ویژه‌های مشرق؛

رفع حصر، مطالبه مردم ایران است/ اظهارات بنزینی روحانی،صدای روزنامه اصلاح‌طلب را هم درآورد

در شرایطی که مردم از نحوه عملکرد دولت گله مند هستند و آشوبگری اوباش،مردم را با برخی مشکلات مواجه کرده است،آقای روحانی با خنده می گوید که همانند مردم از زمان گران شدن بنزین بی خبر بوده است!

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** نماینده لیست امید: رفع حصر،مطالبه مردم ایران است

روزنامه اعتماد در مطلبی به نقل از «غلامرضا حیدری» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس نوشت:«حاکمیت نتوانسته آن‌طور که باید به وعده‌هایش عمل کند. مردم انتظاراتی که داشتند هنوز که هنوز است نتوانستند برآورده‌ شده ببینند. به عنوان مثال در انتخابات 88، اعتراضاتی شد. هنوز که هنوز است نمک روی این زخم‌ می‌پاشند. انگار برای عده‌ای دکان شده است. هنوز که هنوز است آقای موسوی، آقای کروبی و سرکار خانم رهنورد را در حصر داریم. این ولله، بالله، تالله برای نظام جمهوری اسلامی ننگ است».

حیدری در ادامه گفت:«فضای امنیتی برای کشوری همچون ایران که در حال تجربه رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری منفی است، بسیار خطرناک است...رویکرد نظامی‌گری نمی‌تواند تامین‌کننده منافع ملی باشد».

این سطح تحلیل آن هم از سوی شخصی که بر صندلی نمایندگی مردم تهران در مجلس تکیه زده است، تأسف برانگیز است. وی رفع حصر را مطالبه اصلی مردم جا زده و فضای کشور را بحرانی جلوه داده و مبارزه جدی ایران با تروریسم در منطقه و افزایش توان دفاعی- به عنوان عامل بازدارنده در مقابل دشمن- را نظامی گری جا زده است.

حیدری قسم جلاله خورده است که حصر سران فتنه برای نظام ننگ است. این در حالی است که سران فتنه گرچه با ادعای تقلب در انتخابات و پدید آوردن حوادث و ناآرامی‌های پس از انتخابات، خیانتی نابخشودنی مرتکب شده و روزی باید در دادگاه محاکمه شوند، ولیلکن موارد مذکور هیچکدام دلیل حصر این افراد نیست. این حوادث در سال 88 (از 22 خرداد تا 9 دی به مدت هشت ماه) به وقوع پیوست و سران فتنه تا 25 بهمن سال 1389 کاملاً آزاد بودند.

دلیل اصلی حصر سران فتنه،توطئه مشترک و پیچیده آمریکا، رژیم صهیونیستی، برخی کشورهای اروپایی و سران مرتجع منطقه در سال 89 و پس از ناکامی در کودتای مخملی است. سران فتنه بازیگر اصلی این توطئه امنیتی بودند. توطئه‌ای که اگر هوشمندانه و به هنگام- توسط شورای عالی امنیت ملی- خنثی نشده بود، سرنوشتی شبیه عراق و سوریه طی سال‌های گذشته، می‌توانست برای ایران رقم بخورد. بنابراین حصر، دلایل امنیتی دارد و ادعای تقلب و رفتارهای ساختارشکنانه در سال 88، دلیل آن نیست.

برخلاف ادعای این نماینده اصلاح طلب، مطالبه اصلی مردم ایران، رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی است. چندی پیش «عبدالله رمضان‌زاده» سخنگوی دولت اصلاحات گفته بود:«اگر از هزار خانواده اولویت‌هایش را بپرسیم، قطعاً بین رفع حصر و رفع بیکاری به رفع مشکل بیکاری تأکید می‌کند».

** اظهارات بنزینی روحانی،صدای روزنامه اصلاح طلب را هم درآورد

روزنامه آرمان در مطلبی نوشت: «متاسفانه معلوم نیست که چرا سخنان رئیس‌جمهور اخیراً خیلی با مردم فاصله پیدا کرده است و باز معلوم نیست نقش مشاوران رئیس جمهور در این میان چیست؟ گاهی مردم می‌مانند که در مقابل برخی سخنان آقای روحانی باید بگریند یا بخندند! اینکه رئیس‌جمهور از تاریخ اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین اظهار بی‌اطلاعی می‌کند، نه شایسته جایگاه وی است و نه برای مردم قابل پذیرش».

این روزنامه اصلاح طلب در همین شماره در مطلب دیگری با عنوان «آقای رئیس جمهور! واقعا؟» نوشت:« سخنان رئیس‌جمهور درباره زمان اجرای طرح افزایش قیمت بنزین انتقادات بسیاری را برانگیخت. حسن‌روحانی دیروز در جلسه شورای اداری آذربایجان شرقی گفت که "خودم هم جمعه فهمیدم بنزین سهمیه‌بندی شده. موضوع بنزین را به وزیر کشور و شورای امنیت کشور واگذار کرده بودم. گفتم این مصوبه ماست؛ اجرایش با شما و صداوسیما، بروید و هر وقت مناسب دیدید، اجرا کنید؛ به من هم نگویید". این اظهارنظر موجب واکنش‌ها و انتقادهای شدیدی از سوی فعالان سیاسی و شخصیت‌های اجتماعی و مردمی شد و برخی از آنها حتی در برابر این گفته رئیس‌جمهور از مردم عذرخواهی کردند و نحوه گفتار ایشان را مورد انتقاد قرار دادند. برخی نیز این سخنان را بی‌توجهی به آسیب‌دیدگان اعتراضات اخیر تلقی کردند. فارغ از اینکه رئیس‌جمهور بگوید از تاریخ سهمیه‌بندی بنزین باخبرم یا بی‌خبرم، نافی مسئولیت او در قبال اجرای این طرح نیست. اما آنچه بیش از این گفته مورد انتقاد قرار گرفت، شیوه بیان رئیس‌جمهور بود که با واکنش‌ مواجه شد. از سوی دیگر اینگونه منطق و سبک تحلیل را نمی‌توان در این شرایط و با حجم خسارات مادی و معنوی که به مردم وارد شده، قبول کرد و در واقع برای توجیه این اقدام مساله بزرگتر دیگری رخ داد که آسیب دیده را ناراحت کرد. در این میان فعالان سیاسی و حتی حامیان دولت در مواجهه با این سخنان و نوع ادبیات به‌کار گرفته شده، یک جمله را بیان کردند. "آقای رئیس‌جمهور! واقعا؟".».

در شرایطی که مردم از عملکرد دولت در نحوه اصلاح قیمت بنزین گله مند هستند و آشوبگری اوباش در روزهای گذشته نیز مردم را با برخی مشکلات مواجه کرده است، آقای روحانی با خنده می گوید که همانند مردم از زمان گران شدن بنزین بی خبر بوده است!

این اظهارنظر عجیب رئیس جمهور بازخوردی بسیار منفی در افکارعمومی داشت. نسنجیده بودن این اظهارنظر به حدی بود که روزنامه های دولتی و همچنین اکثریت مطلق روزنامه های اصلاح طلب، آن را سانسور کرده و در صفحه اول کار نکردند.

«غلامحسین کرباسچی» فعال سیاسی اصلاح طلب در واکنش به این اظهارنظر تأمل برانگیز روحانی نوشت:«به عنوان یکی از حامیان این دولت غرق در عرق شرم از مصاحبه دیشب جناب وزیر کشور بودم که سخنان همراه با قهقه امروز جناب رئیس‌جمهور پاک ناامیدمان کرد. دریغ از کمی انصاف و احساس و تدبیر».

** گرانی بازار مسکن تقصیر تحریم هاست

روزنامه ابتکار در مطلبی با عنوان «متهم ردیف اول نابسامانی بازار مسکن کیست؟» نوشت:« وقتی صحبت از تحریم‌ها به میان می‌آید، بسیاری از افراد گمان می‌کنند که بخش مسکن کمتر در مقابل تیر خلاص تحریم‌ها قرار می‌گیرد. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران معتقدند مسکن نیز از گزند تحریم‌ها در امان نبوده و آثار آن را در افزایش یکباره ملک طی یک سال اخیر می‌توان به خوبی مشاهده کرد».

ابتکار در ادامه نوشت:«طبیعتا بخش مهمی از تورم به وجود آمده ناشی از تحریم‌ها بوده و نمی‌توان منکر این قضیه شد».

این روزنامه اصلاح طلب به دنبال متهم ردیف اول نابسامانی بازار مسکن می گردد و جالب اینجاست که تحریم ها را یکی از عوامل اصلی التهابات بازار مسکن جا می زند.

این در حالی است که بسیاری از کارشناسان، عملکرد بسیار ضعیف دولت روحانی در حوزه مسکن را عامل اصلی وضع موجود در این بخش می دانند. «عباس آخوندی» وزیر سابق راه و شهرسازی یکی از مقصران اصلی و کلیدی در این خصوص است. همان شخصی که گفته بود «افتخار می کنم که حتی یک واحد مسکن هم برای مردم نساختم»!

گرانی 130 درصدی قیمت مسکن، بی توجهی به تکمیل مسکن مهر، متوقف کردن طرح مسکن اجتماعی در حد شعار، بی توجهی به طرح اخذ مالیات از واحدهای خالی، رهاکردن بازار اجاره بهای مسکن و...از جمله نتایج حضور آخوندی در وزارت راه و شهرسازی است.

وی در روزهای گذشته،درخصوص حادثه تلخ قطار تبریز-مشهد مقصر شناخته شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان