پزشکان آمریکایی هشدار میدهند که خطر ابتلا به "سندرم قلب شکسته" نسبت به دوران قبل از همهگیری ویروس جدید کرونا بسیار بیشتر شده است.
به گزارش نشریه بریتانیایی "پیپل"، این عارضه که پزشکان آن را کاردیومیوپاتی استرس یا نشانگان تاکاتسوبو مینامند، شبیه به سکته قلبی است و علائمی مانند درد قفسه سینه و تنگی نفس دارد. اما بیماری قلبی علت آن نیست.
متخصصان کلینیک کلیولند در اوهایو آمریکا اعلام کردهاند که در ماههای مارس و آوریل سال جاری میلادی (2020) در تقریبا 8 درصد از بیمارانی که با درد قفسه سینه و سایر علائم قلبی به بخش اورژانس مراجعه کرده بودند، کاردیومیوپاتی استرس تشخیص داده شد. این میزان 4 تا 5 برابر بیشتر از موارد ابتلا به کاردیومیوپاتی استرس در زمان پیش از همهگیری سارس-کوو2 است.
این عارضه که یک تشخیص نسبتا جدید است و پزشکان هنوز به طور کامل آن را درک نکردهاند، بعد از تنشهایی مانند طلاق یا مرگ و تصادف یا جراحی ممکن است رخ دهد.
دکتر دیوید کاس، استاد قلب و عروق در دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور آمریکا میگوید: «کاردیومیوپاتی استرس زمانی بروز میکند که عضله قلب دچار افزایش ترشح کاتکول آمینها شود که به عنوان هورمون استرس شناخته میشوند.
کاکتول آمینها که فراوانترین آنها شامل اپینفرین، نوراپینفرین و دوپامین است، جزو هورمونهای جنگ و گریز محسوب و از گره آدرنال آزاد میشوند. افزایش ترشح آنها به طور موقت باعث ضعف موقتی عضله قلب میشود و توانایی پمپاژ قلب را کاهش میدهد.»
به گفته دکتر کاس، خبر خوب این است که افراد مبتلا به این سندرم معمولاً بعد از یک تا 2 ماه بهبود مییابند، بدون اینکه آسیب قلبی طولانیمدت را تجربه کنند.
منبع: دویچه وله