کوچه لولاگر را مثل کوچه برلن باید یکی از کوچه های معروف پایتخت دانست. قرینه ترین کوچه تهران و ایران که در خیابان نوفل لوشاتو واقع شده و انتهای آن به خیابان حافظ متصل می شود. از محله های قدیمی پایتخت بوده و همواره مورد توجه گردشگران خارجی قرار گرفته است. معروفیت این کوچه در راهنماهای معروف گردشگری مثل لونلی پلنت و تریپ ادوایزر سبب شده تا کوچه لولاگر، از مقصدهای پیاده گری مناطق مرکزی شهر تهران باشد. پیتزا داود و کوچه لولاگر، از جمله مقصدهای گردشگری نوستالژیک این منطقه پایتخت محسوب می شود.
خیابان حافظ تهران از خیابان های معروف پایتخت به شمار می رود. جمهوری و حافظ، جایی است که پاساژهای قدیمی و ساختمان های اصلی وزارت خانه و سازمان های دولتی و شرکت های بزرگ در این محدوده بوده و قبلا نیز، مقر سازمان بورس ایران بود.
کوچه لولاگر در اطراف حافظ است. جایی که سفارت ایتالیا و فرانسه نیز آنجا بوده و یکی از مقصدهای تئاترگردی تهرانی ها هم به شمار می رود. کوچه لولاگر این منطقه گردشگری تهران، با ساختمان های آجری و بهار خواب های دل انگیزش، نظرها را به خود جلب می کند و مقصد خوبی برای سلفی بازهای اینستاگرام است. برخی از خانه های این کوچه خالی است و قدیم تر، ساکنان ارامنه نیز به خود دیده بود.
کوچه لولاگر در فهرست میراث فرهنگی کشور نیز قرار گرفته و عمری بیش از 80 سال دارد. داستانش به حاج محمد باقر لولاگر مربوط است. کارش ساخت و ساز بود و با برادرش اکبر، فرش فروش شهر برلین بود.
قرینه بودن تمام اجزا در معماری منظر کوچه لولاگر، الگوی خوبی برای پیاده سازی چنین ساختار در دیگر کوچه ها و خیابان های تهران یا دیگر مراکز گردشگری ایران است که سبب جذب توریست ومعروفیت منطقه می شود. این کوچه در محدوده شهرداری منطقه 11 است و بزرگ ترین پروژه مرمتی بافت شهر تهران در آن چند سال پیش اجرا شد.
نمایی از کوچه لولاگر
نمایی از کوچه لولاگر تهران و بناهای قرینه اش که در تهران منحصر به فرد است
او با برادرش، ساخت وسازی در کوچه لولاگر در دستور کار قرار می دهد. نکته خیلی جالب درباره این ساخت و ساز برادران لولاگر آن است که محمد باقر، چون نماینده برادرش در تهران بوده، به رسم امانت داری، هر بنایی که می ساخت، آن طرف کوچه، نمونه مشابهش نیز برای خودش می ساخت. لذا کوی قرینه شکل می گرفت. درختان متقارن و بهار خواب های قدیمی، حال و هوای خاصی به لولاگر داده است. مسجد لولاگر نیز توسط برادران لولاگر ساخته شده است.
نمای بیرونی پیتزا داود در کوچه لولاگر تهران
قدیمی ترین پیتزا فروشی تهران یعنی پیتزا داود در کوچه لولاگر قرار دارد. انتهای کوچه لولاگر، قدیمی ترین پیتزا فروش ایران است. آقا داود که از دهه چهل شمسی مشغول پیتزا فروشی است، در این مغازه مثل ساندویچی فریدون در نزدیکی خیابان سهروردی تهران، مشغول به کار بوده و مشتریان زیادی دارد.
پیتزا داود، صندلی برای نشستن ندارد و باید بیرون مغازه روی صندلی های رنگی نشسته و پیتزا بخورید. زمانی که پیتزا داود بروید، با کالباس مجانی، مهمان می شوید تا پیتزا آماده شود. ساندویچ ندارد و تنها مقصد پیتزا خوری است.
وقتی وارد پیتزا داود شوید، مثل شربت خانه اصفهان، در و دیوارش مملو از عکس و پیام است. یکی از تابلوها نوشته که خالی بستن ممنوع!
خلاصه پایتخت دویست و اندی ساله تهران، مکان های گردشگری و شکم گردی بسیاری دارد که برای دوران تهرانگردی پسا کرونا، در نظر داشته باشید.