به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بند پی در پنجمین جلسه پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان تهران گفت: باید نقشه راهی تخصصی و دقیق برای اقدامات همه جانبه در برابر بروز حوادث غیر مترقبه داشته باشیم. استان تهران بر روی 16 گسل قرار گرفته که از جمله آنها میتوان به گسل مشا، شمال و جنوب ری، لویزان و ... اشاره کرد.
وی افزود: تهران استانی استراتژیک محسوب میشود که دلیل آن تراکم جمعیت 17 درصدی در آن است. در حقیقت 17 درصد جمعیت کشور و 25 درصد تولید ناخالص ملی در این استان وجود دارد. 39 درصد واحدهای دانشگاهی و 30 درصد دانشجویان کشور نیز در این استان هستند؛ لذا این استان ویژگیهای داردکه بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: بی تردید در همه مسائل اقدامات پیشگیرانه را باید تقویت کنیم و پیشتر در کتابهای جغرافیا عنوان میشود درهر کجای کشورمان نعمتی وجود دارد و نمونههای آن را در کتابهای جغرافیا خواندهایم؛ اما کشور ژاپن در کتابهای جغرافیا به دانشجویان خود میگویند هر لحظه ممکن است درهر نقطهای از کشورشان حادثهای همچون زلزله وجود داشته باشد لذا باید آماده باشید. به این ترتیب در مقابله با همه بحرانها اگر همکاری و همفکری مردم وجود داشته باشد می توانیم عملکرد بهتری داشته باشیم.
استاندار تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود به همکاری شهروندان در موضوع شیوع کرونا در روزهای 12 و 13 فروردین اشاره کرد و افزود: در این روزها از مردم خواستهایم که به بوستانها مراجعه نکنند و از خانه خارج نشوند که شاهد همکاری مناسب آنها بودیم لذا آموزش از اهمیت بسیاری برخوردار است. از سوی دیگر باید استمرار پیگیری مصوبات وجود داشته باشد تا به این ترتیب فرآیند اقدامات ما تکمیل شود.
وی تاکید کرد: تقسیم وظایف در دستگاهها در موضوع زلزله مشخص شده و هلال احمر در بحث آموزش میتواند از ابزارهای مختلفی همچون رسانهها و صدا و سیما استفاده کند. همچنین در موضوع زلزله باید آموزش در دستور کار قرار گیرد و بی تردید نیازمند ارتقای دانش مردم هستیم. در همین راستا از صدا و سیما درخواست همکاری میکنیم.
بندپی با اشاره به توجه به موضوعات فنی در حوزه مدیریت بحران زلزله گفت: باید در مناطق سکونتگاهی تهران استقرار بیمارستانها و نهادهای انتظامی و امنیتی مورد توجه قرار گیرد. شناسایی مکانهای استقرار اضطراری بر عهده هلال احمر است. همچنین 110 سوله مدیریت بحران شهرداری تهران که امروز برخی از آنها کاربریشان تغییر کرده باید برای بحران در هنگام زلزله آماده و تجهیز شوند.
وی در خصوص اقدامات شهرداری تهران در حوزه مقابله با بحران زلزله نیز تصریح کرد: از شهرداری کلانشهر تهران انتظار بیش از این است لذا در کنار اپلیکیشن شهر آماده باید شهروند آماده نیز وجود داشته باشد. تهران 3200 هکتار بافت فرسوده دارد که 1.5 میلیون نفر در آن ساکن هستند، لذا ارتقای دانش مردم از اهمیت زیادی برخوردار است.
بندپی ادامه داد: آب منطقهای وآب فاضلاب در مورد تصفیه آب باید گزارشی ارائه کند که آیا این آمادگی وجود دارد در مواقع زلزله و وارد شدن آلودگیهای ثانویه به شبکه آب، برای تصفیه بیشتر و بهتر آب آمادگی لازم وجود دارد یا خیر؟.
وی تاکید کرد: علاوه بر بیمارستانهایی که بر روی خط گسل قرار گرفتند بسیاری پلها و برجهای ما قدیمی هستند و باید با همکاری شهرداری تهران مطالعات جامعی روی آنها صورت گیرد.
استاندار تهران تاکید کرد: شهرستانهای استان باید در حوزه مدیریت بحران مد نظر قرار گیرند و آن چه که در این جلسه مصوب میشود برای کل استان تهران است؛ لذا برای شبکه آب اضطراری باید فرمانداران استان نسبت به تامین مخازن آب اضطراری با همکاری شوراها اقدام کنند. یکی از مشکلات ما در کشور دادن اطلاعات دستگاهها به یکدیگر است که اگر این امر محقق شود هم افزایی و همکاری در موضوعات مختلف شکل میگیرد. لذا میتوان از اطلاعات در جهت ارائه خدمات بهتر بهره گرفت.
محسنی بند پی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به وجود فشارهایی همچون تحریم و تهدید بیگانگان که به حمدالله کاری از پیش نبردند افزود: فشار طبیعت مثل آتش سوزی و سیل و ... نیز وجود دارد. شب گذشته در حوالی اوین نیز آتش سوزی داشتیم که باید دستگاههایی که وظیفه دارند با برخی از این آتش سوزیها که به صورت عمدی است و برخی هم که به صورت سهوی است براساس وظایفی که دارند مقابله کنند و آمادگی لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: بارندگیها باعث رشد علفهای هرز شده لذا باید دقت کنیم و در هوای گرم تیر ماه شهرداریها با جمع آوری پسماندهای پلاستیکی تلاش کنند منشاء آتش سوزیها را از بین ببرند.