خبرگزاری تسنیم: معاون هماهنگی کننده سپاه پاسداران گفت: تمام رزمندگان جوانی که حماسه دفاع از حرم را آفریدند، در قالب کتابهای دفاع مقدس شکل گرفتهاند.
نشست هم اندیشی پژوهشگران حوزه دفاع مقدس با هیئت رئیسه فرماندهی کل سپاه عصر امروز 24 آذر ماه 98 در باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. این نشست که به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش برپا شده بود با حضور سردار نقدی معاون هماهنگ کننده سپاه، سردار نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و نویسندگان و پژوهشگرانی همچون معصومه رامهرزی، گلعلی بابایی، مرتضی سرهنگی، محمد درودیان و... برگزار شد.
سردار محمدرضا نقدی معاون هماهنگ کننده سپاه در این مراسم با اشاره به ارزشمندی گرامیداشت حماسههای دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس درخشانترین قطعه تاریخ ملت ایران است. در بخش اعظم تاریخ بشریت ملتی که در مقابل زورگوها قد علم کند مقاومت کرده و پیروز شود، نایاب است. چنین افتخاری فقط در قیام بزرگ پیامبران دیده شده است که ابعاد آن بی انتهاست. دفاع مقدس ما اینگونه بود که باید برای استخراج وقایع غنی آن تلاش کنیم. پژوهش و تاریخنگاری این حماسه افتخار بسیاری دارد.
سردار نقدی با اشاره به فرماندهی مقاومت و استفاده آن از تجربیات دوران دفاع مقدس، خاطر نشان کرد: تمام رزمندگان جوانی که حماسه دفاع از حرم را آفریدند و موصل و سوریه را آزاد کردند، خمیرشان در غالب کتابهای دفاع مقدس غالبگیری شد. این موضوع را دست کم نگیرید، ابعاد عملیات بیتالمقدس با آزادی 70 درصد از خاک عراق از دست داعش برابری میکند. جنگ ضد چریکی که در سوریه اتفاق افتاد و دشمن خود را لا به لای مردم پهنان کرده بود مبارزه سختی بود و رزمندگان مقاومت در مقابله با این دشمنان از کتابهای دفاع مقدس الهام گرفتند. جوانان ایرانی، حشتالشعبی، حزبالله لبنان، یمن و... همه از این مباحث الگو گیری کردند. خودباوری مهمترین عنصری است که به نسل جوان امروز الهام شده است. ایستادگی در جنگ 33 روزه و ایستادگی مردم غزه همه از این موضوع ناشی میشود، منتها نباید به این حد قانع باشیم.
وی در ادامه تصرح کرد: باید تلاش کنیم زوایای مختلف دفاع مقدس این قطعه بی نظیر تاریخ را در تمام عرصهها از جمله مسائل سیاسی، مهندسی، انسانی و روانشناسی، عنوان کنیم. جوانان زیادی در دوران دفاع مقدس طومارهای بلندی مینوشتند و با انگشت زخمی خود و با خون خود آن را امضا میکردند، تا بتوانند با وجود سن پایین اجازه دفاع بگیرند. دفاع مقدس از منظر سیر و سلوک نیز قابل تامل است، وقتی امام به مسئولین و علما توصیه میکند با خواندن وصیتنامه شهدا خود را ارتقاء دهند، منتها در زمینه تاریخنویسی دفاع مقدس بای انصاف را رعایت کرد. ملتی با دست خالی جلوی همه ابرقدرتها ایستاده است. ارتش عراق آبدیده و نظامی بود در این شرایط فرمانده لشگر 25 ساله ما فرمانده آبدیده لشکر عراقی را اسیر میکرد و به پشت خاکریز باز میگشت. صحبت کردن از مسائل علمی، تاکتیکی و نظامی با رعایت انصاف کمک زیادی به ادامه ماجرا میکند، فراموش نکنیم عملیات فریب بخشی از جنگ است و در واقع یکی از شاخههای اصلی عملیاتهای جنگ است. این موضوع در همه زمینهها میبایست مطرح شود. آتش ما در جنگ 20برابر دشمن بود، ما خارج سنگر بودیم و آفند میکردیم پس میبایست تلفاتمان از دشمنی که داخل سنگر بود بیشتر باشد، اما اینچنین نبود و تعداد شهدای ما بیشتر از کشتههای آنان نیست. نباید اجحافی در این زمینه صورت بگیرد.
معاون هماهنگی کننده سپاه، تاکید کرد: برخی میخواهند با این موضوع دعوای سیاسی و سوء استفاده جناحی به راه بیندازند، از آن غفلت نکنید. در ماجرای سال 97 و فتنه دشمن خوب بنگرید، ادامه همین مسئله را خواهید دید. امروز هم ما درگیر جنگ هستیم، اگر ما پهباد دشمن را در آسمان میزنیم او هم از به کارگیری اراذل و اوباش در خیابان استفاده میکند، چون دیگر قدرت جنگ رو در رو را ندارد. صدها جانبازی که در حادثههای اخیر مجروح شدند به دلیل این که نخواستند دست به اسلحه ببرند، برادر بسیجی که 400 بخیه خورد چون نخواست در مقابل اراذل و اوباش دست به اسلحه ببرد و مردمی که از پشت سر هدف قرار گرفته شدند تا دشمن از آنها کشتهسازی کند همگی جزو مسائلی است که امروز باید توسط شما تاریخنگاران ثبت و ضبط شود.