گروه سیاست سایت فردا: اصلاح قانون انتخابات نیز داستانی شده است؛ مجلس که میگوید، واویلا سرمیدهند، اما از سوی دیگر لایحه دولت در این باره به جای خود است و سیاسیون نیز بر ضرورت آن تاکید میکنند!
در روزهای اخیر انتقادات بسیاری به طرح مجلس برای اصلاح قانون انتخابات وارد شد. مثلا سیدمصطفی هاشمیطبا، فعال سیاسی اصلاح طلب 7 دلیل برای مخالفتهای برشمرد و نوشت: «برگزاری آزمون برای احراز صلاحیت کاندیداها به طنز شباهت دارد».
محمدرضا عطریانفر نیز 8 دلیل دیگر ردیف کرد و نوشت: «تا زمانی که اصلاح قوانین انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان و شوراها به سمت رقابتهای حزبی و برنامههای واقع بینانه انها نرود هر اقدامی در زمینه اصلاح قوانین موجود، آب در هاون کوبیدن است و هیچ گلی به سر انتخابات نخواهد زد.»
در همین بین که اصلاح طلبان مشغول انتقاد و تخریب مجلس بودند، معاون پارلمانی رئیس جمهوری با اشاره به طرح نمایندگان برای اصلاح انتخابات ریاست جمهوری گفت: «اگر مجلس لایحه انتخابات را که در مجلس قبلی ارائه شد، کنار بگذارد و به طرح فعلی بپردازد، مناسب مصالح کشور نیست.»
به این ترتیب معلوم شد که مشکل آقایان چیست و مخالفتهایش در واقع به خاطر این است که میخواهند نظرات خودشان معیار تغییرات احتمالی باشد. شاهد این مدعا نیز اظهارات اخیر علی صوفی، فعال سیاسی اصلاح طلب است. او در گفتوگویی با «ایسنا» به دغدغههای فعلی اهالی سیاست اشاره کرد و گفت: «در درجه اول مسئله انتخابات یک دغدغه جدی پیش روی ما است. دغدغه اصلی فعالان سیاسی امروز انتخابات آتی است چراکه سرنوشت کشور و حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خود با انتخابات به انجام میرسد. با توجه به تمام مشکلات سیاسی و اقتصادی سر راه زندگی، مردم احساس میکنند کشور در دست کسانی است که شایستگی لازم را ندارند. معیشتشان در دست مدیرانی قرار گرفته که شایسته نیستند و کلا امر شایسته سالاری مخدوش شده است و حق مردم از این نظر ضایع شده است. مردم درگیر مشکلات معیشتی میشوند و میبینند برخی کسانی که بر مردم حاکم شده اند صلاحیت ندارند و این افراد هر روز مردم را با مشکلات جدیدی رو به رو کردهاند. پس مشخص است که دغدغه اصلی ما این است که این مشکل بر طرف شود.»
وی افزود: «طی راه حلی که برای این موضوع ارائه میدهیم اصلاح قانون انتخابات در درجه اول است. بر طرف کردن موانع انتخابات از طرق قانونی راه حل پیش رو است. تا کنون این موضوع چند بار در قالب لایحه و طرح در دولت و مجلس مطرح شده، ولی هر بار به دلایلی جلویش گرفته شده است. اگر الزامات تامین مشارکت حداکثری در انتخابات که همیشه راهبرد مقام معظم رهبری بوده است جدی گرفته شود باید این قانون اصلاح و عملیاتی شود.»