خبرآنلاین: محمد هاشمی، عضو اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره زمزمههایی مبنی بر اخراج احمدی نژاد از مجمع و سازوکار این اقدام، گفت: برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام همانند روسای سه قوه و یا اعضای شورای نگهبان به فراخور جایگاه خود و همچین موارد مختلف در جمع اعضای انتصابی مجمع تشخیص مصلحت نظام که از سوی رهبری انتخاب میشوند؛ حاضر میشوند. اگر کسی در مجمع چند جلسه غیبت غیر موجه داشته باشد، غیر از رئیس جمهور که مشغلههای زیادی دارد، این احتمال وجود دارد که از سوی رئیس مجمع با تذکر مواجه شود.
وی افزود: اگر در مواردی لازم باشد حذف یا اضافهای در خصوص اعضای انتصابی صورت بگیرد این اتفاق باید توسط رهبری انجام شود و اعضای مجمع و حتی رئیس آن اختیار حذف و اضافه کردن افراد را ندارند. اگر مسالهای رخ دهد ممکن است رهبری از رئیس مجمع یا دبیر مجمع راجع به افراد نظر بگیرند، اما در نهایت ایشان تعیین میکنند که کسی حذف یا اضافه شود.
محمد هاشمی دامه داد: ممکن است اختلاف نظر بین دو عضو باشد، اما در نهایت رئیس مجمع یا رئیس جلسه اگر تذکری بخواهند بدهند مثل مجلس که نماینده حق تذکر آیین نامهای دارد میتوانند تذکر آیین نامهای بدهند. اگر کاری خلاف آیین نامه انجام شود و عضو میتواند بگوید که من درخواست تذکر آیین نامهای دارم و زمانی که به او اجازه دادند میتواند بگوید که با استناد به فلان ماده آیین نامه، مثلا این کار درست نیست و میتواند در مورد آن بحث کند و حتی رأی گیری کند؛ یعنی موضوع تذکرات به نحوه ادراه جلسه مربوط میشود، مثلا ممکن است کسی تخلفی در نحوه ادراه جلسه داشته باشد، مثلا ممکن است در جلسه افرادی با هم حرف بزنند و رئیس جلسه تذکر دهد و بگوید که توجه کنید، اما اینها مساله حذف و اضافه شدن افراد نیست.
وی در پاسخ به این سوال که «به عنوان فردی که سابقه حضور در مجمع را داشتید، تحلیل شما از رفتار آقای احمدی نژاد مثل مصاحبه با رادیو بیگانه یا نامه نگاری هایش چیست؟»، گفت: من نمیدانم که ایشان چه کار میکنند. این مساله ربطی به مجمع و در مجمع بودن ندارد. اصولا از نگاه جمهوری اسلامی گفتگو با رادیوهای بیگانه خیلی پسندیده نیست، ولی مسئولان امر یک ترفیع قائل میشوند و میگویند در داخل کشور این اتفاق نیفتد، ولی اگر کسی در خارج از کشور که به یک دلیلی رفته است، حتی مسافرت رفته است، اگر از رسانههای آن کشور به سراغش رفتند اشکالی ندارد که صحبت کند، ولی در داخل کشور صحبت با رسانههای بیگانه مثل VOA، BBC و .. افت دارد که یک مقام جمهوری اسلامی صحبت کنند، چون اینها معمولا جنبه دشمنی دارند پس ما نباید سوژهای دست دشمن دهیم و با آنها گفتگو کنیم. من نمیدانم این کار از نظر قانونی هم منعی دارد یا خیر، اما از دیدگاه انقلاب، عرفا اینگونه بوده که این کار زشت است و افت دارد، ولی خارج از کشور اشکالی ندارد، همانطور که زمانی که امام در پاریس بودند با همه رسانهها گفتگو میکردند؛ ولی بعد از انقلاب تصمیمی که گرفته شد این بود که یک مقام رسمی با یک رادیو دشمن گفتگو نکند، چون این کار افت دارد. از نظر جنبه اخلاقی و عرفی هرکسی باید شئونات نظام و شئونات خودش را حفظ کند.