پرتاب کاوشگر مریخ از مرکز فضایی چین در مارس امسال
یک شرکت چینی از برنامهریزی برای پرتاب یک ربات به فضا در ماه نوامبر برای استخراج مواد معدنی خبر داده است.
در پی فشار دولت چین برای تشویق شرکتهای خصوصی برای شروع استخراج منابع معدنی در فضا، شرکت «اوریجین اسپیس» قصد دارد اولین ربات خود را سوار بر موشکی از نوع لانگ مارچ که توسط اداره ملی فضایی چین به فضا پرتاب میشود، به یک سیارک ارسال کند.
ربات این شرکت مستقر در پکن که از نوع NEO-1 است «ربات معدنچی فضا» لقب گرفته است، هرچند بیش از آن که معدنچی باشد، به عنوان یک کاوشگر عمل خواهد کرد. هدف این طرح، آزمایش فنآوریها و عملیات لازم برای فرود بر سیارکها جهت استخراج مواد معدنی و عناصر ارزشمند مانند طلا، نقره و کبالت است.
یو تیان هونگ، یکی از بنیانگذاران این شرکت، در گفتگو با آیتریپلای اسپکترم اظهار داشت: «هدف ما بررسی و تایید قابلیتهای مختلف این ربات مانند مانور در مدار زمین، گرفتن اجسام فرضی آسمانی، و فنآوری شناسایی و کنترل هوشمند فضاپیما است.»
استخراج منابع معدنی از فضا ایدهای است که در سالهای اخیر مورد اقبال روزافزون بوده است، و چند شرکت برای ورود به این صنعت بالقوه یک تریلیون دلاری، شروع به کار کردهاند. این تحول با مقاومت برخی از دانشمندان مواجه شده است، زیرا میترسند که تب طلا در فضا موجب شود که سایر سیارات و اجرام آسمانی به همان سرنوشتی دچار شوند که طمع بشر بر سر زمین آورده است.
در سال گذشته پیشنهادی ارائه شد که 85 درصد از منظومه شمسی به عنوان «منطقه حفاظتشده» عاری از فعالیتهای صنعتی اعلام شود.
این مطالعه که نتیجه همکاری بین فیزیکدان برجسته، مارتین الویس، و فیلسوف، تونی میلیگان بود، پیشنهادی را موسوم به «اصل یکهشتم» مطرح کرد که هدف آن جلوگیری از مشکلات مرتبط با رشد فزاینده روندهای نوظهور است.
در این مطالعه آمده است: «یک هشتم آهن موجود در کمربند سیارکها بیش از یک میلیون برابر بیشتر از کل ذخایر سنگ آهن موجود در زمین است و ممکن است برای قرنها کافی باشد.»
«رشد جمعیت و تغییرات اقلیمی مواردی از رشد فزاینده کنترلنشده است ... منطق اتخاذ اصل یکهشتم پیش از آغاز بهرهبرداری از منابع فضا، این است که تحمیل محدودیتهای اصولی در مراحل اولیه مؤثرتر و آسانتر است، تا اجرای آنها در مراحل بعدی.»
منبع: ایندیپندنت