سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
صیانت از فضای مجازی یک "طرح مردسالار" است!
سعید شریعتی، فعال اصلاح طلب و از دستگیرشدگان فتنه 88 در بخشی از یک مصاحبه با شماره دوشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی پیرامون طرح مجلس برای "صیانت از فضای مجازی" گفته است:
"روح این طرح تحکیم حاکمیت یکدست و حکومت مردسالارانه است و از سطح اطلاعات این اعضای کمیسیون فرهنگی بالاتر است و پشتوانههای قویتری دارد."[1]
*ما قضاوت درباره تأکید شریعتی بر مردسالار بودن طرح مذکور را به مخاطبان محترم واگذار می کنیم.
خاصه اینکه محرز است که شریعتی تقلا کرده تا حتی از تقابلات فمینیستی بیربط هم برای مخالفت با مفهوم عقلانی لزوم حفاظت از فضای مجازی نیز استفاده کند.
این قبیل تعارضات و اظهارات عجیب در مخالفت یا موافقت با برخی رخدادها و فرایندها صرفا به این دلیل است که آن مخالفت ها یا موافقت ها نه مبنای عقلانی که مبانی دیگری دارد و این "مبانی دیگر" موجب آسمان و ریسمان کردن مخالفان یا موافقان می شود.
***
اقدام ضد فرهنگی ابتکار قبل از رفتن از پاستور
معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور سابق در یک نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، در واکنش به زیر گرفتن دو زن به بهانه بدحجابی با پژو پارس در ارومیه بیان کرد: امر به معروف و نهی از منکر یک امر دینی است، اما شرایطی دارد و به هیچ عنوان وقتی شروط و شرایط آن محقق نباشد امر به معروف نباید اتفاق بیفتد.
به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: یکی از شروط مهم این است که فرد یک ارتباط موثر را بتواند ایجاد کند و خودش این شایستگی را داشته باشد تا با مخاطب خود بتواند به درستی صحبت کند و اثرگذاریهای لازم را داشته باشد، در واقع خودش فردی باشد که مورد اعتماد است.
ابتکار افزود: این نوع رفتارهای هیجانی ناشی از سطحی نگری است که متاسفانه رواج داشته است.
وی گفت: برخی فکر میکنند با این رفتارها تکالیف خودشان را انجام میدهند و میخواهند هیجانات خودشان را به یک شکلی نشان دهند که قطعا این کار مردود است، امیدوارم بررسی قانونی صورت گرفته باشد و اگر برخورد قانونی صورت گرفته من تشکر میکنم.
ابتکار ادامه داد: اگر با ماشین این افراد را زیر کرده است که این یک جنایت است و اصلاً در چارچوب بحث ارشادی قرار نمیگیرد.[2]
*انتقاد خانم ابتکار به رفتار ادعا شده یک انتقاد صحیح است فقط نکته اینجاست که این قبیل اظهارات مصداق "نومن ببعض و نکفر ببعض" است! چه اینکه مثلا مشخص نیست چرا خانم ابتکار حتی یک کلام درباره طلبه آمر به معروف قمی که هفته پیش در حین امر به معروف مورد اصابت چاقو قرار گرفت، سخنی نگفته است![3]
آیا خانم ابتکار درباره حجت الاسلام "ابوالحسن کیهانی فاضل"، سرپرست تبلیغات اسلامی شهرستان کبودرآهنگ که 2 سال قبل حین نهی از منکر 2 خانم سگ گردان مورد حمله خودرویی آنها قرار گرفت هم مصاحبه ای اینچنین غرّا و منتقدانه داشته اند یا خیر؟ً![4]
دانستن چنین سابقه ای به روشنی نشان می دهد که خانم ابتکار در اظهارات خود علیه خلاف کاران و اهالی منکر؛ یک صادق واقعی هستند یا اینکه با برخی خلافکاران احساس قرابت گفتمانی دارند...
***
تقدیر حزب اصلاحطلب از روحانی!
حزب اصلاح طلب "توسعه ملی" اخیراً بیانیه ای به مناسبت پایان دولت رئیس جمهور روحانی منتشر کرد.
در بخشی از این بیانیه که سایت صبح ما آنرا منتشر کرده است، می خوانیم: عملکرد فاجعه بار وزارت کشور و شخص وزیر کشور در جریان اعتراضات مردمی علیه افزایش قیمت بنزین، شکایت و پرونده سازی وزارت اطلاعات روحانی علیه فعالان رسانهای و سیاسی اصلاح طلبی که علیه برخورد خشن با اعتراضات مذکور اقدام به صدور بیانیه کرده بودند و مواضع غیر قابل توجیه شخص حسن روحانی در جریان این اعتراضات هدیههای بسیار ارزشمندی به مافیای قدرت ثروت مخالف دولت در بیاعتبار کردن کامل دولت و رنگ باختن خدمات ارزشمند آن در نزد افکار عمومی بود. سکوت تأیید آمیز در برابر شوهای تبلیغاتی وزیر بهداشت در جریان شیوع بیماری کوید 19 و تمکین در برابر فشارها و ادعاهای گزاف مبنی بر ساخت و تأمین واکسن مورد نیاز کشور در داخل و اختصاص مبالغ هنگفت و خارج از محاسبه در این مسیر و در نتیجه عدم اقدام به موقع برای دریافت سهمیه اختصاص یافته از سوی سازمان بهداشت جهانی به ایران جملگی از انفعال و مدیریت ضعیف و فقدان مشاورانی کاردان و فهیم یا احساس کاذب بی نیازی از چنین مشاورانی حکایت میکرد.
در بندهای پایانی این بیانیه که در آن از روحانی تشکر هم شده است! می خوانیم: در کنار این غفلتها و تغافلها و رفتارهای منفعلانه منصفانه نخواهد بود اگر از خطای فاحش برخی از اصلاح طلبان و بازی در سناریوی مافیای قدرت ثروت علیه دولت روحانی نگوییم که به رغم آگاهی از علل واقعی وضع موجود، آدرس غلط داده دولت روحانی را آماج حملات خود قرار میدادند تا شاید از خود در قبال حمایت از روحانی در گذشته و وضعیت موجود سلب مسؤلیت کنند.
به هر حال عمر دولت روحانی به پایان رسید و تاریخ فردا درباره عملکرد این دولت بهتر قضاوت خواهد کرد. بی شک عملکرد دولت جدید در قبال بحرانهای موجود و مجاز شدن ورود به عرصههایی که برای روحانی حرام ابدی بود، حقایق را بیش از پیش نمایان خواهد کرد.
حزب توسعه ملی ایران اسلامی که همواره کوشیده است در قبال دولت روحانی موضعی منصفانه داشته باشد؛ بر خود فرض میداند از خدمات او و دولتش تقدیر کند. دولت روحانی در دور نخست توانست به کمک دیپلماسی حرفهای و تحسینبرانگیز خود ایران را از ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد و تحریمهای بین المللی خارج کند و با توافقنامه برجام به فعالیت هستهای ایران رسمیت جهانی ببخشد، و زمینههای بازگرداندن ایران به مسیر پیشرفت و توسعه را فراهم آورد؛ فرصتی که مانند بسیاری از فرصتهای دیگر طی سالهای پس از انقلاب خیلی ارزان از دست رفت. ایرانیان با دولت روحانی به خوبی دریافتند که وجود یک دیپلماسی کارآمد و معطوف به تامین منافع و امنیت ملی، یکی از مهمترین پیشنیازهای توسعه همه جانبه، به خصوص توسعه اقتصادی است. این دولت توانست موضوع سیاست خارجی را از محافل نخبگان، به فضای عمومی و کوچه و بازار بیاورد. نگاهی گذرا به مطالبات و خواستههای مردم در جریان اعتراضات اخیر به روشنی از آگاهی عمیق مردم از ریشه مشکلات کشور و نقش سیاست خارجی فعال و تعامل سازنده با جهان در پیشرفت و توسعه کشور حکایت میکند. مفهوم گفت و گو و ارتباط براساس منطق برد-برد کلید واژه ای است که در صورت پذیرش در سطح ملی میتواند کشور را از فضای دوقطبی و تقابل مخرب و ویرانگر به سوی مفاهمه و تعامل پیش براند. تحقق این چشمانداز امیدبخش چندان دور نیست.[5]
*ما قضاوت درباره محتوای بیانیه حزب اصلاح طلب توسعه ملی درباره دولت اعتدال و تقدیر از شخص رئیس جمهور روحانی که بسیاری از کارهایش مایه عبرت دیگران شد! را بر عهده مخاطبان محترم می گذاریم.
***
1_ https://www.armanmeli.ir/fa/main/print/320208
2_https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1115857
3_rasanews.ir/002sY1
4_mshrgh.ir/1008384
5_ http://sobhema.news/?p=16682