ماهان شبکه ایرانیان

۷ ماده غذایی که دشمن کلیه هستند

در گزارش زیر به بررسی غذا‌ها و مواد افزودنی غذایی می‌پردازیم که به دلیل بار سنگینی که بر روی کلیه‌ها می‌گذارند، باید به بهترین وجه و در حد اعتدال استفاده شوند.

7 ماده غذایی که دشمن کلیه هستند

 کلیه‌ها فیلتر و دفع مواد زاید در جریان خون را انجام می‌دهند. کلیه‌ها همچنین تعادل مایعات کلی بدن و همچنین هورمون‌هایی را که باعث ایجاد گلبول‌های قرمز خون می‌شوند، سلامت استخوان‌ها و تنظیم فشار خون را انجام می‌دهد.

گاهی آگاهانه یا ناآگاهانه کلیه‌های خود را از طریق رژیم غذایی، دارو‌ها و سموم محیطی زیاد به خطر می‌اندازیم که نتیجه آن می‌تواند منجر به سرطان کلیه، سنگ، بیماری‌های کلیه پلی کیستیک یا حتی نارسایی کلیه باشد.

شاید تعجب کنید که حتی غذا‌های به ظاهر سالم می‌توانند به کلیه‌ها آسیب برسانند. در اینجا به بررسی غذا‌ها و مواد افزودنی غذایی می‌پردازیم که به دلیل بار سنگینی که بر روی کلیه‌ها می‌گذارند، باید به بهترین وجه و در حد اعتدال استفاده شوند.

اگر شخص عملکرد کلیوی سالم داشته باشد، اکثر آن‌ها لزوماً خطرناک نیستند، اما قطعاً برای افرادی که به بیماری کلیوی مبتلا شده اند، توصیه نمی‌شود.

1. آجیل

برای کسانی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستند، آجیل میان وعده مناسبی نیست. چرا که حاوی دسته‌ای از مواد معدنی به نام اگزالات هستند که در رایج‌ترین نوع سنگ کلیه یافت می‌شوند.

افراد سالم هم باید از مصرف غذا‌های حاوی اگزالات، مانند اسفناج، چغندر، چیپس سیب زمینی، سیب زمینی سرخ شده آگاه باشند.

برخی از این موارد از جمله آجیل می‌توانند مکمل‌های خیلی خوبی برای رژیم غذایی شما باشند. اما مانند همه موارد، توازن مهم است.

2. آووکادو

آووکادو مقدار زیادی پتاسیم دارد. کلیه‌ها برای انجام درست کار خود به تعادل مناسب پتاسیم و سدیم تکیه می‌کنند.

هایپرکالمی نام بیش از حد پتاسیم در خون است، و این در افراد مبتلا به بیماری پیشرفته کلیه اتفاق می‌افتد. اغلب باعث حالت تهوع، ضعف، بی حسی و کندی ضربان قلب می‌شود.

3. کافئین

مطالعات نشان می‌دهند که مصرف طولانی مدت کافئین می‌تواند بیماری مزمن کلیه را بدتر کند و ممکن است خطر سنگ کلیه را افزایش دهد.

کافئین یک ادرارآور خفیف است که بر توانایی کلیه‌ها در جذب آب تأثیر می‌گذارد. در مقادیر معقول، کافئین نباید مانع از دسترسی کلیه‌های شما به آب کافی برای انجام کار خود شود، اما مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند مشکل ساز باشد.

4. محصولات لبنی

محصولات لبنی از جمله شیر، پنیر و ماست سرشاراز کلسیم هستند و باعث افزایش سطح کلسیم در ادرار می‌شوند.

برای افرادی که مبتلا به بیماری‌های کلیوی هستند، کاهش مصرف لبنیات به اثبات رسیده است که کار فیلترینگ انجام شده توسط کلیه‌ها بر روی آن‌ها آسان‌تر است و می‌تواند نیاز به دیالیز را به تأخیر اندازد.

5. نمک

سدیم در ترکیب با پتاسیم برای حفظ تعادل مایعات در بدن کار می‌کنند که برای عملکرد صحیح کلیه‌ها بسیار مهم است. اما مصرف بیش از حد سدیم باعث می‌شود که کلیه‌ها آب را به منظور رقیق کردن نمک موجود در جریان خون خود نگه دارند و این فشار سنگینی بر آن‌ها وارد می‌کند.

مصرف نمک زیاد باعث افزایش فشار خون می‌شود و در واقع می‌تواند به نفرون کلیه ها، ساختار‌های میکروسکوپی که زباله‌ها را فیلتر می‌کنند آسیب برساند.

6.گوشت

گوشت حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین است. اکنون پروتئین برای فرآیند‌های رشد و سلامت ماهیچه‌های ما بسیار مهم است، اما متابولیزه کردن آن یکی از سخت‌ترین کار‌هایی است که کلیه‌های ما انجام می‌دهند.

رژیم غذایی سرشار از پروتئین‌های حیوانی همچنین خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهد. به همین دلایل، رژیم غذایی با پروتئین بالا برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی توصیه نمی‌شود.

7. شیرین کننده‌های مصنوعی

اگر به منظور کاهش مصرف قند خود به شیرین کننده‌های مصنوعی تکیه می‌کنید، در واقع باعث کاهش عملکرد صحیح کلیه‌ها خواهید شد.

منبع: شفقنا

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی