برای رسیدن به یک جامعه پیشرفته، نیاز به تربیت شهروندانی است که در قبال جامعه احساس مسئولیت نموده و با رعایت مولفههای شهروندی، باعث افزایش اعتماد اجتماعی و توسعه جامعه شوند، از اینرو امروزه نقش آموزش شهروندانی که بتوانند در روند توسعه جامعه مشارکت مسئولانه داشته باشند، بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
کتاب «مطبوعات و شهروندی» ضمن ضروری دانستن آموزش شهروندان حرفهای، به نقش رسانهها به ویژه مطبوعات در آموزش این شهروندان در جامعه پرداخته است.
کتاب “مطبوعات و شهروندی” شامل دو بخش است؛ در بخش نخست به مباحث شهروندی و آموزش و تربیت شهروندان پرداخته شده که در چندین فصل مباحثی از جمله مفهومشناسی شهروندی، آموزش تعلیم و تربیت شهروندی، رسانه و تاثیرات آن، مطبوعات و نظام رسانهای و... مورد بررسی قرار گرفته است.
در بخش دوم کتاب نیز مطالعه پیمایشی به منظور بررسی نقش مطبوعات در آموزش شهروندان حرفهای انجام گرفته است که از این نظر میتوان این کتاب را در زمرهی نخستین کتابهایی قلمداد کرد که به تاثیر مطبوعات بر بحث شهروندی در یک تحقیق پیمایشی در کشور پرداخته است.
به این منظور با طرح فرضیاتی در خصوص تاثیر مطبوعات بر آموزش، اعتقادات، مهارتهای عقلانی و مهارتهای مشارکتی شهروندان حرفهای با استفاده از روشهای علمی و پیمایشی (انجام نمونه گیری از جامعه آماری و تکمیل پرسشنامه و...) این فرضیات مورد آزمون قرار گرفتهاند و نتایج خواندنی و کاربردی را برای علاقهمندان و خوانندگان فراهم نموده است.
به گزارش ایسنا، کتاب "مطبوعات و شهروندی" در 264 صفحه و با شمارگان هزار نسخه توسط نشر نایبند و در چاپخانه بهارستان بوشهر به چاپ رسیده است.