به گزارش ایسنا، علی اوسط هاشمی در خصوص بارندگی اخیر سیستان و بلوچستان که موجب به سیل شده است اظهار کرد: تیمها منتظر فروکش کردن کامل آب هستند تا به ارزیابی از میزان خسارت به زمینهای کشاورزی و واحدهای مسکونی و بنیاد مسکن بپردازد. همچنین تمامی راههای ارتباطی مردم توسط راه و شهرسازی برقرار و مشکل قطعی برق و خاموشی نیز در همان روزهای آغازین با اعزام حدود 60 تیم به منطقه برطرف شده است.
وی با بیان اینکه سایه سنگین خشکسالی مردم منطقه را رنج میداد، اظهارکرد: بیش از 400 قنات خشک شده بود و 600 میلیون متر مکعب مازاد برداشت از منابع زیرزمینی بدون هیچگونه جایگزینی داشتیم، همچنین ذخیره سدها به حداقل رسیده بود و ما را وادار به ذخیرهسازی شرب میکرد که مجبور بودیم محدودیتهایی برای مصرف اعمال کنیم.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: نخلستانها همه قد خم کرده و رو به سوختن بودند که اگر خشکسالی ادامه مییافت، این امر تبدیل به دغدغه ای برای مردم و مسوولان میشد. امروزه نیز به علت این بارندگی خوشحال و شکرگزار هستیم البته این بارندگی آسیبهایی را وارد کرده است اما میتوانیم با همراهی بیمه، بانک و دولت ومردم ازعهده جبران خسارت های وارد شده برآییم.
هاشمی افزود: اولین اصل در برابر سیل این بود که از هرگونه غرق شدن انسانها جلوگیری کنیم. هشدارهایی در این زمینه داده شد که اثرگذار بود ضمن اینکه مردم از تهدیدات آگاه هستند. بحث دیگر در خصوص اسکان و ارسال چادر در بیش از 500 روستا که 1670 خانوار آسیب دیده بودند و همچنین مواد غذایی، سوختی و البسه بود.
وی در پایان با اشاره به اینکه به فرمانداری ها اعلام کردیم که درب مساجد و اماکن عمومی را باز نگه دارند تا محدودیتی نباشند و سلامت کسی به خطر نیفتد، افزود: امکان پرداخت وام به روستاییان و افرادی که وضعیت مالی خوبی نداشتند با سود مشارکت 4 درصد وجود دارد، 3 میلیون تومان وام بلاعوض نیز به آنها پرداخت خواهد شد. همچنین از دولت نیز در این روزها تقاضاهایی داشتیم که بتوانیم مساعدتهایی دریافت کنیم تا مشکلاتی که مردم با آن روبرو هستند جبران شود. هرچند این آب مشکل سالیانه را از استان حل کرد و در مدت سه روز برابر یک سال بارندگی داشتیم.