ماهان شبکه ایرانیان

محوطه سازی باغ و ویلا، مسیرهایی که شما را غافلگیر می کنند!

طراحی محوطه: در طراحی محوطه بیرونی یک خانه طراحی مسیرهای دسترسی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند، در واقع اگر باغ ها را شبیه یک بدن بدانیم، راه های دسترسی همانند رگ هایی هستند که باعث می شوند آن باغ و محوطه بیرونی زنده، پویا و فعال باشد

طراحی محوطه: در طراحی محوطه بیرونی یک خانه طراحی مسیرهای دسترسی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند، در واقع اگر باغ ها را شبیه یک بدن بدانیم، راه های دسترسی همانند رگ هایی هستند که باعث می شوند آن باغ و محوطه بیرونی زنده، پویا و فعال باشد. مسیرهای دسترسی در طراحی محوطه این امکان را به شما می دهند تا فضاهای جدیدی را تجربه کنید، آن ها چشم انداز های نو و متفاوتی را به شما نشان خواهند داد، البته همه این ها به یک شرط است، آن هم این است که این مسیر ها آن قدر جذاب باشند که باعث شوند شما دل تان بخواهد روی آن ها قدم بزنید و به آن جایی که آن ها می خواهند برسید. پس می بینید که مسیر های دسترسی در طراحی محوطه خیلی مهم تر از آن چیزی هستند که شما فکرش را می کردید، پس بیایید با هم نگاهی بیاندازیم به نکات مهمی که در طراحی راه ها و مسیر های دسترسی در طراحی محوطه بیرونی ساختمان مهم است. البته در این راه از تجربه های گروه فضای سبز ارم تهران نیز بهره مند خواهیم شد. پس تا انتهای مطلب با چیدانه همراه باشید. 

به مسیرهای دسترسی در طراحی محوطه اهمیت دهید. 

اولین پارامتری که در طراحی مسیر های محوطه بیرونی باید به آن توجه کنید، شکل خود مسیرها است. هر کدام از مسیرها باید داستان خاص خودشان را داشته باشند. هر کدام از مسیرها باید اتفاقات خاص خودشان را رقم بزنند، باید به شما اجازه دهند تا بتوانید وقتی روی آن ها قدم می زنید خیال پردازی کنید، آن ها نباید خسته کننده و کسالت بار باشند، بدون هیچ هیجانی. می بینید که شکل مسیر ها مهم هستند، پس با ما همراه باشید تا تعدادی از شکل های مسیر ها را با هم بررسی کنیم. 

شکل مارپیچ برای راه ها و مسیرهای دسترسی در طراحی محوطه 

به گفته کارشناسان و طراحان گروه فضای سبز ارم تهران، اشکال مارپیچ یک سیالیت خاص و حس آرامش را برای استفاده کننده ها از آن فراهم می کند. این راه ها ناخودآگاه چشم را به دنبال خود می کشند. این راه های مارپیج باعث می شوند شما حس کنید که مدام در حال غافلگیری هستید، چون معمولا مقداری از راه پشت گل و گیاه ها مخفی می شود و شما نمی توانید کل مسیر را ببینید. 

مسیرهای مستقیم در طراحی محوطه 

مسیرهای مستقیم خوانا ترین مسیرها در طراحی محوطه بیرونی خانه ها هستند. آن ها در سریع ترین حالت ممکن شما را به مقصدتان می رسانند. مسیر کاملا روشن است و هیجان زیادی ندارد و کاملا هم یکنواخت است. اما می شود با ترفندهای طراحی مختلف به آن هیجان اضافه کرد. مثلا می توان در در اطراف مسیرها گیاهان خوش بر و رویی را کاشت که چشم انداز مسیر را عوض کند و باعث شود شما از راه رفتن روی این مسیر مستقیم یکنواخت خسته نشوید.

این عکس هم نمونه دیگری از طراحی مسیرهای مستقیم را به شما نشان می دهد. ترکیب متریال و مواد ومصالح مختلف برای خود مسیرها می تواند کارگشا باشد. مثلا می توانید یک ریتم خاص و متفاوتی را روی مسیر مورد نظرتان پیاده کنید. الگویی را با ترکیب چند متریال طراحی کنید و آن را در طول مسیر اجرا کنید. 

استفاده از متریال هایی مانند چوب و سنگ که می توانند امتداد های مقطعی را ایجاد کنند هم می تواند جزو گزینه های طراحی برای مسیرهای مستقیم باشد. لوورهای چوبی وقتی در کنار هم قرار می گیرند یک امتداد زیبا را پدید می آورند و وقتی این لوورها با طول های مختلف مورد مصرف قرار می گیرند، درزهای بین آن ها این امتداد را می شکند و باعث می شود تا مسیر طراحی شده شما دارای جذابیت بصری شود. 

شکل شطرنجی برای راه ها و مسیرهای دسترسی در طراحی محوطه

مسیرهای شطرنجی در طراحی محوطه جزو هیجان انگیز ترین راه ها و مسیرهای دسترسی در طراحی محوطه هستند. آن ها باعث می شوند تا شما تحرک بیشتری داشته باشید. در طراحی مسیر و راه های شطرنجی می توانید از تکنیک ترکیب متریال ها نیز استفاده کنید. درست همان طور که در عکس بالا می بینید. 

توجه به عرض مسیرها و راه ها در طراحی محوطه 

عرض مسیرها و راه ها هم بسیار مهم است. به طور معمول راه ها و مسیر ها دسترسی به گونه ای طراحی می شوند که دست کم  2 انسان بزرگ سال، با قد و هیکل متوسط بتوانند در کنار هم به راحتی راه بروند. اما در طراحی محوطه و به خصوص در طراحی مسیرها می توانید، این قاعده را بر هم بزنید؛ گاهی عرض مسیرها را کم کنید، گاهی هم عرض را زیاد در نظر بگیرید، نکته مهم این است که با هر ترفندی که می توانید مسیرها و راه ها را جذاب کنید. مسیر ها گسترده تر یا مسیرهایی که با عرض زیاد هستند می توانند به مردم کمک کنند تا به صورت گروهی در کنار هم راه بروند. این قضیه به آن ها کمک می کند تا جربه متفاوتی داشته باشند، حتی این مسیرها می تواند به عنوان فضای سرگرمی نیز مورد مصرف قرار بگیرد. 

توجه به مواد و مصالح در مسیرها و راه ها در طراحی محوطه 

بحث دیگری که در طراحی مسیرها بسیار مهم است، متریال ها و یا همان مواد و مصالحی است که جسته و گریخته در طول مطلب به آن ها پرداختیم، حالا هم میخ واهیم تعدادی از بهترین متریال ها را که برای این کار مناسب هستند به شما معرفی کنیم. 

 

استفاده از بتن در طراحی محوطه و مسیر ها و راه های دسترسی 

مسیر های بتنی یکی از محبوب ترین و دوستداشتنی ترین مسیرها و راه های دسترسی در طراحی محوطه ها هستند. آن ها ایمن و زیبا هستند و ظاهر جذاب آن ها شما را خسته نمی کند. آن ها قابلیت این را دارند که به هر صورتی در بیایند (به خاطر قالب بندی های آن ها) بنابراین می توانند تمام خواسته شما را از یک مسیر جذاب و زیبا با بهترین طرح برآورده کنند. در ضمن رنگ خاص آن ها ترکیب زیبایی با رنگ سبز چمن ها پدید می آورد که قطعا در محبوبیت آن ها تاثیر گذار است. 

استفاده از سنگ های برش خورده در طراحی محوطه و مسیر ها و راه های دسترسی 

به گفته کارشناسان گروه فضای سبز ارم تهران، سنگ ها یکی از قوی ترین متریال ها هستند، آن ها قدرت این را دارند که با حضور خود به مسیر شما ظاهری رسمی بدهند، یا حتی غیر رسمی، اگر استفاده از آن ها را بلد باشید حتی می توانید با کمک آن ها به طراحی محوطه و مسیرها و راه های دسترسی تان ظاهری مدرن و یا حتی معاصر ببخشید. همه این نکته هایی که در رابطه با سنگ ها گفتیم بسته به جنس و نوع برش آن ها دارد و این که شما باید بدانید هر گروه از سنگ ها به درد چه سبکی می خورد تا بتوانید از خود آنها کمک بگیرید. 

استفاده از سنگ ریزه ها در طراحی محوطه و مسیر ها و راه های دسترسی 

اگر می خواهید مسیری را که طی می کنید با تمام وجودتان حس کنید، باید از سنگ ریزه ها استفاده کنید. البته بایدببینید که از این سنگ ریزه ها در چه مسیرهایی می خواهید استفاده کنید، قطعا این سنگ ریزه ها برای مسیرهایی که کمی شیب دارند اصلا گزینه مناسبی نیستند. ولی در کل استفاده از این متریال جذاب و دوست داشتنی به جذایب مسیر ها و طراحی محوطه شما کمک می کند. 

استفاده از آجر در طراحی محوطه و مسیر ها و راه های دسترسی

آجر یکی از متریال های کلاسیکی است که می توانید برای طراحی محوطه و راه ها و مسیر های دسترسی می توانید استفاده کنید. این متریال یک جورهایی یک پیوند طبیعی با زمین دارد و خیلی خوب در دل زمین می نشیند. 

استفاده از خاک کوبیده شده در طراحی محوطه و مسیر ها و راه های دسترسی

اگر می خواهید مسیرهای دسترسی و راه هایی که برای طراحی محوطه استفاده می کنید حس و حال طبیعی خودشان را داشته باشند، مواد و مصالحی که باید از آن استفاده کنید، خاک کوبیده شده (تثبیت شده) است. فکر نمی کنم لازم باشد راجع به آن چیزی بگویم. خود عکس گویای همه چیز است. 

استفاده از چمن در طراحی محوطه و مسیر ها و راه های دسترسی

چمن ها هم که عضوهای جدا نشدنی طراحی محوطه ها و مسیرها هستند. ولی این که چمن ها را در کنار مسیر ها استفاده کنیم و این که خود مسیر ها به وسیله چمن ها تعریف شود کاملا فرق می کند. اگر به جلوه های طبیعی اعتقاد دارید پس باید برای تعریف مسیرهای دسترسی و راه هایی که در طراحی محوطه تان، از چمن ها بهره ببرید. 

برای دیدن نمونه کارهای بیشتر و به دست آوردن اطلاعات تماس این گروه می توانید به پروفایل اهالی فن گروه فضای سبز ارم تهران در وبسایت چیدانه مراجعه کنید. 

منبع: houzz ؛ مترجم : شمیم آقازاده؛ تحریریه چیدانه

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان