ماهان شبکه ایرانیان

دود سیاه در اردوگاه اصلاح‌طلبان

خبرگزاری تسنیم: نشست فوق‌العاده شورای سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان شب گذشته (یکشنبه) به منظور تعیین تکلیف درباره دادن یا ندادن لیست انتخاباتی در تهران برگزار شد. نشستی که نکته قابل توجه آن حضور احزابی بود که در سال‌های اخیر به دلیل انتقاد به رویه حاکم بر شورای سیاست‌گذاری، جلسات این شورا را تحریم کرده بودند.

بر اساس اطلاعاتی که تاکنون از جزئیات این نشست رسانه‌ای شده، برغم تاکید برخی سران شورای سیاست‌گذاری از جمله محمدرضا عارف (رئیس) و حسن رسولی (رئیس ستاد انتخابات) بر حضور و لیست دادن اصلاح‌طلبان در انتخابات آتی مجلس، اما به نظر می‌رسد کفه ترازوی طرفداران عدم شرکت در انتخابات در جلسه شب گذشته شورای سیاست‌گذاری سنگین‌تر از طرفداران شرکت در انتخابات بوده است.

طبق اطلاع خبرنگار تسنیم در جلسه شب گذشته، نمایند‌گان حزب اتحاد ملت به همراه برخی اعضای حقیقی شورای سیاست‌گذاری که به احزاب تندرو همچون مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب نزدیک‌اند، بر این عقیده بودند که اصلاح‌طلبان باید به این بهانه که رد صلاحیت‌ها کاندیدایی برای اصلاح‌طلبان به منظور ارائه لیست باقی نذاشته، تمام تلاش خود را برای متقاعد کردن دیگر اعضای شورای سیاست‌گذاری برای عدم ارائه لیست انتخاباتی به‌کار بسته‌اند.

از سوی دیگر چهره‌هایی، چون عبدالواحد موسوی لاری و عارف به همراه احزاب میانه‌رو از جمله حزب کارگزاران سازندگی، مردم‌سالاری، ندای ایرانیان، پیشروی اصلاحات و حزب اسلامی کار مخالف عدم ارائه لیست و به دنبال شرکت در انتخابات هستند. تا جایی که سیدافضل موسوی از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران با رد این ادعا که اصلاح‌طلبان برای بستن لیست در تهران با کمبود کاندیدا مواجه هستند، گفته است: "بر خلاف برخی ادعا‌ها با فقدان نامزد‌های اصلاح‌طلب روبرو نیستیم".

سعید نورمحمدی نماینده حزب ندای ایرانیان در شورای سیاست گذاری در تشریح نشست شب گذشته این شورا به تسنیم گفت:‌"در این نشست ابعاد مختلف لیست دادن یا ندادن اصلاح‌طلبان در تهران مورد بررسی قرار گرفت که از آنجا که این تصمیم موضوع خیلی مهمی است و تمام ابعاد آن باید دقیق سنجیده شود، تصمیم اعضا بر این شد که نظر نهایی شورا درباره لیست دادن یا ندادن در تهران به اسم شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به جلسه فوق‌العاده چهارشنبه موکول شود.

به اعتقاد نورمحمدی با توجه به جوی که در نشست شب گذشته شورای سیاست‌گذاری حاکم بوده، در صورت رای‌گیری درباره ارائه یا عدم ارائه لیست از سوی این شورا برای تهران، اعضا به عدم ارائه لیست رای می‌دادند. همین مسئله باعث شده تا عبدالواحد موسوی لاری پیشنهاد به تعویق افتادن رای‌گیری در این رابطه را بدهد که در نهایت این پیشنهاد با مورد موافقت اعضا قرار می‌گیرد.

اظهارات نورمحمدی نشان دهنده این است که تفکرات طیف مشارکتی‌ها در شورای سیاست‌گذاری بر فضای این شورا غلبه دارد. مسئله‌ای که تاکنون بار‌ها مورد انتقاد کارگزارانی‌ها نیز قرار گرفته است تا جایی که محمد عطریانفر از سران حزب کارگزاران گفته بود: "به‌دلیل پیوند عمیقی که میان برخی‌ها در جریان اصلاح‌طلبی با رئیس دولت اصلاحات وجود دارد، معمولاً آن‌ها از سهم بیشتری در ائتلاف‌ها برخوردار هستند که این مسئله مورد نقد حزب کارگزاران قرار دارد".

به نظر می‌رسد ترس اصلاح‌طلبان از شکست در انتخابات پیش رو موجب شده تا برخی افراد و گروه‌های منتسب به این جریان که در کارنامه سیاسی خود سابقه اقدامات هنجارشکنانه‌ای، چون تحصن در صحن مجلس و یا تحریم انتخابات را داشته‌اند، در این دوره نیز به بهانه آنچه که رد صلاحیت گسترده کاندیدا‌های خود بیان می‌کنند، در تلاش‌اند تا با ترغیب دیگر احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب بر عدم شرکت در انتخابات، به نوعی بر عملکرد غیرقابل دفاع مجلس و دولت مورد حمایت شان سرپوش بگذارند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان