چین شب گذشته آخرین ماهوارهاش را هم به فضا پرتاب کرد تا سیستم جهانی مسیریابی اختصاصی خودش را تکمیل کرده و دیگر به تکنولوژی آمریکا یعنی GPS وابسته نباشد.
این شبکه که با نام Beidou شناخته میشود، برای بیش از دو دهه در دست توسعه بوده و بدون شک گامی بزرگ برای کشور چین در زمینه پیشرفت فضایی و تکنولوژی خواهد بود. این سیستم به عنوان رقیبی برای GPS -که به صورت جهانی استفاده میشود- شناخته میشود.
کارشناسان پیش از این گفته بودند که Beidou به هنگام جنگی احتمالی با ایالات متحده آمریکا، میتواند به وضعیت نظامیان و ارتش این کشور کمک کرده و دسترسی به سیستمهای مسیریابی و نظارت ماهوارهای را بدون مشکل و متصل نگه دارد. اما برخی دیگر کارشناسان هم معتقدند این سیستم به طور کلی روی نفوذ تکنولوژیک چین در دنیا نیز اثر خواهد گذاشت.
فرآیند پرتاب آخرین ماهواره برای تکمیل این سیستم شب گذشته انجام شد؛ در حالی که این دومین اقدام چین برای پرتاب آخرین ماهواره بود، چرا که دفعه قبلی به خاطر مشکلات فنی پروژه به تعویق افتاد.
برنامههای چینیها برای راه اندازی سیستم مسیریابی اختصاصی اواخر دهه 90 میلادی شکل گرفت، و اولین فاز آن در سال 2000 راه اندازی شد که امکان خدمات رسانی در کشور چین را فعال کرد. دومین مرحله از این سیستم هم تا سال 2012 تکمیل شده بود که کل محدوده آسیا-اقیانوسیه را پوشش میداد.
سومین فاز از این پروژه هم حالا تکمیل شده و شامل 30 ماهواره در سرتاسر جهان میشود؛ به این معنا که از این لحظه به بعد شبکه Beidou تمام سطح کره زمین را پوشش میدهد و کاربران میتوانند علاوه بر سیستم GPS، از فناوری چینیها هم برای مسیریابی ماهوارهای استفاده کنند.