ماهان شبکه ایرانیان

بونیون یا انحراف شست پا چگونه درمان می شود؟

بونیون یا انحراف شست پا یک برآمدگی است که با منحرف شدن انگشت شست پا به سمت انگشتان کوچک تر، روی قاعده ی مفصل انگشت شست پا شکل می گیرد. در پزشکی به این مشکل اصطلاحاً هالوکس والگوس گفته می شود.

بونیون یا انحراف شست پا چگونه درمان می شود؟

بونیون یا انحراف شست پا یک برآمدگی است که با منحرف شدن انگشت شست پا به سمت انگشتان کوچک تر، روی قاعده ی مفصل انگشت شست پا شکل می گیرد. در پزشکی به این مشکل اصطلاحاً هالوکس والگوس گفته می شود.

با جا به جایی انگشت شست، مفصل آن تحت فشار قرار می گیرد و ملتهب می شود، امری که باعث ایجاد برآمدگی در این قسمت می شود.

انحراف شست پا مشکل بسیار رایجی است، به طوری که یک سوم افراد بالای 65 سال درگیر آن می شوند که عمده ی آن ها هم زن هستند. علت دقیق این مشکل مشخص نیست. بعضی پزشکان علت آن را پوشیدن کفش های تنگ یا پاشنه بلند می دانند اما تحقیق سال 2013 دانشگاه هاروارد ژنتیک را به طور قطع علت انحراف شست پا بیان کرده است.

درمان انحراف شست پا یا بونیون

در نقش سابقه ی خانوادگی در بروز این مشکل تردیدی نیست. چه بسا افرادی هستند که هرگز در زندگی خود کفش تنگی به پا نکرده اند اما به نوع شدیدی از انحراف شست پا دچار شده اند، مشکلی که در دیگر اعضای خانواده ی آن ها هم وجود داشته است.

اما جراحی آخرین راه برای درمان انحراف شست پا است. گزینه های دیگری هم برای رفع این مشکل وجود دارد، مثل پوشیدن کفش های آزاد و استفاده از پدهای مخصوص بونیون که جلوی ساییدگی انگشت را می گیرند.

برخلاف تصور رایج، جراحی انحراف شست پا دوره ی نقاهت خیلی طولانی همراه با درد و از کار افتادگی ندارد.

پیش تر تنها جراحی ای که برای رفع انحراف شست پا صورت می گرفت روش پیچیده ای به نام کلر بود که در آن بخشی از استخوان برداشته می شد و انگشت به سر جای قبلی اش برگردانده می شد تا صاف جوش بخورد.

این روش شهرت بدی پیدا کرد که احتمالاً دلیل آن ورود کردن جراحان عمومی و جراحان ارتوپد بی تجربه به این کار بود که نتایج خوبی نداشت.

امروزه اما جراحان پا و مچ پا گروهی متخصص از کارشناسان ارتوپد بسیار ماهر هستند که این جراحی را زیاد انجام می دهند. آن ها می توانند بر اساس سابقه ی بیمار و تصاویر پزشکی جراحی مناسب برای او را انجام دهند.

این عمل جراحی از طریق ایجاد شکاف هایی به اندازه ی سوراخ کلید انجام می شود و دوران نقات آن در مجموع بی مشکل است. حداکثر 10 درصد موارد با مشکلاتی همراه هستند، از جمله عفونت و ریسک بروز ترومبوز وریدی عمقی (لخته شدن خون در وریدهای عمقی) به دلیل ناتوانی بیمار در حرکت پس از جراحی.

دیدن این ویدئو را به شما توصیه می کنیم:

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان