تحریریه دنیای سلامت
عامل اصلی بوی بد دهان، باکتریهایی است که در دهان همه ما وجود دارد. این باکتریهای بیهوازی در پس ماندههای غذاها رشد میکنند و به صورت ترکیبات فرار از دهان خارج میشوند. این ترکیبات بویی شبیه به سولفید هیدروژن دارند که به تخممرغ گندیده نزدیک است.
بوی بد دهان میتواند در اثر یک بیماری و یا استفاده از برخی داروها نیز ایجاد شود. بیشتر داروها باعث خشکی سینوسها میشوند و ماده مخاطی دهان را نیز خشک میکنند. برخی از داروهای ضددلهره و نگرانی این تأثیر را دارند. در مورد خشک شدن دهانتان بعد از مصرف برخی داروها با پزشک خود مشورت کنید.
کاهش اعتماد به نفس با بوی بد دهان
بوی بد دهان یکی از عوامل از بین رفتن اعتماد به نفس است. تمام افرادی که این مشکل را دارند از بوی بد دهان خود مطلع هستند مثل کسانی که چاق هستند و از چاقی خود مطلعند. گاهی اوقات بوی بد دهان باعث میشود که فرد گوشهگیرتر باشد و بسیاری از رابطههایش را کوتاه و محدود کند و ترجیح میدهند در خانه تنها بمانند و دیگران را با بوی بد دهانش آزار ندهد.
شاید شما نیز تا به حال این تجربه را داشتهاید که کسی به شما بگوید چقدر دهانتان بوی بدی میدهد و یا اینکه کسی از نزدیک شدن به شما و روبوسی کردن با شما امتناع ورزد و حتماً میدانید که قرار گرفتن در چنین موقعیتی چقدر از نظر روحی شما را آشفته خاطر میسازد. حتی گاهی اوقات احساس میکنید که گناه بزرگی مرتکب شدهاید.
اما حقیقت این است که نباید آشفته شوید و یا اینکه احساس گناه کنید، زیرا روشهای زیادی برای حل این مسأله وجود دارد. وقتی که متقاعد شدید میتوانید اقدام به حذف بوی بد دهان نمایید و دوباره در اجتماع حضور یابید. دندانپزشک شما بهترین منبع برای در میان گذاشتن موضوع با او و ارائه راهحل به شما است.
بهداشت دهان
بهترین راه برای برطرف کردن بوی بد دهان، بهبود وضعیت بهداشت دهان با چند قدم بسیار ساده است. بعد از هر بار غذا خوردن دندانهای خود را مسواک بزنید و دهان خود را به خوبی بشوئید. بهتر است از دهانشویه استفاده کنید و دهانشویهای که الکل نداشته باشد مناسبتر است زیرا الکل باعث خشکی دهان میشود، بعد از مسواک زدن از نخدندان استفاده کنید. بیماریهای دندان نیز میتوانند به بوی بد دهان اضافه کنند.
بیماری کبد، مشکلات گوارشی و دیابت نیز تأثیر زیادی در این زمینه دارند، بنابراین باید اقدامات لازم برای رفع بیماری نیز انجام شود. خوردن برخی مواد غذایی مثل سیر نیز باعث میشود دهان بوی بسیار بدی بگیرد. زیرا مواد فعال موجود در سیر جذب خون میشوند و از طریق ریه و تنفس به بیرون تراوش میکنند.
ترشحات پشت بینی که میتواند نتیجه آلرژی نیز باشد، باعث افزایش مواد مخاطی شده و زمینه مناسبی را برای رشد باکتریها فراهم میسازد که به افزایش بوی بد دهان میانجامد. در این حالت دهانتان نیز طعم بدی میگیرد. حساسیت به برخی غذاها باعث افزایش گاز معده میشود. این گاز به دهان برمیگردد و موجب بوی بد آن میشود. افزودن ماست به برنامه غذاییتان از بوی بد دهان تا حدودی جلوگیری میکند.
ماست حاوی باکتریهای خوب است که برای سلامت بسیار مفیدند. مواد غذایی سرشار از روی نیز باعث تحت کنترل در آوردن باکتریها میشود و از بوی دهان جلوگیری میکنند. بیش از 30 میلیون نفر در آمریکا دچار مشکل بوی بد دهان هستند و در اغلب موارد ضعف بهداشت دهان و دندان منجر به این مسأله میشود. برای رفع این حالت، بهترین راه مراجعه به دندانپزشک است، اما جویدن آدامس، استفاده بیشتر از ویتامین C، جلوگیری از سیگار کشیدن، تغذیه مناسب و رعایت بهداشت دهان نیز هر یک تأثیر زیادی در این مسأله دارند.
برخی از افراد از جوش شیرین استفاده میکنند تا بوی بد دهان خود را از بین ببرند. اگر میتوانید طعم جوششیرین را در دهان خود تحمل کنید، میتوانید به راحتی با بوی بد دهان مقابله کنید. توجه داشته باشید که اخیراً در بسیاری از خمیر دندانها از جوششیرین استفاده میشود. تا هم طعم بهتری نسبت به جوششیرین تنها در دهان خود احساس کنید و هم بوی بد دهانتان رفع شود. برخی از غذاها مثل گوشت قرمز و برخی از محصولات لبنی سبب بروز مشکلات گوارشی میشوند. یبوست و نفخ دل و روده میتوانند به بوی بد دهان دامن بزنند. بنابراین به آنچه که میخورید توجه بیشتری کنید...
برای خواندن بخش دوم- دهان خوشبو رویا نیست- اینجا کلیک کنید.