شناسه : ۲۱۱۷۵۴۰ - یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۲۳
اما و اگرهای انتخاباتی در جریان اصولگرا/ ابهام درباره کاندیدای نظامی و ورود رئیسی/ نقوی حسینی: تعداد کاندیداها به ۳۵ نفر میرسد
گروه سیاست سایت فردا: فضای کشور کاملا انتخاباتی شده و اهالی سیاست همه تلاش خود را میکنند از پس موانع و ابهامات موجود برآمده و به سازوکار و برنامه مشخصی برای انتخابات پیشرو برسند. نگاهی به اظهارات و بیانات برخی اصولگرایان در روزهای اخیر نشان میدهد که در این جریان سیاسی اگرچه به تکاپو افتاده، اما هنوز با بلاتکلیفیهایی مواجه است. از مشخص نبودن سازوکار وحدت ساز گرفته تا کثرت کاندیداها که هر روز عددی تازه درباره آن اعلام میشود.
همین یکی دو روز قبل بود که حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه تعداد کاندیداهای احتمالی اصولگرایان را 15 اعلام کرده و گفته بود که یک سوم آنها نیز از میان گزینههای نظامی هستند. حالا، اما یک چهره اصولگرای دیگر میگوید که کاندیداهای این جریان به 35 نفر میرسد!
حسین نقوی حسینی، رئیس ستاد انتخابات تهران سعید جلیلی در سال 92، در گفتوگویی با «نامه نیوز» گفت: «در مسیر آماده شدن برای انتخابات ریاست جمهوری دو دوره را شاهد هستیم. در یک دوره طرح نامها انجام میشود و در دوره دوم انصرافها و به نفع دیگری کنار رفتنها برجسته میشود. مثلا شنیدم آقای سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی رسما ستاد تشکیل داده و جلسه برگزار کرده است، یعنی ما در مرحله اولیم و باید منتظر باشیم لیست اسامی به 35 نفر میرسد.»
حال باید منتظر ماند و دید که اصولگرایان کی وارد مرحله دوم شده یعنی این 35 یا هر تعداد دیگری کاندیدا را غربال کرده و به آن تعداد محدود و اصلی میرسند. این طور که معلوم است اصولگرایان برای ورود به این مرحله منتظر مشخص شدن برخی تصمیمات تعیین کننده هستند. مثلا سید محمد حسینی، فعال سیاسی اصولگرا در گفتوگویی با «برنا» میگوید: «یکی از بحثهای مهم این است که آیا روسای دو قوه قضاییه و مجریه یعنی قالیباف و رئیسی، قصد ورود به انتخابات ریاست جمهوری 1400 را دارند یا خیر.»
سعید جلیلی نیز یکی دیگر از گزینههایی است که میتواند به آن لیست موعود راه یابد و کاندیداتوری او فعلا در وضعیت بلاتکلیفی است. نقوی حسینی که یکی ازچهرهای نزدیک به او است، میگوید: «جلیلی جایگاه خوبی در جریان اصولگرایی دارد و نسبت به نامهایی که الان مطرح میشوند، از وضع خیلی بهتری برخوردار است. نام او جز 3 نفر اول مطرح در جریان اصولگرایی قرار دارد.»
نکته دیگری که قبل از ورود به انتخابات باید روشن شده باشد این است که بالاخره اصولگرایان قصد استفاده ازکاندیدایی با پیشینه نظامی را دارند یا خیر. برخی از فعالان سیاسی این جریان مثل نقوی حسینی معتقدند که «وقتی چهره نظامی طرح میشود جمله «من سرهنگ نیستم حقوقدانم» به ذهنها میآید و این خودش ضدتبلیغ است»، اما برخی هم از این ایده دفاع کرده و معتقدند که در میان نظامیان و یا سیاسیون سابقا نظامی ظرفیتهایی وجود دارد که باید مورد استفاده قرار بگیرد.
به هر ترتیب، اصولگرایان فعلا در مرحله اول یعنی معرفی کاندیداها که از قضا تعدادشان نیز قرار است، بسیار باشد قرار دارند و هنوز برای سخن گفتن از آنچه در مرحله دوم اتفاق میافتد، زود است.