپتامبر به 28.9 میلیون بشکه در روز رسید که 750 هزار بشکه در روز در مقایسه با اوت کاهش داشت و پایینترین تولید ماهانه از سال 2011 به این طرف بود.
حملات 14 سپتامبر به دو تاسیسات نفتی عربستان سعودی به توقف تولید 5.7 میلیون بشکه در روز نفت این کشور منجر شد و قیمت نفت را در 16 سپتامبر 20 درصد افزایش داد و تا مرز 72 دلار در هر بشکه رساند. با این حال قیمتهای نفت از آن زمان به 61 دلار کاهش پیدا کرده که نزدیک سطح قیمت پیش از حملات است.
به گفته کرگ ارلام، تحلیلگر شرکت OANDA، معاملهگران به شکل واضحی نسبت به ریسک پریمیوم در نفت نگران نیستند و توجهات به وضعیت تقاضا و ریسک کاهش بیشتر آن معطوف شده است.
اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان نفت در قالب گروهی معروف به اوپک پلاس در دسامبر گذشته موافقت کردند تولیدشان را از ابتدای سال 2019 به میزان 1.2 میلیون بشکه در روز کاهش دهند. سهم 11 عضو اوپک از این کاهش تولید 800 هزار بشکه در روز بوده است و ایران، لیبی و ونزوئلا از مشارکت در آن معاف هستند.
نرخ پایبندی 11 عضو اوپک به توافق کاهش تولید که قرار است تا مارس سال 2020 اجرا شود، در سپتامبر به 218 درصد رسید که بسیار بالاتر از 131 درصد در اوت بود.
بزرگترین کاهش تولید به میزان 700 هزار بشکه در روز، مربوط به عربستان سعودی بود که 9.05 میلیون بشکه در روز تولید کرد. البته کاهش تولید این کشور بزرگتر بود اما شرکت نفتی آرامکوی سعودی با برداشت از ذخایر نفت خود، این کاهش را محدود کرد. منابع آگاه به رویترز گفتند تولید عربستان سعودی بین 8.5 تا 8.6 میلیون بشکه در روز بود.
پیش از حملات عربستان سعودی تحت توافق محدودیت عرضه اوپک، تولید خود را بسیار بیشتر از میزانی که توافق کرده بود، محدود کرده بود.
تولید ونزوئلا نیز که تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد کاهش بیشتری پیدا کرد. شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا ماه جاری بخشی از فعالیت بلندینگ نفت را متوقف کرده و تولیدش را در واکنش به رشد ذخایر داخلی، کاهش داد.
در میان سایر اعضای اوپک، عراق صادراتش از بنادر جنوبی و شمالی را محدود کرد اما نیجریه عرضه خود را اندکی افزایش داد و همچنان بالاتر از سقف توافق شده با اوپک نفت تولید میکند. همچنین لیبی با افزایش تولید میدان الشراره، نفت بیشتری تولید کرد. در میزان عرضه امارات متحده عربی تغییر چندانی به وجود نیامد اما کویت تولید خود را اندکی افزایش داد.
بر اساس گزارش رویترز، تولید نفت اوپک در سپتامبر پایینترین حد از سال 2011 بود که جنگ داخلی در لیبی باعث فروپاشی تولید این کشور شده بود.