دانشمندان تایلندی یک پوشش مخصوص جوراب اختراع کرده اند که باکتری ها را از بین می برد و مشکل بوی بد پا را برطرف می کند.
این پوشش که از نانو ذرات اکسید روی (ZnO-NP) ساخته شده می تواند جلوی برومودوز (Bromodosis) یا همان بدبو شدن پاها و نوعی عفونت باکتریایی به نام کراتولیز حفره دار (Pitted Keratolysis) را بگیرد.
به گفته ی دانشمندان، خواص ضد باکتریایی نانو ذرات اکسید روی، که برای پوست انسان بی ضرر است، این پوشش را برای استفاده در انواع منسوجات از جمله جوراب مناسب می سازد.
محققان دانشگاه ماهیدول تایلند این جوراب پوشش را مورد آزمایش قرار دادند که نتیجه ی آن موفقیت آمیز بود.
در سال 2018 تحقیقی منتشر شد که از شایع بودن عفونت قارچ پا در میان دانشجویان دانشکده نیروی دریایی تایلند حکایت داشت. به همین دلیل محققان تایلندی برای آزمایش اختراع خود به سراغ گروهی از دانشجویان یکی از دانشکده های افسری تایلند رفتند و جوراب مذکور را بر روی آن ها مورد آزمایش قرار دادند.
طبق تحقیق سال 2018، بیشتر از یک سوم دانشجویان دانشکده نیروی دریایی تایلند به انواع زخم پا از جمله عفونت باکتریایی کراتولیز حفره دار مبتلا می شوند.
پس از طی دوره ی آزمایش، محققان تایلندی متوجه شدند دانشجویانی که از جوراب های دارای پوشش نانو ذرات اکسید روی استفاده کرده بودند بوی بد پا در آن ها به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده بود.
در مقابل، دانشجویانی که از جوراب معمولی استفاده کرده بودند، بوی پاهای آن ها شدیدتر شده بود و به گفته ی دانشجویان تأثیر منفی این مشکل هم بر زندگی روزانه ی آن ها بیشتر شده بود.
محققان همچنین متوجه شدند دانشجویانی که از جوراب های معمولی استفاده کرده بودند احتمال ابتلا به عفونت باکتریایی کراتولیز حفره دار در آن ها بیشتر بود تا دانشجویانی که از جوراب پوشش دار استفاده کرده بودند.
به گفته ی محققان تایلندی، نتایج پژوهش آن ها کارآمدی جوراب های دارای پوشش نانو ذرات اکسید روی در جلوگیری از بوی بد پا و عفونت باکتریایی کراتولیز حفره دار ثابت کرد.
این محققان می گویند تحقیقات خود را بر روی دیگر انواع منسوجات ادامه خواهند داد و امیدوارند با این روش بتوان عفونت های باکتریایی و قارچی را درمان و از بروز آن ها جلوگیری کرد.
بیشتر بخوانید:
با 10 راهکار خانگی برای از بین بردن بوی بد کفش آشنا شوید
تماشای این ویدئو را به شما پیشنهاد می کنیم: