به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در سی و دومین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز سه شنبه (4 شهریور ماه) برگزار شد، اظهار کرد: محرم امسال شیوه خاص خود را دارد و برگزاری مجالس عزاداری سید الشهدا (ع) تبلور شعور جامعه مذهبی ایران است.
وی افزود: مردم ما سیاه پوشیدند، اما خودشان نزد جوامع دیگر روسفید شدند و روسیاهی برای دشمنان فرهنگ و دین جامعه باقی ماند، لذا به نوبه خود از عموم عزاداران و مقام معظم رهبری که با تأکید بر برگزاری مراسم مذهبی این ایام و رعایت دستورالعملهای بهداشتی باعث رقم خوردن این تبلور شدند، کمال تشکر را دارم.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به هفته دولت گفت: به همه دولتمردان و خدمتگزاران مردم در دولت تبریک میگویم و یاد شهیدان رجایی و باهنر را گرامی میدارم و همچنین روز کارمند را به کارمندان و خدمتگزاران مردم در ادارات تبریک میگویم و از زحمات یکایک آنها کمال تشکر را دارم.
اسماعیلی تصریح کرد: دولت در سال آخر و به تعبیر مقام معظم رهبری در فرصت آخر برای خدمتگزاری به مردم قرار دارد و مسئولیتی سنگین برعهده دارد و شرایط هم به جهت وضعیت اقتصادی و شیوع بیماری کرونا سخت است و همه باید کمک کنند تا دولت در سال و فرصت آخر گامهای موثری در جهت تحقق برنامههای کشور بردارد.
وی با بیان اینکه قوه قضاییه مکررا اعلام کرده است با دولت همکاری خواهد کرد و خروجی بسیاری از اقدامات در دوره تحول قوه قضاییه، کمک به دولت بوده است، افزود: چه اقدامات قوه قضاییه در جلوگیری از تعطیلی بیش از هزار واحد صنعتی چه اقدامات این قوه در حراست و حفاظت از منابع دولتی و بازگردان آنها از ید سودجویان به دولت که باعث آورده بسیار خوبی برای دولت شده است، میتواند گرههای مهمی را بگشاید.
1.2 دهم میلیارد یورو از ارزهای ناشی از صادرات واصل شد
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اقدامات قوه قضاییه که در وصول معوقات بانکی انجام داده است، گفت: این کمک بسیار خوبی به سیستم بانکی جهت ارائه خدمت به مردم بود و این نمونه دیگری از کمک دستگاه قضا به دولت بوده است.
اسماعیلی تصریح کرد: پیگیری مجدانه برای وصول بدهکاری عمده مالیاتی از جمله دیگر اقداماتی بود که در پی آن 29 هزار میلیارد تومان از بدهی عمده بدهکاران مالیاتی وصول شد.
وی درباره بازگشت ارزهای ناشی از صادرات و رفع تعهدات ارزی کسانی که ارز دولتی گرفته بودند، گفت: 1.2 دهم میلیارد یورو از ارزهای ناشی از صادرات واصل شده و 1.7 دهم میلیارد یوروی دیگر هم به چرخه اقتصادی کشور وارد شد.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: پیگیریهای دیگری درباره رفع تعهدات ارزی که از دولت ارز گرفته بودند، انجام شده است و اینها از جمله اقدامات قوه قضاییه است که میتواند به دولت در شرایط ویژه کشور جهت بهبود وضعیت معیشتی مردم کمک کند.
اسماعیلی با بیان اینکه رسیدگی به پرونده اخلالگران اقتصادی ادامه دارد، گفت: 7 نفر از متهمان و یکی از شرکتهای تجاری مبادرت به قاچاق عمده ارز کرده بودند، «مرتضی روحی نژاد» به تحمل 8 سال حبس، «امین روحی نژاد» به تحمل 7 سال حبس، «ایمان روحی نژاد» به تحمل 10 سال حبس، «جواد فرخنده مقام» به تحمل 10 سال حبس، «یاسر صابونی» به تحمل 10 سال حبس، «علیرضا برخوردار کاشانی» به تحمل 10 سال حبس، «حسین عطار جان نثاری» به تحمل 10 سال حبس و شرکت تجاری «امین تجارت خزر» به نمایندگی «جعفرآذر طوس» به انحلال شرکت محکوم شدند.
وی افزود: این متهمان نسبت به استرداد ارزهای دریافتی یا پرداخت مابه التفاوت نرخ ریالی ارزها برابر نرخ روز اجرای حکم مکلف شدند.
سخنگوی قوه قضاییه درباره پروندههای مربوط به احتکار ماسک گفت: در دو پرونده مربوط به احتکار ماسک در شرایط کرونایی، در یکی از پرونده «سیدرضا حسینی» به تحمل 7 سال حبس و پرداخت جزای نقدی در حق دولت محکوم شد و «تقی عسگریانی» به تحمل یک سال حبس و «سید حسن میرشجاع» به 6 سال حبس محکوم شدند.
اسماعیلی در پرونده دیگر مربوط به اخلال در بازار لاستیک خودرو گفت: در این پرونده کرم علی احمدی مدیر عامل سابق کیان تایر به 10 سال حبس و پرداخت 2 میلیارد تومان جزای نقدی، سید بهروز نبیان به 6 سال حبس و پرداخت 14 میلیارد تومان جزای نقدی، شهسوار زاده به 5 سال حبس و پرداخت 6 میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شدند.
وی افزود: این نمونهای از برخورد قوه قضاییه با کسانی است که احتکار میکنند و اقدامات دستگاه قضا تا زمانی که فساد وجود داشته باشد، ادامه خواهد داشت.
احکام تبعید به ندرت صادر میشود
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به تعدادی از شهرهای تبعیدگاهی گفت: این خبر مجعول بوده است و صحت ندارد و باید بگویم از اقدامات خوب قوه قضاییه در اصلاح قانون مجازات این بود که دیگر هیچ شهری را به عنوان تبعیدگاه نمیشناسیم و همه ایران سرای من است و هیچ تفاوتی بین شهرها و بخشها در زمینه مسائل قضایی قائل نیستیم و نگاه قوه قضاییه به همه نقاط ایران اسلامی، نگاه یکسان و یکنواختی است.
وی ادامه داد: هیچ نقطهای در ایران به عنوان تبعیدگاه نیست و احکام تبعید هم به ندرت صادر میشود و البته تحت عنوان منع اقامت در نقطه معین است.
رأی دادگاه طبری در حال انشا است/ پرونده زم منتظر اعلام نظر دیوان عالی کشور است
اسماعیلی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره آخرین وضعیت پرونده روح الله زم و اکبر طبری گفت: پرونده زم منتظر اعلام نظر دیوان عالی کشور است و محاکمه طبری تمام شده و دادگاه در حال انشای رأی است و با توجه به اهمیت پرونده منتظر تصمیم دادگاه هستیم و هنوز تصمیمی به ما اعلام نشده است.
بیشتر بخوانید
روند رسیدگی به پروندههای اقتصادی ادامه دارد
وی با اشاره به استجازه مقام معظم رهبری گفت: خبرهای خوبی در این رابطه اعلام خواهد شد و مهم این است که روند رسیدگی به پروندههای مهم اقتصادی با قوت ادامه دارد و به زودی در این رابطه صحبت خواهم کرد.
سخنگوی قوه قضاییه درباره اقدامات خلاف قانون سازمان استاندارد گفت: درباره مسائل مدیریتی خبر ندارم و درباره سایر موضوعات خودمان اگر شاهد اتفاقی باشیم، رسیدگی میکنیم.
وی با بیان اینکه در سازمان استاندارد هم با مواردی مواجه شدیم و سازمان بازرسی وارد میدان شد و نمونه آن ذرتهای آلوده بودند و جلوی استفاده از آنها گرفته شد، افزود: البته در استان خوزستان هم هنوز انبارهای ذرتهای آلوده توقیف میشوند و برخی از افرادی هم که مرتکب جرایمی شدند، تحت تعقیب قرار گرفتند.
وی ادامه داد: جرم سازمان یافته نداریم و ممکن است در هر نهادی متخلفانی وجود داشته باشند که با آنها برخورد میکنیم.
فضای مجازی باید ساماندهی و مدیریت شود
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به گلایهها در خصوص رهاشدگی فضای مجازی گفت: این گلایه به جا است و ما شاهد رهاشدگی این حوزه و عقب ماندگی و عدم اجرای سیاستهای ساماندهی فضای مجازی هستیم و اینکه با نگرش سیاسی قوه قضاییه را متهم به انسداد فضای مجازی میکنند، صحت ندارد.
اسماعیلی تصریح کرد: حرف ما این است که این فضا باید مدیریت شود و این ساماندهی باید در داخل کشور صورت گیرد و دیگران نباید از خارج از کشور فضای مجازی ما را مدیریت کنند.
وی افزود: تکالیفی برای وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی در نظر گرفته شده است و ما هم مجدانه پیگیر این موضوع هستیم.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: ما برای این موضوع باید تمام توان داخل را برعهده بگیریم تا خواست مقام معظم رهبری هم اجرایی شود.
اولین گزارش درباره پرونده ویلموتس توسط سازمان بازرسی مطرح شد
اسماعیلی با اشاره به قرارداد سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران گفت: در موضوعات مربوط به دغدغه عموم خودمان پیشگام هستیم و اولین گزارش در این رابطه توسط سازمان بازرسی مطرح شد و اقدام ما را دیگران برای خود مصادره نکنند، چراکه قوه قضاییه پیشگام این موضوع بود و بررسیهای دقیق خود را انجام داد و بر مبنای این گزارش در دادسرای عمومی و انقلاب تهران پرونده تشکیل شده است.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: از اطلاعات نمایندگان مجلس حتما استقبال میکنیم و هنوز مراحل اولیه پرونده است و نتیجه آن به مردم واصل خواهد شد.
بیشتر بخوانید
آخرین جزئیات از اعطای مرخصی به زندانیان در روزهای کرونایی
اسماعیلی با اشاره به اعطای مرخصی دوباره به زندانیان گفت: سلامت زندانیان و رعایت همه حقوقی که قانون برای زندانیان شمرده است اولویت ما است و کماکان ادعا داریم در این حوزه در دنیا حرف داریم و معتقدیم درصدی از اقداماتی که ایران در حوزه زندانبانی انجام میدهد سایر کشورها انجام نمیدهند و ببینید در کشورهایی آمریکایی و اروپایی چه فجایعی در حال رخ دادن است و متأسفانه برخی از هموطنان ما در زندان دیگر کشورها هستند و وضعیت زندانهای آنها بیانگر این است که هیچ یک از کشورهای دنیا در دوره کرونا خدماتی که در زندانهای ایران ارائه شده است را ارائه ندادهاند.
سخنگوی قوه قضاییه ضمن تشکر از وزارت بهداشت گفت: افتخار میکنیم کارنامه ما قابل ارائه است و اعطای مرخصی از جمله اقدامات خوب ما بوده است و در موج دوم کرونا هم به زندانیان مرخصی ویژه اعطا شد و از 18 تیر ماه تا امروز هم حدود 87 هزار نفر از زندانیان به مرخصی رفتند و عدهای دیگر هم مرخصی پایان حبس گرفتند و در مجموع بالغ بر 95 هزار نفر از زندانیان در موج دوم کرونا به مرخصی رفتند.
وی با اشاره به تخصصیتر شدن وکالت افزود: همان گونه که در سایر رشتهها هر چه فرد متخصصتر باشد، کمک بهتری میتواند بکند، ما هم این موضوع را قبول داریم و هم اکنون دادگاههای ما تخصصی شدند و به قضات در تمام حوزهها آموزشهای تخصصی ویژه دادهایم و پروندهها را تخصصی ارجاع میدهیم.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: وکالت و کارشناسی نیازمند تخصصیتر شدن است و مورد موافقت رئیس قوه قضاییه بوده و این را نیاز جامعه امروز میدانیم.
اسماعیلی درباره پرونده مربوط به جنگلهای هیرکانی و اعاده دادرسی آنها گفت: پرونده جنگلهای هیرکانی هنوز به عنوان اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور نرفته است و تحت عنوان اعمال ماده 477 به معاونت حقوقی رفته و در مرحله بررسی فرآیند این ماده است.
پرونده مربوط به 3 نفر از اغتشاشگران آبان ماه هنوز در دیوان عالی کشور است
وی درباره آخرین وضعیت پرونده سه نفر از اغتشاشگران آبان ماه گفت: پرونده مربوط به سه نفر از اغتشاشگران آبان ماه هنوز در دیوان است و منتظر نظر دیوان عالی کشور هستیم.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به تمدید اجاره بها در دوران کرونا و صدور رأیهای تخلیه توسط شورای حل اختلاف و عدم توجه به نظر قوه قضاییه برای جلوگیری از صدور حکم تخلیه گفت: در این مصوبه گفته شده آنجایی که مستأجر از حق تخلف کرده میتوان حکم را صادر کرد.
وی ادامه داد: موضوع به شورای حل اختلاف ابلاغ شده است و رویه قوه قضاییه اجرای بخشنامه معاون اول قوه قضاییه است و مصادیق باید بررسی شوند. ممکن است به لحاظ تخلف فرد مستأجر باشد و ممکن است شورای حل اختلاف تصمیم اشتباهی گرفته باشد، لذا هر جا تصمیم اشتباه باشد، قوه قضاییه سیاستهای مورد نظر را ابلاغ میکند.
توضیحات اسماعیلی درباره زیان بازار بورس و احیای حقوق عامه
اسماعیلی درباره زیان بازار بورس و احیای حقوق عامه گفت: موضوعات بورس کاملا تخصصی هستند و مسئولیت اولیه برعهده سازمان بورس است.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: تا امروز گزارش خاصی ارائه نشده است، اما هر جا نیاز باشد ورود پیدا میکنیم.