ماهان شبکه ایرانیان

مهم‌ترین عوامل در افزایش مرگ کرونایی

پاندمی کرونا سلامت همه را تهدید می‌کند. اما خطر ابتلا به این بیماری برای همه یکسان نیست و از آن مهم‌تر، خطر مرگ بر اثر این بیماری در همه افرادی که به آن مبتلا می‌شوند به یک اندازه بالا نیست.

مهم‌ترین عوامل در افزایش مرگ کرونایی
 
پژوهشگران داده‌های پزشکی 17 میلیون نفر در بریتانیا را مورد بررسی قرار داده‌اند که 11 هزار نفرشان بر اثر کرونا درگذشته‌اند. این پژوهش نشان داد علاوه بر سن و سابقه بیماری عوامل مهم دیگری در مرگ بر اثر کرونا موثر بوده است.

پاندمی کرونا سلامت همه را تهدید می‌کند. اما خطر ابتلا به این بیماری برای همه یکسان نیست و از آن مهم‌تر، خطر مرگ بر اثر این بیماری در همه افرادی که به آن مبتلا می‌شوند به یک اندازه بالا نیست.

یک تیم پژوهشی در بریتانیا پس از بررسی داده‌های پزشکی 17 میلیون و 200 هزار نفر که 10 هزار و 926 نفرشان قربانی کوویید 19 شدند به این نتیجه رسیده است که عوامل مهم دیگری نیز در احتمال مبتلا شدن به این بیماری و هم‌چنین مرگ بر اثر آن نقش بازی می‌کنند.


این عوامل کدامند؟ جنسیت؛ مرد‌ها بیشتر در خطر ابتلا به کووید 19 هستند. در کنار جنسیت سن بالا، محروم بودن از وضعیت اقتصادی ـ. اجتماعی مناسب، پیشینه بیماری‌هایی نظیر دیابت، آسم شدید و بیماری‌های مرتبط با سیستم اینمی بدن (Autoimmune disease)، اضافه وزن و رنگین پوست بودن نیز در میزان مرگ‌ومیر موثر هستند.

این پژوهش نمی‌تواند رابطه این عوامل با افزایش خطر مرگ بر اثر کووید 19 را توضیح دهد به همین دلیل پژوهشگرانی که این تحقیق را انجام داده‌اند به دنبال یافتن پاسخی برای این سوال هستند که چرا فاکتور‌هایی مانند رنگ پوست یا فقر در افزایش خطر مرگ بر اثر کرونا نقش بازی می‌کنند.

تام وینگفیلد، از دانشکده پزشکی نواحی گرمسیری در لیورپول درباره نتایج تحقیقات این دانشمندان گفته است: «پیام اصلی این پژوهش این است که سلامتی مردم در این کشور همچنان به شدت تحت تاثیر عوامل اجتماعی مانند فقر، قومیت و بی‌عدالتی قرار می‌گیرد و این که کووید 19 نیز از این قاعده مستثنی نیست.»

او که خود در تیم تحقیقات شرکت نداشته است اضافه می‌کند که کافی نیست عوامل خطر شناسایی شوند و بعد هیچ کار دیگری انجام نشود. او تاکید کرده است که تلاش‌ها باید روی این متمرکز باشد که همه از دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی بهتر برخوردار شوند، نابرابری‌ها کاهش یابند، بیمه درمانی گسترش یابد، از معلولان حمایت بیشتری شود و با بیکاری مبارزه شود.

در عین حال این تحقیقات علیرغم بررسی داده‌های پزشکی بیش از 17 میلیون نفر، فقط روی فاکتور‌های منجر به مرگ متمرکز بوده و به سایر آسیب‌هایی که بیماری کرونا به مبتلایان می‌زند نپرداخته است. آسیب‌هایی که ممکن است طولانی مدت فرد را همراهی کنند.
 
منبع: دویچه وله
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی