به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه امروز در حاشیه جلسه با روسای دانشگاهها در جمع خبرنگاران و پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر آخرین وضعیت تحویل گاز به نیروگاهها اظهار کرد: طراحیای که ما برای تامین گاز کشور در نظر گرفتهایم این است که برای تامین گاز خانگی مشکلی ایجاد نشود لذا تمام تلاش ما این است که بتوانیم گاز خانگی را بدون ایجاد مشکلی تامین کنیم.
وی افزود: پس از آن تامین گاز عمومی، صنایع کوچک و عمده مانند پتروشیمیها و صادرات و بعد از آن نیروگاهها در اولویت قرار دارند. به همین دلیل اولین جایی که با کاهش گاز مواجه میشویم باید برنامهریزی دقیقی داشته باشیم تا تامین سوخت خانگی با مشکل مواجه نشود، نیروگاهها است.
وزیر نفت افزود: با توجه به اینکه نیروگاهها سوخت دوم دارند، در میزان تحویل سوخت گاز به آنها مراعات خواهیم کرد و حتی از دوستان وزارت نیرو نیز درخواست تدبیر در صادرات را داشتهایم چراکه در این شرایط انصاف نیست که گازوئیل مصرف کنیم و صادرات داشته باشیم.
وی درخصوص جایگزینی گاز به جای مازوت در نیروگاهها اظهار کرد: در حال حاضر تمام گاز تولیدی در بخش خانگی مصرف میشود بهگونهای که بیش از 600 میلیون متر مکعب در بخش خانگی مصرف گاز داریم. این در حالی است که بیش از 850 میلیون مترمکعب گاز به شبکه تزریق و بیشترین میزان آن در منازل مصرف میشود.
زنگنه در پاسخ به این سوال که آیا برای مشترکان پرمصرف جریمهای در نظر گرفتهاید، گفت: در حال حاضر هیچ قانونی برای جریمه نداریم اما میتوان ساز و کار آن را در نظر گرفت ولی تمایلی به انجام این کار نیست البته در ادارات دولتی اگر بیش از میزان در نظر گرفته شده مصرف صورت گیرد، قطع گاز را در آن اداره خواهیم داشت.
کاهش صادرات گاز به عراق
وزیر نفت درخصوص آخرین وضعیت صادرات گاز به کشورهای دیگر گفت: به دلیل افزایش مصرف گاز مشکلی در صادرات به وجود نیامده اما به دلایل فنی صادرات به عراق کم شده ولی در مورد ترکیه در حال حاضر مشکلی نداریم.
وی درخصوص پرداخت پول گاز از سوی عراق گفت: این کشور برای گاز دریافتی پولی به ما نمیدهد.
رکورد تولید هزار میلیون مترمکعب گاز در روز شکسته میشود
زنگنه با بیان اینکه در حال حاضر روند تولید گاز بسیار خوب است و به زودی رکورد هزار میلیون مترمکعب را میشکنیم، گفت: مراسمی نیز برای اعلام آن برگزار خواهد شد.
37 میلیارد دلار درآمدزایی از پتروشیمی در جهش سوم
وزیر نفت درخصوص اقدامات لازم برای دستیابی به اهداف توسعه پتروشیمیها در شرایط تحریم گفت: دو جهش در صنعت پتروشیمی تعریف شده که در جهش دوم تا سال 1400 به تولید 100 میلیون تن به ارزش 27 میلیارد دلار و در جهش سوم از 1400 به بعد به تولید حدود 137 میلیون و به ارزش 37 میلیارد دلار خواهیم رسید.
آغاز تولید گاز از فاز 11 پارس جنوبی تا پایان دولت دوازدهم
وی در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص توسعه فاز 11 و برنامه احداث ایستگاه تقویت فشار اظهار کرد: کار توسعه فاز 11 توسط شرکت پتروپارس آغاز شده، جکت قبلا ساخته شده بود و برای قرارگیری بار جدید محاسبات انجام میشود. همچنین قراردادهای مناقصه نیز در حال پیگیری است و کالاهایی که نیاز داریم خریداری خواهد شد.
زنگنه اظهار کرد: امیدواریم که تا پایان دولت تولید اولیه از این میدان به خشکی آورده شود چراکه برنامه ما در صورتی که بتوانیم تجهیزات را از خارج از کشور خریداری کنیم، تولید یک میلیارد فوت مکعب است.
وزیر نفت درخصوص احداث ایستگاه تقویت فشار نیز گفت: در حال حاضر احداث آن در برنامه نیست و در مرحله مطالعه قرار داریم. اکنون گزینههای مختلفی را برای فاز 11 مطالعه میکنیم که از جمله آن فشارافزایی در دریا و خشکی است که هر کدام از این گزینهها به سه زیرگزینه تقسیم میشود و از نظر مفهومی مطالعه خواهد شد.
وی با بیان اینکه در دریا مشکل ما تنها این نیست که توربین و کمپرسور بسازیم، تصریح کرد: به راحتی میتوانیم با استفاده از ظرفیت داخل کمپرسور بسازیم اما این مساله جنبههای دیگری نیز دارد که باید در کنار یکدیگر دیده شود. به همین دلیل تمام گزینهها مطالعه خواهد شد و برای این موضوع نیز مشاور استخدام میکنیم حتی ممکن است فشارافزایی در خشکی انتخاب شود.
برای افزایش قیمت نفت در پی شیوع ویروس کرونا جلسهای نخواهیم داشت
زنگنه درخصوص برگزاری جلسه اضطراری به دنبال کاهش قیمت نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا گفت: بعید است که در این خصوص جلسهای تشکیل شود و طبق روال اسفندماه یک جلسه فوقالعاده خواهیم داشت.
کمفروشی بنزین در جایگاهها را گزارش دهید
وزیر نفت درباره کمفروشی بنزین در جایگاه عرضه سوخت گفت: اگر چنین تخلفی در جایگاهها رخ دهد، مردم باید آن را به شرکت پخش فرآوردههای نفتی منعکس کنند چراکه این مساله علاوه بر اینکه جنبه کیفری دارد، شرکت پخش به عنوان انضباط مدیریتی با آن برخورد خواهد کرد و جرائمی اعمال خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه البته لازم است مردم نیز در زمان سوختگیری دقت کافی را داشته باشند، تصریح کرد: شیوه صحیح سوختگیری و توجه به مسائلی که متوجه تخلف جایگاهها شوند، موضوعی است که ما از همه مردم خواستاریم.
درباره سهمیه بنزین سفر هنوز تصمیمی ابلاغ نشده است
زنگنه اظهار کرد: هنوز تصمیمی درخصوص سهمیه بنزین نوروز به وزارت نفت ابلاغ نشده اما در دولت و مجلس مباحثی در این رابطه مطرح شده اما بنده اطلاعی از تصویب آن ندارم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به صحبتهای مطرح شده در جلسه امروز گفت: دانشگاههای معتبر کشور همچون دانشگاه تهران، انستیتو نفت، دانشگاه شریف، امیر کبیر، دانشگاه صنعت نفت، دانشگاه شیراز، علوم تحقیقات و پژوهشگاه صنعت نفت که در بخش بالادست فعالیت دارند در این جلسه حضور داشتند که با آنها قراردادهایی منعقد شده و هدف از این قراردادها این است که مشکلات میدان طرف مطالعه خود را حل کنند و در نهایت منجر به افزایش تولید نفت در این میادین شوند.
وی با بیان اینکه این کار از سال 93 آغاز شده و اکنون وارد مسیر بهتر و هموارتری شده است، افزود: در این پروژهها طبق قرارداد هم تعداد زیادی از روسای دانشگاهها در شاخههای تخصصی فعال هستند و هم اینکه بخش زیادی از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به کار شدند.
وزیر نفت با اشاره به تعهد دانشگاه تهران گفت: به گفته رییس این دانشگاه بازیافت نفت از لایه سروک میدان آزادگان که اکنون پنج تا شش درصد است تا 10 درصد افزایش خواهد یافت یعنی ٣.٥ میلیارد بشکه افزایش تولید نفت قابل برداشت از این لایه خواهیم داشت.
وی با اشاره به برخی اظهارات روسای دانشگاهها مبنی بر طولانی بودن مراحل اداری تصریح کرد: به آنها قول دادیم این پروسه تصحیح شود و همکاری با کارفرماها و مسیرهای ارتباطی سادهتر شود.
زنگنه یادآور شد: علاوه بر افزایش تولید که در مخازن نفتی حاصل خواهد شد، دانشجویان و اساتید نیز صاحب فناوری و تکنولوژی خواهند شد که برای آینده کشور مثمرثمر خواهند بود.
به گفته وی، در بحث مالی نیز علیرغم مشکلاتی که داریم سعی کردهایم بهطور سخاوتمندانهای حمایت مالی به دانشگاهها داشته باشیم.