گفتگوها درباره فروش تیکتاک در آمریکا، با این پرسش که آیا الگوریتم اصلی این برنامک شامل این معامله میشود، پیچیده شده است.
بر اساس گزارش والاستریت ژورنال که از منابع مطلع نقل شده، این الگوریتمها تصمیم میگیرند که کاربران چه ویدئوهایی را ببینند، بدون اینکه دیگر کاربران را دنبال کرده باشند یا اولویتهایشان را مشخص کرده باشند. این گزارش آورده است که تا روز جمعه، الگوریتم هم بخشی از معامله فروش این برنامک در نظر گرفته میشد.
با توجه به اینکه دولت چین برای فناوری هوش مصنوعی محدودیت صادرات تعیین کرده، احتمالاً الگوریتمهایی که محتوا را پیشنهاد میدهند، ازجمله الگوریتم تیکتاک شامل این محدودیت شده است.
این محدودیتها به معنای آن است که مالک چینی تیکتاک، یعنی بایتدنس، برای صادرات هر فناوری محدودی به شرکتهای خارجی باید مجوز داشته باشد. مسئله این است که آیا الگوریتمهای تیکتاک به تائید دولت چین برای انتقال نیاز دارند و اگر چنین است، آیا پکن با فروش آنها موافقت میکند.
گزارش والاستریت ژورنال حاکی از آن است که هر دو فروشنده و خریدار احتمالی، یعنی بایتدنس و مایکروسافت، در تلاش هستند تا پاسخ این پرسشها را پیدا کنند. مقامهای آمریکایی نگران انتقال اطلاعات کاربران آمریکایی به دولت چین هستند، اما شرکت مادر تیکتاک، بایتدنس، این اتهام را رد میکند. تیکتاک بیش از 80 میلیون کاربر در آمریکا دارد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برنامک تیکتاک، که تحت مالکیت چینیهاست، را مجبور کرده تا 20 سپتامبر یک خریدار آمریکایی پیدا کند. نمایندگان تیکتاک تا روز سهشنبه به پرسشهای رسانهها در خصوص این مسئله جدید پاسخی نداده بودند.
منبع: ایندیپندنت