خبرگزاری تسنیم: به نقل از رویترز، در حالی که پس از آغاز بازگشایی اقتصادهای جهان امیدواری سرمایه گذاران افزایش یافته است قیمت طلا روز جمعه کاهش داشت، اما ادامه سیاستهای محرک اقتصادی بانکهای مرکزی جهان سبب شد تا فلز زرد روند افزایش قیمت هفتگی را تداوم بخشد.
بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا در پایان معاملات روز جمعه با 0.78 درصد کاهش به 1702 دلار و 70 سنت رسید. قیمت فلز زرد در این هفته شاهد رشد 0.3 درصدی بود. قیمت طلا برای تحویل در ماه ژوئن هم با 0.69 درصد افت به 1713 دلار و 90 سنت رسید.
دیگر عامل محدود کننده رشد قیمت طلا انتشار آمارهای اندکی بهتر از حد انتظار از بازار کار آمریکا بود که نشان داد در ماه آوریل 20.5 میلیون فرصت شغلی در این کشور نابود شده، در حالی که تحلیلگران انتظار از بین رفتن 22 میلیون فرصت شغلی را میکشیدند. نرخ بیکاری نیز به 14.7 درصد رسیده در حالی که بازار انتظار نرخ 16 درصدی را داشت.
اما به طور کلی اقتصاد آمریکا همچنان از شدیدترین افت ماهانه نرخ اشتغال از زمان رکود بزرگ رنج میبرد و این نشان دهنده عمق تاثیر مخرب بحران کرونا بر اقتصاد جهانی است.
دیوید مگر، تحلیلگر بازار طلا در این باره گفت: «هرچند میزان فرصتهای شغلی از دست رفته باورنکردنی است، اما در پس این آمار بی سابقه میتوانیم به دنبال اندکی خوش بینی نسبت به بازگشایی اقتصاد آمریکا باشیم.»
انتشار آمارهای بازار کار آمریکا در ماه آوریل موجب رشد شاخصها در بازار بورس آمریکا شد و به خوش بینیهای ایجاد شده در نتیجه کاهش تنشها میان آمریکا و چین اضافه کرد. بدین ترتیب بورس وال استریت در مسیر ثبت اولین رشد هفتگی در طی 3 هفته گذشته قرار گرفت.
قیمت جهانی نفت امروز 99/02/20؛افزایش 5 درصدی قیمت نفت
در حالی که تولیدکنندگان آمریکایی با تعطیلی تعداد بی سابقهای از سکوهای حفاری تولید خود را کاهش داده اند و همزمان ایالتهای بیشتری در حال کاهش محدودیتهای اجتماعی هستند، قیمت نفت روز جمعه 5 درصد افزایش داشت.
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، در حالی که تولیدکنندگان آمریکایی با تعطیلی تعداد بی سابقهای از سکوهای حفاری تولید خود را کاهش داده اند و همزمان ایالتهای بیشتری در حال کاهش محدودیتهای اجتماعی هستند، قیمت نفت روز جمعه برای دومین هفته متوالی رشد داشت و افزایش 5 درصدی را به ثبت رساند.
در حالی که به دلیل افت تقاضای ناشی از شیوع ویروس کرونا صنعت انرژی در حال کاهش تولید و هزینههای خود است شرکتهای حفاری آمریکایی در هفته گذشته تعداد سکوهای فعال خود را 34 مورد کاهش دادند و به پایینترین رقم تاریخی یعنی 374 سکو رساندند.
شرکتهای نفتی آمریکای شمالی سریعتر از آنچه که تحلیلگران انتظار میکشیدند اقدام به کاهش تولید خود کرده اند و در مسیر حذف 1.7 میلیون بشکه از رقم تولید خود تا پایان ماه ژوئن قرار دارند.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت در پایان معاملات روز جمعه با یک دلار و 51 سنت معادل 5.1 درصد رشد به 30 دلار و 97 سنت رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت امریکا هم در پایان معاملات دیروز با یک دلار و 19 سنت معادل 5 درصد افزایش به 24 دلار و 74 سنت رسید. قیمت هر دو شاخص نفتی در این هفته برای دومین هفته متوالی رشد داشت. نفت برنت بیش از 18 درصد و نفت خام آمریکا حدود 33 درصد رشد هفتگی را پشت سر گذاشتند.
جیم ریتربوش، رئیس موسسه ریتربوش در ایلینویز طی گزارشی نوشت: «این رشد قیمت چند هفته اخیر از آن جهت شک برانگیز است که تعداد موارد ابتلا به کرونا همچنان در حال افزایش است و مازاد عرضه نفت خام آمریکا در بازار نیز به روند صعودی خود ادامه میدهد.»
گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا در روز چهارشنبه نشان داد که میزان ذخایر نفت خام این کشور طی 15 هفته متوالی رشد داشته هرچند که سرعت رشد نسبت به اوایل آوریل کندتر شده است.