وبلاگ مشرق

اختلاف‌افکنی ناب بین دولت و مجلس!/ گناه نابخشودنی روحانی در حوزه اقتصاد

۲ سال دیگر درباره کارنامه دولت آقای رئیسی چه خواهیم گفت؟! این گزاره ای است که از هم اکنون باید حقایق مهمی را پیرامون آن بدانیم.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

2 سال دیگر درباره کارنامه دولت رئیسی چه می‌گوییم؟!

اختلاف‌افکنی ناب بین دولت و مجلس!/ گناه نابخشودنی روحانی در حوزه اقتصاد

علی تاجرنیا، فعال اصلاح طلب و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم در بخشی از یک یادداشت در شماره یکشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی پیرامون دولت جدید نوشته است:

"این حلواحلوا کردن‌هایی که اصولگریان از آقای رئیسی می‌کنند، بیشتر از نیمی از دولت آقای رئیسی دوام نخواهد آورد و بالاخره برخی از این تعارضات علنی خواهد شد."[1]

*درباره نظر تاجرنیا باید در وهله اول دانست که آقای رئیسی وامدار هیچ جریان سیاسی نیست و ایشان در بیانیه نامزدی خود که در اقتفای دعوت برخی محافل اصولگرا صورت گرفت صراحتا خود را مستقل نامید.

پس هیچ اهمیتی ندارد که رنگ رخسار دولت آقای رئیسی در 2 سال آینده از نظر منافع برخی جریانات سیاسی چیست؟!

در گام بعدی و در بحث مهمتر اما باید دانست که آنچه که در 2 سال بعد از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ "کارنامه اجرایی آقای رئیسی در نزد مردم" است نه نظرات فلان جریان سیاسی...

بدیهیست که اگر نظر آن جریان سیاسی مبتنی بر کارنامه واقعی دولت جدید باشد؛ آنگاه میتوان به این نظر ضریب داد و در آن تأمل کرد اما اگر نظر یاد شده مبتنی بر علائق گروهی و منافع طیفی و با کارنامه دولت در تضاد باشد آنگاه هیچ اهمیتی نخواهد داشت که اصولگرا یا اصلاح طلب چه نظری درباره دولت آقای رئیسی دارند و اصطلاحا آنرا حلوا حلوا می کنند یا خیر!

مهم کارنامه آقای رئیسی در نزد مردمی است که به ایشان رأی داده اند و اگر این کارنامه مطلوب باشد آنگاه حریّت جریانات مختلف سیاسی کشور هویدا خواهد شد... که آیا رفتار خود را همسو با این کارنامه مطلوب تنظیم می کنند یا اینکه طریقی دیگر برمی گزینند؟!

***

اختلاف‌افکنی ناب بین دولت و مجلس!

اختلاف‌افکنی ناب بین دولت و مجلس!/ گناه نابخشودنی روحانی در حوزه اقتصاد

علی‌محمد حاضری، از فعالان اصلاح طلب در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفته است:

"دولت سیزدهم باید مراقبت کند تا سنگ‌اندازی‌ها لااقل برای دولت از طریق مجلس ایجاد نشود و روند به گونه‌ای پیش برود که مناسبات خوب و مناسبی را با بقیه دنیا در روابط مالی و اقتصادی تجاری انجام دهیم."[2]

*"سنگ اندازی قوا در مسیر یکدیگر" گزاره ای غیر عقلانی است زیرا اگر هدف قوا، خدمت به مردم، نظام و اسلام ناب باشد؛ چنین گزاره ای عملا از معنا تهی می شود.

می ماند مسئله اختلاف سلیقه که آنهم طبیعی است و در صورت قرار داشتن بر مدار عقلانیت؛ اتفاقا موجبات رشد و ترقی را فراهم می کند.

پس آقای حاضری چه در سر داشته که از گزینه سنگ اندازی مجلس در مسیر دولت جدید سخن گفته است؟!

اصلا مگر ایشان اصولگراست که ناگهان دل‌نگران سنگ اندازی مجلس اصولگرا در مسیر دولت آقای رئیسی شده است؟!

ما قضاوت در این باره را بر عهده مخاطبان محترم وامیگذاریم و صراحتا به مقامات قوا عرض می کنیم که مدیریت اختلاف سلایق و داشتن نگرش فلسفی به تفکیک وظایف قوا، لزوم ارائه گزارش های اقناعی به مردم درباره اختلاف سلایق و ناخدا بودن طبیعی دولت در تمام اجرائیات کشور می تواند بهانه ها را از دست بدخواهان داخلی و خارجی بگیرد.

***

 

راهکارهایی که دولت جدید باید به جای روحانی آنها را عملی کند

اختلاف‌افکنی ناب بین دولت و مجلس!/ گناه نابخشودنی روحانی در حوزه اقتصاد

محمد عطریانفر، فعال چپ و از مبرّزین حزب کارگزاران سازندگی در بخشی از یک مصاحبه با شماره یکشنبه گذشته روزنامه شرق پیرامون کارنامه روحانی گفته است:

" در مجموع تصور می‌کنم دولت دوم آقای روحانی هم با عطف توجه به محدودیت‌ها و محرومیت‌ها، کارنامه‌ منفی در حوزه اقتصاد ندارد؛ با این وصف که شرایط فعلی حاکم بر کشور در نظر گرفته شود. وقتی دولت شبکه ارتباط بانکی برای مناسبات اقتصادی با جامعه بین‌الملل ندارد و هرجا قرار است فعالیتی شود، با مانع تحریم‌ روبه‌رو می‌شود، انتظاری نیست که کشور در شرایط عادی به سر ببرد و اصلا چنین امری ممکن نیست."

او در این اظهارات همچنین می گوید: من به صراحت و با شناخت کافی مدعی‌ام حتی دولت‌های مقتدر و کارآمدی مانند دولت سازندگی و اصلاحات هم اگر این شرایط را تجربه می‌کردند، کار ویژه‌ای بیش از روحانی از دستشان برنمی‌آمد و همین گرفتاری‌ها را داشتند و اگر وضعیت به همین منوال باقی بماند و اتفاق مثبتی در عرصه جهانی و در ارتباط با کشورهای قدرتمند رخ ندهد، بعد از گذشت شش‌ماه از کار دولت جدید، همین منتقدان به ستایش عملکرد دولت آقای روحانی خواهند پرداخت. نقدهایی که امروز علیه دولت آقای روحانی می‌شنویم یا ناشی از عدم اطلاع منتقدان از شیوه حکمرانی و کشورداری‌ یا عاری از انصاف است.[3]

*این یک سفیدسازی آشکار در قبال یکی از ناکارآمدترین دولت ها در جمهوری اسلامی است که اصلاح طلبان آنرا در دامن رأی مردم گذاشتند.

بر خلاف آنچه که عطریانفر مبنی بر نبود کارنامه منفی در دولت آقای روحانی می گوید اما همه باید بدانیم که دولت آقای روحانی فقط در بخش واضح مسئله، 3 عملکرد بد و به عبارتی 3 ذنب لایغفر داشت که سبب ساز بخش اعظم مشکلات اقتصادی امروز مردم است.

اول "نداشتن نظارت بر بازار" بود که ام الفساد اصلی و سبب ساز کلان گرانی هاست.

دوم "سیاه نمایی از وضعیت کشور توسط مقامات دولتی" است به نحوی که این مقامات در صف اول سیاه نمایان قرار داشتند و از رئیس جمهور گرفته تا معاون اول او و سخنگوی دولت؛ تندتر از بقیه مشغول پمپاژ سیاه نمایی علیه وضعیتی بودند که خود مسبب الاسباب آن بودند.

کار به جایی رسیده بود که حتی سخنگوی دولت نوید تکرار اغتشاشات آبان 98 را میداد...

این یکی از غامض ترین سوالات و تأملات پیرامون دولت آقای روحانی است که به نظر می رسد مقامات امنیتی باید پاسخی درخور و اقناعی برای آن بیابند. (زیرا پاسخ ندادن به این سوال موجب وقوع فتنه اقتصادی می شود)

و سوم "بیتفاوتی به پیشنهادات اقتصادی کارشناسان متعهد" بود.

در دولت آقای روحانی هرگز و هرگز به پیشنهادات دلسوزانه ای مثل لزوم نظارت دولت بر بازار و یا حفاظت از سبد معیشت اقتصادی خانوارهای مستضعف بوسیله کالابرگ (پیشنهاد دکتر توکلی) وقعی گذاشته نشد.

این بزرگترین اشتباهات کارنامه اقتصادی روحانی در کنار سایر نقاط سیاه دیگری است که در عملکرد این دولت وجود دارد و آقای عطریانفر و دوستان ایشان باید بدانند که قادر به سفیدسازی و پاک کردن این نقاط از ذهن مردم نیستند...

همانطور که تقلای آنها در کارآمد و مقتدر نشان دادن دولت های خودشان در ایام سازندگی و اصلاحات نیز یکی تقلای بی حاصل است.

تأکید بر بی حاصلی تقلای امثال عطریانفر برای پاک کردن نقاط تاریک دولتهای چپ در ذهن مردم (که به تکرار این دولت ها در انتخابات های بعدی می انجامد)؛ منوط به عملکرد صحیح خواص کشور و روشنگری های به موقع آنان است. زیرا طبق خوانش تاریخی می دانیم که در صورت سکوت خواص، حتی امیرالمومنین علی(ع) هم در ذهن افکار عمومی تارک الصلوة شناخته می شود!

***

1_ https://www.armanmeli.ir/fa/main/print/320091

2_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1114768

3_ https://sharghdaily.com/fa/main/detail/296404

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان