ماهان شبکه ایرانیان

گزارش تکان‌دهنده واشنگتن‌پست از کودتای اطلاعاتی قرن

این شرکت تولیدهای‌اش را به بیش‌از 120کشور ازجمله ایران، دولت‌های نظامی آمریکای جنوبی، واتیکان، هند و پاکستان فروخته. ابزارهای رمزگذاری به‌شیوه‌ای دست‌کاری می‌شدند که این دست‌گاه‌های اطلاعاتی بتوانند رمزها را بشکنند.

این ابزارها در 40درصد ارتباط‌های دیپلماتیک و دیگر تماس‌های میان دولت‌ها به‌کار می‌رفته است.

روزنامه واشنگتن‌پست این عملیات را کودتای اطلاعاتی قرن نامیده است.

این شرکت زیرنظر ماموران سی‌آی‌ای، میلیون‌ها دلار از مشتریان‌شان بابت فروش ابزارهای ضدجاسوسی و رمزگذاری گفت‌وگوهای پنهانی دریافت می‌کرد؛ اما همه اطلاعات مشتریان‌اش را به سرویس ‌های جاسوسی آمریکا و آلمان و شاید اسراییل و سوئد می‌داده است.

روسیه و چین هیچ‌‌گاه از ابزارهای این شرکت سوئیسی استفاده نکردند ولی جاسوسان آمریکایی با شنود ارتباط این کشورها با کشورهای دیگر به اطلاعات بسیاری دست یافته‌اند.

ارتباط احتمالی این شرکت سوئیسی با دست‌گاه‌های امنیتی چندسال قبل بی آن‌که ثابت شود، سروصدا به‌پا کرد و عربستان، ایتالیا و آرژانتین قراردادشان با این شرکت را لغو کردند، اما ایران همچنان از این شرکت خرید کرده است.

این رسانه‌ها مدعی‌شده‌اند شنود گفت‌وگوهای ایرانی‌ها در جریان گروگان‌گیری کارمند سفارت آمریکایی در ایران و  لودادن ١٩هزار پیام محرمانه نظامی و دیپلماتیک ایرانی‌ها در دوران جنگ عراق ازجمله خدمت‌های این شرکت به سی‌آی‌ای بوده است.

یک‌بار ایران حتی در سال 1992 بابت درز اطلاعات پنهانی‌ یک پرونده،به هانس بوهلر فروشنده ارشد شرکت سوئیسی شک و بازداشت‌اش‌کرد.

اما پس‌از  9ماه‌ونیم زندان انفرادی و بازجویی در اوین در‌این‌باره‌که آیا کدهای رمز ایران یا لیبی را به غربی لو داده، آزاد شد چون بوهلر چیزی درباره این کار شرکت نمی‌دانست. 

کریپتو ای‌جی در سال 1993 «یک‌میلیون‌دلار» برای آزادی او پرداخت و وقتی مطمئن شد چیزی به ایران لو نداده اخراج‌اش کرد چون سوال‌های دردسرسازی می‌پرسید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان