نتایج جدیدترین نظرسنجی برنامه «نیوزآور» شبکه «پی بی سی» و شبکه «ان پی آر» و موسسه نظرسنجی «ماریست» نشان میدهد که «مایکل بلومبرگ» شهردار سابق نیویورک بعد از «برنی سندرز» در جایگاه دوم نامزدهای دموکرات انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا قرار گرفته است.
طبق این نظرسنجی تقریباً یک سوم از دموکراتها و طرفداران احزاب مستقل که تمایلهایی به حزب دموکرات دارند که حدود 31 درصد میشوند، در نظرسنجیهای انجام گرفته اعلام کردند که از سندرز حمایت میکنند و 19 درصد رأیدهندگان نیز تصریح کردند که اگر همین امروز انتخابات برگزار شود از بلومبرگ حمایت میکنم.
طبق گزارش روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز»، بلومبرگ در دقیقه 90 به رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا پیوست و این میلیاردر آمریکایی کمپین تبلیغاتی بسیار وسیع و گستردهای را در فیسبوک و اینستاگرام به راه انداخت.
گزارشها حاکی از آن است بلومبرگ امروز (سهشنبه) صلاحیت شرکت در نهمین مناظره نامزدهای دموکرات انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا را که قرار است 19 فوریه (30 بهمن ماه) در «لاس وگاس» ایالت نوادا برگزار شود، به دست آورد.
این اولین حضور شهردار سابق نیویورک در مناظره دموکراتهاست و پیش از این از شرکت در این مناظرهها خودداری میکرد و در این مناظره باید با دیگر رقبای انتخاباتی یعنی برنی سندرز، جو بایدن، سناتور الیزابت وارن، سناتور امی کلوبوچار و پیت بوتهجج مناظره و بحث کند.
پیش از این، بلومبرگ، ضمن انتقاد از سندرز و دیگر نامزدهای دموکرات، تأکید کرده بود که حزب دموکرات باید با یکدیگر برای شکست «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا، متحد شوند.
بلومبرگ و ترامپ نیز به طور مداوم به انتقاد از یکدیگر میپردازند و ترامپ این غول رسانهای را «مایک کوچولو» خطاب کرده است و به رسانههای وی لقب «رسانههای اخبار جعلی» داده است و بلومبرگ نیز تأکید دارد که ترامپ درباره «همه چیز دروغ میگوید».
بنا به گفته «استیو بانون» استراتژیست ارشد سابق کاخ سفید، بلومبرگ یکی از حامیان اصلی استیضاح ترامپ بوده است و بیش از 110 میلیون دلار در حمایت از دموکراتهای کنگره در فرایند استیضاح ترامپ هزینه کرده است.
نتایج جدیدترین نظرسنجیها همچنین نشان میدهد که بایدن با کسب 15 درصد در جایگاه سوم و وارن با 12 درصد، کلوبوچار با کسب 9 درصد و بوتهجج با کسب 8 درصد آراء در جایگاههای بعدی قرار گرفتهاند.
نتیجه جدیدترین نظرسنجیها در حالی منتشر شده که قرار است شنبه هفته آینده (10 اسفندماه) در ایالت نوادا به عنوان سومین ایستگاه، انتخابات درون حزبی برگزار شود. تاکنون بوتهجج در ایالت آیووا پیروز شده و سندرز ایالت نیوهمپشایر را از آن خود کرده است.
گانتز وعده بهبود روابط با دموکراتهای آمریکا را مطرح کرد
رهبر ائتلاف آبی و سفید طی جدیدترین سخنرانی انتخاباتی خود وعده داد در صورتیکه در انتخابات پارلمانی 12 اسفندماه رژیم صهیونیستی بعنوان نخستوزیر برگزیده شود، روابط این رژیم را با دموکراتهای آمریکا بهبود خواهد بخشید.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «بنی گانتز» رهبر حزب آبی و سفید روز گذشته (دوشنبه) تأکید کرد که اگر بعد از سومین انتخابات سراسری ماه آینده این رژیم بعنوان نخستوزیر برگزیده شود، برای ترمیم روابط با حزب دموکرات آمریکا تلاش خواهد کرد.
بنا به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، گانتز که سابقاً رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونستی بوده است، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل را متهم کرد که در حمایت مطلق از حزب جمهوریخواه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، برقراری روابط با دموکراتها را نادیده میگیرد.
نتانیاهو در سال گذشته و در جریان انتخابات سراسری، تا حد زیادی بر روابط با ترامپ و حزب جمهوریخواه آمریکا تأکید داشت و به شدت به دلیل نادیده گرفتن دموکراتها در جریان رقابتهای انتخاباتی مورد انتقاد قرار گرفت.
علیرغم حمایت و روابط خوب نتانیاهو با جمهوریخواهان آمریکا، گانتز و نتانیاهو هر دو خواستار حمایت دو حزب جمهوریخواه و دموکرات آمریکا از رژیم صهیونیستی هستند.
گانتز تصریح کرد: «بسیار مهم است که ما بر اهمیت روابط با دو حزب (دموکرات و جمهوریخواه) میان اسرائیل و ایالات متحده آمریکا تأکید کنیم».
وی ادامه داد: «برای ما فرقی نمیکند که رئیسجمهور آمریکا جمهوریخواه یا دموکرات باشد. اگر رئیسجمهور خوبی برای ایالات متحده باشد،» سپس آن فرد ، «رئیسجمهور خوبی برای دولت اسرائیل نیز خواهد بود».
«یائیر لاپید» وزیر پیشین اقتصاد رژیم صهیونیستی و یکی از سران اصلی حزب انتخاباتی آبیوسفید نیز تصریح کرد که رژیم صهیونیستی با وظیفه «نوسازی» روابط با دموکراتها و به طور کلی یهودیان آمریکا روبرو است.
گانتز در صدد است نتانیاهو را در انتخابات دوم مارس (12 اسفندماه) شکست دهد، این سومین انتخابات پارلمانی متوالی رژیم صهیونیستی به حساب میآید و در دو انتخابات پارلمانی پیشین این رژیم در سال 2019، نتایج جامعی برای تشکیل کابینه حاصل نشد. نتانیاهو نیز در حالی در صدد پیروزی در انتخابات است که با اتهامات فساد روبرو است.
نظرسنجیهای قبل از انتخابات دوم مارس نشان میدهد که نه گانتز و نه نتانیاهو مسیر شفاف و روشنی را برای کسب اکثریت پارلمان پیش رو ندارند.