سقوط شهابسنگها در اقیانوس ممکن است مواد لازم برای حیات را فراهم آورده باشد
دانشمندان با شلیک مواد مختلف به یکدیگر با استفاده از یک تفنگ محرک به این نتیجه رسیدند آمینواسیدها میتوانند از طریق برخورد شهابسنگها با آب ایجاد شوند.
محققان میگویند این اتفاق ممکن است باعث انتقال مولکولهایی که امکان تشکیل زندگی روی زمین و حتی احتمالاً روی مریخ، را دارند به اینجا شده باشند.
دانشمندان دو توضیح برای نحوه پدید آمدن حیات روی کره زمین دارند: یکی شامل «ارسال زندگی فرا کهکشانی» است که با شهابسنگها به زمین آورده شده و نظریه دیگر این است که حیات روی خود زمین شکلگرفته است.
تحقیق جدید که توسط گروهی از محققان ژاپنی انجامیافته، مطابق با فرضیه نخست است. در این تحقیق پژوهشگران به بررسی اتفاق حاصل از برخورد شهابسنگ با آب اقیانوس پرداختند و سعی کردند آن را شبیهسازی نمایند. آنان این کار را از طریق شلیک دیاکسید کربن، نیتروژن، آب و آهن با هم انجام دادند و از تفنگی محرک در آزمایشگاه برای این کار بهره جستند.
با انجام این کار آنها دریافتند که آمینواسیدهایی مانند گلایسین و آلانین طی این فرآیند تولید شدند. این آمینواسیدها عناصر کلیدی پروتئینها هستند که عامل تسریع بخش واکنشهای زیستی است که در نهایت منجر به تشکیل زندگی و حیات میشود.
از آنجاکه دانشمندان باور دارند مریخ نیز روزگاری اقیانوس خود را داشته است، به تخمین آنها همین روند ممکن است روی این سیاره سرخ هم اتفاق افتاده باشد.
آبوهوای مریخ ظاهراً از ترکیب همان گازها تشکیلشده (دیاکسید کربن و نیتروژن) که مانند روزهای آغازین زمین است که در اقیانوسی واحد پوشیده شده بود؛ بنابراین دانشمندان اظهار داشتند روندی مشابه ممکن است در این سیاره هم اتفاق افتاده باشد.
منبع: ایندیپندنت