ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

علوی‌تبار: می‌ترسم، نتایج انتخابات ۱۴۰۰ از پیش معلوم است/ سعید و عباد می‌گویند حکایت "فتنه اقتصادی" همچنان باقیست!

حمیدرضا آصفی، دیپلمات سابق کشورمان از خرسندی "جو بایدن" آمریکایی از اقدامات ترامپ علیه ایران و برنامه‌ریزی او برای امتیاز گرفتن از ایران می‌گوید.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

برنامه بایدن برای امتیازگیری از ایران

آصفی: بایدن از اقدامات ترامپ خوشنود است

علوی‌تبار: می‌ترسم، نتایج انتخابات 1400 از پیش معلوم است/ سعید و عباد می‌گویند حکایت "فتنه اقتصادی" همچنان باقیست!

حمیدرضا آصفی، از دیپلمات‌های سابق کشورمان در بخشی از یک مصاحبه با شماره یکشنبه گذشته روزنامه دولتی ایران پیرامون دولت جدیدالولاده "جو بایدن" گفته است: برای کسانی که در سیاست حرفه‌ای هستند این مسأله کاملاً طبیعی بود که رفتار عملی دولت امریکا فاصله ملموس و حتی فاحشی با برخی شعارها و وعده‌های انتخاباتی داشته باشد. یعنی اگر غیر از این بود طبیعی نبود. معلوم بود که بایدن براحتی به برجام برنمی‌گردد. مواضعی که مسئولان امریکایی قبل از پیروزی در انتخابات گرفتند در قیاس با آنچه که بعد از آن موضعگیری کردند، تغییر رویکرد را کاملاً نشان می‌دهد. تیم بایدن در سه مرحله مقابل ایران قدم به قدم سخت‌تر شد. در دوره تبلیغات انتخاباتی آنها مواضع نسبتاً نرمی داشتند، در دوره انتقال قدرت مواضع آنها سخت‌تر شد و اکنون در مسند قدرت شاهد هستیم که دیگر کمتر خبری از آن نرمش‌ها وجود دارد.

او می‌افزاید: برجام اولویت اصلی دولت بایدن نیست که بخواهد بابتش با دیگران درگیر شود و انرژی خود را برای این درگیری بابت مسائل دیگری خواهد گذاشت. اما درباره مسائل خارجی باز هم دولت امریکا به تنهایی تصمیم‌گیر نیست؛ اروپایی‌ها هستند، اسرائیل و لابی‌های آن هستند، کشورهای عرب منطقه هم هستند. اگر مجموعه این عوامل را ببینیم، این طور نیست که فکر کنیم بایدن همین فردا می‌تواند به برجام برگردد.

آصفی تصریح می‌کند: بایدن با سیاست‌های ترامپ مخالف بود و این کاملاً روشن است. ولی حتماً ته دلش بابت فشاری که به ایران آمده و تحریم‌هایی که ترامپ به عنوان یک ابزار اعمال فشار برای او به ارث گذاشته خوشحال است و دوست ندارد کاری کند که ایران بدون امتیاز دادن از این وضعیت خارج شود. [1]

*عقلانیت و قول سدیدی که در تحلیل آقای آصفی وجود دارد در حالی است که متأسفانه شاهدیم کسانی در ستاد مشترک دولت و اصلاح‌طلبان با یک مویز دچار گرمی شده و برای رئیس‌جمهور تازه آمریکا و حتی برخی منصوبان او ستاد استقبال هم تشکیل داده‌اند! [2] شتابزدگی و سیاست‌ورزی آماتورگونه‌ای که در جریان مذاکرات پیشابرجام نیز شاهد آن بودیم و آقایان علیرغم تذکرات و هشدارهایی که به آنها داده می‌شد اما تبدیل به عبرت تاریخی در قبال التماس مذاکره با دشمن شدند.

شناخت دقیق از ماهیت سیاست‌های کاخ سفید و نگاه به تجربه تاریخی در تعاملات آمریکا با دیگران بیان می‌کند که قرار نیست از آتش آقای جو بایدن آبی برای ایران گرم شود و او بر همان مسیری راه می‌سپرد که سلف او یعنی باراک اوباما می‌پیمود.

مسیر فشار بیشتر بر ایران با استفاده از لطایف‌الحیل!

این مسئله یک انتظار به حق از جانب مردم ایران است که دولتشان در قبال جو بایدن و خدعه‌های مسبوق به سابقه تیم او جوان‌سری نکند و با تأنی و تأمل به اصرار خود مبنی بر "مذاکره با آمریکا" بنگرد.

***

علوی‌تبار: می‌ترسم، نتایج انتخابات 1400 از پیش معلوم است!

علوی‌تبار: می‌ترسم، نتایج انتخابات 1400 از پیش معلوم است/ سعید و عباد می‌گویند حکایت "فتنه اقتصادی" همچنان باقیست!

علیرضا علوی‌تبار، فعال چپ و از تئوریسین‌های اصلاحات در بخشی از یک مصاحبه با سایت صبح ما پیرامون انتخابات آینده گفته است:

"تصورم این است که از انتخابات مجلس یازدهم به بعد، دوران تاریک دیگری در حال شکل‌گیری است. ظاهرا دوباره قرار است که حکومت با تکیه بر چهره‌های ناپخته، هیجان زده و فاقد بینش و دانش یکدست شود. نظارت استصوابی امکان انتخاب را بسیار کاهش می دهد به گونه ای که نتایج انتخابات از پیش معلوم است. "

او می‌افزاید: جمهوریت بدون امکان انتخاب و رقابت معنا ندارد. نوپاهای قدرت یافته سعی می کنند حضور خود و دوستانشان را در قدرت همیشگی کنند و حاصل آن نوشتن قوانین خنده دار و بی معناست! تضعیف جمهوریت در داخل به معنای کاهش قدرت چانه زنی قدرتمند در خارج است. از این رو از سیری که در حال وقوع است باید ترسید، این روند بازی با آینده کشور است. شهوت قدرت و ثروت باعث می‌شود که آدم ها راحت بازیچه دست «اسرائیل» شوند! [3]

*دقت شود که منظور این فرد از جمهوریت بدون امکان انتخاب! یعنی چرا شورای نگهبان چهره‌های بدسابقه اصلاح‌طلب را برای هیچ انتخاباتی تأیید صلاحیت نمی‌کند؟

ضمن اینکه علوی‌تبار پاسخ نمی‌دهد حاکمیت و مردم چه تقصیری دارند وقتی یک جریان خاص سیاسی از هم‌اکنون قصد تحریم انتخابات را دارد، مایل نیست مثل انتخابات مجلس دهم از کاندیداهای معتدل‌تر خود استفاده کند و از طرفی به جوانان هم سوء ظن دارد و نمی‌خواهد در هیچ انتخاباتی از جوانان خود استفاده کند.

اظهارات این افراد مبنی بر از پیش معلوم بودن نتیجه انتخابات 1400 نیز حرف لغوی است که از نیمه دوم دهه 70 بارها در گوش مردم تکرار شده است. حرفی چند وجهی که از یک سو به فتنه 88 انجامیده است و از سوی دیگر به رأی‌آوری چند دوره‌ای همین آقایان و زعمای آنها در انتخابات‌های مختلف!

مسئله در روی دیگه سکه اینجاست که مردم و نظام گناهی ندارند وقتی آقای علوی‌تبار و دوستان ایشان طبق تعالیم خوئینی‌ها و حجاریان قصد دارند انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 را نیز مثل انتخابات مجلس یازدهم تحریم کنند و این ژست را بگیرند که ما کاندیدایی در انتخابات نداریم پس انتخابات رقابتی نیست!

البته از این آتش آبی برای هسته سخت اصلاحات گرم نخواهد شد و رفتار شریرانه تحریم انتخابات، هرگز نمی‌تواند به معنی خالی بودن انتخابات ایران از رقابت تفسیر شود.

زیرا نظام سیاسی در ایران یک نظام حزبی نیست که دو نفر از یک حزب وارد رقابت شوند و دیدگاه‌های یکسانی در سیاست و اجرائیات و اقتصاد و غیره داشته باشند! یعنی حتما شاهد رقابت انتخاباتی در اوج خواهیم بود و هسته سخت اصلاحات فقط می‌تواند به هدف خود مبنی بر "کاهش مشارکت" که در انتخابات مجلس یازدهم نیز آنرا آزمود، بیاندیشد.

مقوله‌ای که اگرچه سطح بالای آن یک امتیاز بزرگ محسوب می‌شود اما باید دانست که حیات و قوام یک انتخابات به رعایت قانون است نه به میزان مشارکت.

برخی محافل تحلیلی معتقدند هسته سخت اصلاحات در رویکردهای سیاسی خود نسبت به انتخابات 1400 البته در حال تعقیب توطئه بزرگ "فتنه اقتصادی" و جرقه زدن بر هیمه مشکلات اقتصادی مردم است.

مشکلاتی که یقینا با "رأی خوب" مردم در انتخابات 1400 به یک کاندیدای مقتدر و جهادی مرتفع خواهند شد. همانطور که طلیعه حل مشکلات، با رأی مردم به مجلس یازدهم رؤیت می‌شود.

اما ستاد اصلاحات برای خود مأموریتی تعریف کرده است تا مانع فهم این حقیقت از سوی مردم شود و در ادامه به دو دستاورد برسد!

با این محتوا که یا بتواند موجب "رأی بد" مردم شود و یا اینکه کار را به اعتراضات خیابانی بکشاند.

 پیش از این، ‌ سعید حجاریان از احتمال بروز اغتشاش در انتخابات 1400 سخن گفته بود. [4]

***

سعید و عباد می‌گویند حکایت "فتنه اقتصادی" همچنان باقیست!

علوی‌تبار: می‌ترسم، نتایج انتخابات 1400 از پیش معلوم است/ سعید و عباد می‌گویند حکایت "فتنه اقتصادی" همچنان باقیست!

سعید حجاریان، از چهره‌های مشهور هسته سخت اصلاحات اخیراً در یک توییت نوشت:

"رادیکالیسم بعد از دوم خرداد، نه سه موج که چندین موج داشت؛ از جمله قتل‌های زنجیره‌ای، 18 تیر، قتل عام مطبوعات، وقایع 88، دی 96 و همچنین آبان98. حکایت همچنان باقیست! "

*ما این را فضل الهی می‌دانیم که در جهت حفاظت از انقلاب اسلامی و دستاورد خون شهدا؛ اینچنین نشانه‌های احتمال فتنه و فتنه‌گری را برای اهل بصر و صبر آشکار می‌سازد...

درباره این جملات حجاریان که به زعم برخی محافل تحلیلی یک "راهبری ضد امنیتی برای آینده" است، گفتنی‌هایی وجود دارد:

1_ ما در مجموعه وبلاگ مشرق با این کارنامه در نزد مخاطبان محترم شناخته می‌شویم که قبل از وقایع دیماه 96 و آبان98 در بیش از 600 گزارش درباره مفهوم "فتنه اقتصادی" توضیح دادیم و به فضل الهی آنرا پیش‌بینی کردیم. [5]

با عنایت به این کارنامه تأکید می‌شود که به گواه اسناد موجود؛ آقای حجاریان و دوستان ایشان در ستاد طرح و برنامه عمده رخدادهای ضد امنیتی فوق‌الاشاره حضور داشته‌اند.

چه اینکه قتل‌های زنجیره‌ای دهه 70 به اذعان معاون وقت وزیر اطلاعات کار چپ‌های واجا بوده است. کسی در نقش اصلاح‌طلبان ستادی در وقوع فتنه کوی دانشگاه و فتنه 88 تردیدی ندارد و رخدادهای دیماه 96 و آبان 98 هم همانگونه که از کارنامه اشاره شده در بالا می‌دانیم؛ تماماً با سیاه‌نمایی همین افراد و زمزمه دائمی آنها در گوش مردم مبنی بر لزوم حرکت خیابانی علیه نظام وقوع یافت.

جالب آنکه بستر ناکارآمدی و مشکلات اقتصادی طی 7 سال گذشته نیز از سوی همین فرماندهان ستادی اشاره شده در دامن رأی مردم پهن شد.

2_ مسئله جالب دیگر این است که گویی حجاریانِ هسته سخت اصلاحات فقط یک روی این سکه است و روی دیگر را بایستی در ستاد دولت آقای روحانی جستجو کرد!

جایی که رفیق گرمابه و گلستان حجاریان و چپ گِرای امنیتیِ دیگر این داستان یعنی "علی ربیعی" یا همان برادر عباد سال‌های حضور در وزارت اطلاعات حضور دارد. هم‌او که چند روز پس از اغتشاشات آبان 98 در یادداشتی می‌نویسد: "حکایت همچنان باقیست. "[6]

علت این همسویی و حتی استفاده از عبارت‌های یکسان چیست!؟

3_ توییت اخیر حجاریان و تأکیدش بر باقی بودن حکایت! آیا به اقاریر چندی قبل او درباره وقوع اغتشاش در ایام انتخابات 1400 نیز مرتبط است!؟

حجاریان نوشته بود:

"ممکن است در بحبوحه انتخابات 1400، مثلاً هفته منتهی به رأی‌گیری، تورم بیش از میزان فعلی شتاب بگیرد و قیمت‌ها به‌شکلی سرسام‌آور افزایش پیدا کند. این موضوع از آنجایی واجد اهمیت است که معمولاً تورم نوروز به نیمه‌های بهار یا حتی اوایل خردادماه سرریز می‌کند یعنی همان معضلی که در ادبیات ما به «سیاه بهار» یا «گدا بهار» مشهور است. این‌ها در حالی است که دولت برخلاف دیگر ادوار قادر به مدیریت بحران معیشت (ولو به‌صورت مقطعی به‌وسیله تزریق پول) نیست، زیرا اساساً اسباب آن را در اختیار ندارد. با این اوصاف ممکن است در بزنگاه انتخابات برخی هرج‌ومرج‌های بخشی و منطقه‌ای پدید آید. مانند انباشت مطالبات معوق دی‌ماه 1396 یا آنچه در آبان‌ماه 1398 رخ داد. در نتیجه بنا به عادت مألوف، میان طرفداران نظام از یک سو، و مردم معترض و مستأصل و جان بر کف درگیری پدید می‌آید. [7]

همچنین آیا قرار است تأکید امثال خوئینی‌ها بر "تحریم خاموش انتخابات 1400" نیز بخشی از هیزم این فتنه احتمالی را فراهم بیاورد!؟ [8]

4_ بحث درباره فتنه اقتصادی و پیش‌بینی چیستی وقوع آن ابعاد بسیار گسترده و پیچیده و البته زوایای ناگفته فراوانی دارد.

مع‌الوصف تأکید بر این نکته ضروریست که به زعم ما 7 سال سیاه‌نمایی ستاد مشترک دولت و اصلاح‌طلبان از اوضاع کشور در کنار ایجاد مشکلات اقتصادی برای مردم که بسیاری از آنها راه‌حل‌های مشخص و حتی چند روزه دارند (مثل نظارت بر قیمت‌ها برای کاهش گرانی) کشور را در شرایط وقوع فتنه اقتصادی قرار داده است.

تحلیلی که اگرچه شاید تا قبل از وقوع دیماه 96 و آبان 98 اندکی غامض می‌نمود اما به نظر می‌رسد پس از این رخدادها باید با تأمل و تأنی بیشتری نسبت به آن نگریست.

رفع این فتنه نیز راه‌حل‌های مشخص و البته "راهکارهای مگو" دارد.

در بخش راه‌حل‌های مشخص برای رفع این فتنه می‌توان به مقولاتی مثل لزوم ورود خواص کشور به عرصه مبارزه با سیاه‌نمایی و بیان مثبتات کشور، استنطاق مشوقین آنارشیسم و نشان دادن راه حل "صندوق رأی" به مردم (همان راه حل اصلی که امثال خوئینی‌ها سعی بر پنهان‌سازی معجزه آن دارند!) اشاره کرد.

***

1_ http://www.irannewspaper.ir/newspaper/page/7555/3/568022/0

2_ mshrgh.ir/1174770

3_ http://sobhema.news/?p=8714

4_ mshrgh.ir/1121882

5_ mshrgh.ir/782729

6_ mshrgh.ir/782729

7_ mshrgh.ir/1119442

8_ mshrgh.ir/1121882

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان