به گزارش ایسنا، حدود دو سال قبل رضا شکاری، بازیکن فعلی تیم فوتبال تراکتور، با فسخ قراردادش با باشگاه ذوبآهن به روبینکازان روسیه پیوست. در این بین باشگاه اصفهانی با مدیریت سعید آذری تصمیم گرفت هم از باشگاه روبینکازان و هم از رضا شکاری شکایت کند. در این دو سال صحبتهای زیادی در مورد این پرونده مطرح شد و حتی چند هفته قبل نامهای از فیفا در رابطه با یکی از این پرونده ها منتشر شد امروز باشگاه ذوبآهن اعلام کرد که در مورد بحث حق آموزش رضا شکاری فیفا رای جدیدی صادر و اعلام کرده باشگاه روسی باید مبلغی را به باشگاه ذوب آهن پرداخت کند.
میر حیدری، وکیل باشگاه ذوبآهن در گفتوگو با ایسنا درباره این موضوع اظهار کرد: رای جدیدی که صادر شده مربوط به حق آموزش رضا شکاری است. ما اوایل سال 97 این شکایت را مطرح کردیم. طرح این شکایت به لحاظ رعایت جهات شکلی حایز اهمیت فراوانی است و عدم رعایت این مسایل طبیعتا باعث شکست پرونده میشود. طبق قوانین فیفا اگر بازیکنان جوان با یک باشگاه اولین قرارداد حرفهایاش را بندد، آن باشگاه موظف است به باشگاههایی که آن بازیکن را آموزش داده مبلغی را پرداخت کند و ضمنا اگر بازیکن در اولین انتقالش به یک فدراسیون دیگر منتقل شود باز هم باید به باشگاه قبلیاش مبلغی بابت حق آموزش پرداخت شود.
او ادامه داد: شکایتی که باشگاه ذوبآهن در آن موفق شده اولین مورد حق آموزش است که از طریق پیگیری قضایی در عرصه بین المللی به یک باشگاه ایرانی تعلق میگیرد. یک بار هم باشگاه ملوان مبلغی بابت حق آموزش گرفت اما آنجا مساله تا جایی که اطلاع دارم به صورت دوستانه حل کردند و البته در موارد دیگر هم همین گونه بوده است اما باشگاه روبینکازان زیر بار نرفت و از آنها شکایت کردیم. البته موارد دیگری هم بوده که باشگاههای ایرانی میتوانستند بابت حق آموزش مبلغی دریافت کنند اما چون موارد شکلی یا مواعد قضایی رعایت نشد، این اتفاق رخ نداد. مثلا باشگاه سپاهان میتوانست برای سردار آزمون این پول را بگیرد ولی چون مشمول مرور زمان شد نتوانست این کار را انجام دهد. متاسفانه در باشگاههای ما، مدیران اطلاعات زیادی از لحاظ مسایل حقوق ورزشی ندارند و نمیدانند بعضا در بسیاری از موارد حق آموزش یک بازیکن خیلی بیشتر از مبلغ ترانسفرش میشود. در مورد آقای نورافکن مبلغی که در خبرها آمده بود حدود 50 هزار یورو بود ولی با توجه به سنوات آموزش میتوانستند مبلغ خیلی بیشتری از بابت حق آموزش او بگیرند. البته آنها موضوع را از طریق گفتوگو جلو بردند.
وکیل باشگاه ذوبآهن اضافه کرد: نکته جالب در این پرونده که حتما باید به آن رسیدگی شود این است که شکاری پیش از عضویت در باشگاه ذوب آهن عضو باشگاه مقاومت تهران بود و به همین خاطر باشگاه ذوب آهن حدود 10 میلیون تومان بابت حق آموزش شکاری به باشگاه مقاومت پرداخت کرد و ما میتوانستیم به همین دلیل از باشگاه روبینکازان 60 هزار یورو بابت حق آموزش بگیریم اما چون اطلاعات ردههای پایه به صورت دقیق ثبت نمیشود این اتفاق رخ نداد. به همین دلیل باید سامانه ثبت قراردادهای لیگهای استانی به سازمان لیگ متصل شود تا حق و حقوق باشگاههای کوچک از بین نرود.
او اضافه کرد: مدیران فعلی و قبلی باشگاه خیلی در این مورد حمایت کردند که من جا دارد از آنها تشکر کنم. خیلی وقتها این موضوع مطرح میشود که چرا باشگاهها نمیتوانند در پروندهای برنده شوند. باید بگویم تا حمایت مدیریت از تیم حقوقی نباشد کاری نمیشود کرد. آقای آذری الان در ذوبآهن نیست ولی خدایش هست. اولین باری که پرونده را در سایت تی.ام.اس ارائه دادیم ایراداتی به ما گرفتند و گفتند که مدارکتان ایراد دارد که یکی از این مدارک شناسنامه بازیکن بود که الزامآور است وگرنه پرونده در همان مرحله اولیه رد میشود. من این را البته همان اول به باشگاه گفتم ولی گفتم فعلا همینطور جلو برویم و اگر ایراد گرفتند اصلاحش میکنیم. یادم است آن روز آقای آذری روزی که مسابقه آسیایی داشت پنج بار به من و تمام افراد فدراسیون زنگ زد تا "پلیر پاسپورت" را به آن صورتی که میخواستیم بگیرد. آذری به من گفت اگر لازم باشد که به تهران هم بروم مطمئن باش این کار را میکنم تا نهایتا این پلیر پاسپورت به شکلی که مد نظر بود دریافت کردیم و الان این پلیر پاسپورت به عنوان فرمت کلی میتواند مورد استفاده سایر باشگاه قرار گیرد.
میرحیدری درباره مبلغی که باشگاه روسی باید به ذوبآهن پرداخت کند هم توضیح داد: آن چیزی که در رای آمده 95 هزار یورو است. از یک ماه بعد از عقد قرارداد کازان ارائه شد تا روزی که پرداخت موثر واقع شود باید سالانه 5 درصد نیز به این مبلغ اضافه شود که حدودا این مبلغ به 105 هزار یورو میرسد.