ماهان شبکه ایرانیان

با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت؛

دست اندرکاران فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی تجلیل شدند

تهران- ایرنا- در آیینی با حضور 'منصور معظمی' معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از دست اندرکاران فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.

دست اندرکاران فازهای 17 و 18 پارس جنوبی تجلیل شدند
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در این مراسم که شامگاه چهارشنبه در محل مرکز مطالعات بهره وری و منابع انسانی برگزار شد، از دست اندرکاران و زحمت کشان اجرایی شدن فازهای 17 و 18 پارس جنوبی تجلیل شد.
در این مراسم معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: هرچند با تحریم های ظالمانه روبرو شدیم، اما در فازهای پارس جنوبی و ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس کاری کردیم کارستان؛ باید دست همه آنانی که تلاش کردند را فشرد و از همه آنان قدردانی کرد.
وی تصریح کرد: افتخار اجرای این پروژه های کلان نه متعلق به دولت ها، بلکه از آن نظام اسلامی است و ما این توفیق را داشتیم که فازهای پارس جنوبی و پروژه های صنعت نفت را با وجود تحریم ها و محدودیت ها راه اندازی کنیم.
به گزارش ایرنا، قرارداد فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی حدود ١١ سال قبل (٢٢ خردادماه ١٣٨٥)، میان شرکت ملی نفت ایران با کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایعl ایران، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت و شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) امضا شده بود.
دولت یازدهم به دلیل تاخیرهای صدرا در ساخت سکو، در ادامه راه شرکت ایزوایکو را جایگزین آن شرکت در فازهای ١٧ و ١٨ ساخت.
مدت زمان 52 ماه برای این ٢ فاز زمان اجرا تعریف شد و قرار بود حداکثر تا پایان دولت دهم تکمیل و به بهره برداری برسد، اما به مانند بسیاری از پروژه ها در دولت نهم و دهم به دلیل تغییرات مدیریتی، شدت تحریم‌ها و کمبود منابع مالی نیمه کاره ماند و به دولت بعد منتقل شد.
دولت یازدهم که فعالیت خود را آغاز کرد، پارس جنوبی و برداشت از میدان‌های مشترک اولویت بندی شد و موضوع های هزینه، زمان و کیفیت مورد تاکید قرار گرفت و پیمانکاران فازهای پارس جنوبی حرکت رو به جلو خود را دنبال کردند.
فاز ١٧ و ١٨ پارس جنوبی شامل چهار سکوی دریایی جمعا شامل ٤٤ حلقه چاه در فاصله ١٠٥ کیلومتری ساحل عسلویه، دو رشته خط لوله ٣٢ اینچ دریایی انتقال گاز به طول تقریبی (هر خط) ١٠٥ کیلومتر، دو خط لوله چهار اینچ دریایی برای انتقال محلول «گلایکول» به طول تقریبی (هر خط) ١٠٥ کیلومتر است.
تاسیسات ساحلی فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی شامل واحدهای دریافت و جداسازی گاز و میعانات، تثبیت میعانات گازی، چهار ردیف تصفیه گاز هرکدام به ظرفیت پالایش ٥٠٠ میلیون فوت مکعب در روز، واحد فشرده سازی و تراکم گاز جهت صادرات و واحدهای استحصال و بازیافت گوگرد به همراه واحد جداسازی و دانه بندی گوگرد است.
ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است که هشت درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را دربر می گیرد.
اقتصام ** 3065 **3404** خبرنگار: محمد ملک دار ** انتشاردهنده:محسن اسماعیلی
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی