خبرگزاری ایسنا: دکتر علیرضا زالی در حاشیه انعقاد تفاهم نامه بین ستاد کرونای تهران و قرارگاه جهادی امام رضا (ع) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نکته نگران کننده این است که مردم فکر میکنند محدودیتهای کرونایی به سرعت میتواند آمار مرگ و میر و میزان ابتلا را تغییر دهد، گفت: متاسفانه شرایط این گونه نیست و از شنبه تا به امروز تغییر خیلی شگرفی را در میزان بستری بیمارستانها و مرگ و میرها در تهران نداشتیم، به گونهای که متاسفانه دیروز 92 بیمار فوتی PCR مثبت در استان تهران داشتیم.
وی با بیان اینکه شرایط بحرانی و قرمز تهران کماکان پابرجاست، ادامه داد: همچنین بررسیهای میدانی ما حاکی از آن است که متاسفانه کماکان شکستن و نقض قرنطینه توسط افراد PCR مثبت در تهران در حال انجام است.
زالی همچنین با بیان اینکه دیروز بیش از 151 نفر از مبتلایان PCR مثبت به فرودگاه مراجعه کردند و میخواستند از حمل و نقل هوایی برای سفر به استانهای دیگر استفاده کنند، گفت: این مساله واقعا جای تاسف دارد و بسیار موضوع نگران کنندهای است.
وی تاکید کرد: بررسیهای ما نشان میدهد که در طول 3 روز اخیر میزان شکستن قرنطینه توسط افراد دارای آزمایش PCR مثبت ادامه دارد و این افراد در ترددها به خصوص ترددهای درون شهری و مناطق مرکزی شهر نقض قرنطینه کردهاند و این آمار عدد قابل توجهی است.
نقض قرنطینه، تمام محدودیتها را بی اثر میکند
زالی در ادامه ضمن درخواست از شهروندان تهرانی مبنی بر این که در صورت مثبت بودن تست کرونای خود یا خانواده خود در خانه بمانند، تاکید کرد: این افراد به سرعت میتوانند بیماری را به سایرین منتقل کنند.
وی با تاکید بر سرایت پذیری بالای بیماری کووید 19، گفت: این بیماری با شتابی غیر قابل تصور در محیطهای بسته و مسقف تکثیر پیدا میکند.
وی با بیان اینکه نقض قرنطینه از سوی مبتلایان تمام محدودیتهای ما را بی اثر کرده و شکستن زنجیره ویروس هم غیر ممکن میشود، اظهار کرد: هرچند ستاد ملی مقابله با کرونا جرایمی را برای این تخلفها در نظر گرفته، اما مهمترین موضوع وجدان افراد است و باید بدانند که افراد PCR مثبت میتوانند دیگران از جمله سایر افراد خانواده و همکاران را مبتلا کنند.
زالی ادامه داد: البته شاید به دلیل کمبود آموزشهای همگانی، افراد PCR مثبت فاقد علائم فکر میکنند بیماریشان جدی نیست؛ لذا بیش از هر زمان دیگر از رسانهها میخواهم بر روی موضوع عدم شکستن و نقض قرنطینه افراد PCR مثبت، برنامههای آموزشی بیشتری داشته باشد.
تحلیل دقیق اثرگذاری محدودیتها در پایان 2 هفته اطلاعرسانی میشود
رییس ستاد کرونای استان تهران با بیان اینکه بیماری کووید 19 از دوره نهفتگی نسبتا طولانی برخوردار است، عنوان کرد: آثار هرگونه مداخله ایجابی یا سلبی در مقابله با این بیماری تا کمتر از 2 هفته محقق نمیشود؛ بنابراین الان نمیتوان دقیق و علمی در رابطه با میزان اثرگذاری محدودیتها نظر داد.
وی در عین حال با بیان اینکه طبیعا این محدودیتها به دلیل کاهش تردد درون شهری و برون شهری و تعطیلی برخی مشاغل تاثیرگذار خواهد بود، گفت: به طور متوسط در متروی تهران بیش از 300 هزار نفر در روز کاهش جمعیت داشتهایم و همچنین بین 350 هزار تا 400 هزار نفر کمتر از حمل و نقل عمومی اتوبوسرانی استفاده کردهاند.
زالی در پایان با بیان اینکه استمرار و پیوستگی این موضوع در روزهای آتی مشخص میشود، گفت: تحلیل دقیق اثرگذاری محدودیتها در پایان 2 هفته اطلاعرسانی میشود.