تقریبا تمام افراد می دانند که بین درد دست چپ و حمله قلبی رابطه مستقیمی وجود دارد و باید جدی گرفته شود و در پی درمان آن بروند. به همین جهت ما در ادامه این مقاله به رابطه بین این دو عضو پرداخته ایم.
ما در مقاله های قبلی مجله آرگا درباره علائم بیماری قلبی و علت درد انگشتان دست نوشته ایم و در اختیار دوستان همیشگی خود قرار داده ایم و در این مطلب همراه شما، رابطه درد در دست چپ و مشکلات قلبی را بررسی می کنیم.
درد دست چپ و رابطه آن با بیماری های قلبی :
گاهی تشخیص بین علت واقعی دردهای دست چپ و مشکلات قلبی سخت می شود و نمی توان دقیقا به رابطه بین این دو پی برد و به همین علت باید نشانه های مهم این موضوع را جدی گرفت. ما در ذیل به شرح این علل می پردازیم:
- دردهای دست چپ به همراه دردها و ناراحتی قفسه سینه: دردهای قفسه سینه یا ناراحتی هایی مانند احساس فشار یا سنگینی بر روی قفسه سینه شایعترین نشانه یک حمله قلبی می باشد. از این رو، درد در دست چپ که با درد در قفسه سینه یا ناراحتی در این قسمت توام می گردد، احتمال مواجهه با حمله قلبی یا یک مشکل قلبی جدی دیگر را به طور قابل توجهی بالا می برد. توام بودن درد در دست چپ و قفسه سینه نشان دهنده یک شرایط پزشکی اورژانسی و نیازمند ارزیابی فوری می باشد. در شرایطی که حتی این نشانه مرتبط با یک مشکل قلبی تشخیص داده نشود، نیز هرگز نباید نادیده گرفته شود. بیشتر اشخاصی که درد در قفسه سینه و دست مرتبط با قلب را تجربه کرده اند به این نکته اشاره می کنند که درد قفسه سینه به شانه و سپس به دست سرایت می کند. درد امکان دارد به سمت گردن، آرواره، پشت و دست راست نیز پیشرفت نماید.
- نشانه های مرتبط دیگر: تنگی نفس، عرق کردن غیر طبیعی، رنگ پریدگی پوست، حالت تهوع، استفراغ، سوء هاضمه، سرگیجه، احساس سبکی سر، غش کردن، عدم هوشیاری، ضربان قلب نامنظم و یا تند که با دردهای دست چپ همراه باشد باید جدی گرفته شود.
- عدم حساسیت به لمس و ارتباط آن با حرکت: درد مرتبط با قلب در دست چپ معمولا به شکل ناگهانی اتفاق می افتد و نسبتا حالتی پایداری دارد و نسبت به لمس حساسیت نشان نمی دهد. به همین علت درد دست چپ که با حرکت دست شکل می گیرد یا شدید می شود، کلا بعید است که با مشکلات قلب مرتبط باشد. علاوه بر این، حساسیت به لمس می تواند بیشتر نشان دهنده یک بیماری عضلانی اسکلتی باشد. آسیب ها و بیماری های عضلانی اسکلتی شایعترین علت درد در ناحیه دست می باشد. فعالیت های روزانه مانند بلند کردن اجسام سنگین یا جا به جایی مبلمان و آسیب های ورزشی مکرر سبب فشار یا التهاب در عضلات یا مفاصل دست می شوند. این شرایط به طور معمول باعث شکل گیری حساسیت به لمس شده و با حرکت دست شدت می یابد.
- دردهای کوتاه مدت در مقابل دردهای بلند مدت: دردهای دست چپ مرتبط با قلب معمولا به طور ناگهانی اتفاق می افتد و بر این اساس، احساس دردهای بلند مدت در دست به طور معمول با یک مشکل قلبی در ارتباط نمی باشد. اثر شرایطی مانند التهاب تاندون روتاتور کاف، آرتریت آرنج یا شانه و بورسیت برای چند ماه یا حتی سال ها پایدار باقی می ماند و با افزایش دردهای تدریجی و کاهش تحرک مفصلی همراه می شود. به همین علت، این دردهای دست بلند مدت بیشتر احتمال دارد با یک مشکل عضلانی اسکلتی مرتبط باشد تا یک مشکل قلبی. همچنین از آنجایی که دردهای مرتبط با قلب از زمان شروع نسبتا حالتی ثابت دارد، دست دردهای کوتاه مدت بیشتر احتمال دارد در نتیجه یک دلیل غیر قلبی باشد، به ویژه اگر با حرکت دست یا گردن توام باشد.
- توصیه ها، اقدامات و هشدار های احتیاطی: احساس دردهای دست چپ که با انجام فعالیت شدیدتر می گردد و با استراحت بهتر می شود، نیاز به رسیدگی پزشکی فوری دارد زیرا ممکن است نشانه ای از یک مشکل قلبی جدی باشد. به ویژه اگر دردها عمیق است و دست نسبت به لمس حساس نباشد. درد در دست چپ که به طور ناگهانی هنگام استراحت اتفاق می افتد، مانند وقتی که در حال تماشای تلویزیون هستید، نیز می تواند به واسطه یک بیماری قلبی باشد. در نتیجه، اگر دست درد با علایمی دیگر مانند دردهای قفسه سینه، تهوع، استفراغ، سرگیجه، غش، تنگی نفس، تعریق غیر معمول، نفخ شکم، سرفه یا خس خس سینه همراه است، بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.
رابطه درد معده و درد بازوی چپ
درد های ناحیه معده و مری می تواند به عنوان یکی از موارد تشخیص افتراقی در بیماری های قلبی مورد توجه قرار گیرد. برخی اوقات درد معده در ناحیه سینه، محوطه قلب و شکم احساس خواهد شد.
گاهی مواقع درد هایی که از مشکلات گوارشی نشات گرفته و در کتف و دست احساس می شوند، ممکن است دارای علائمی همچون درد های قلبی باشند.
حال اگر شخص چنین نتیجه گیری کند که دردهای کتف چپ، دردهای دست چپ و دردهای کتف راست و دست راست وی ناشی از مشکلات معده می باشد، باید در این موارد احتمال منشاء دردهای قلبی را نیز در نظر بگیرد.
بنابراین در چنین شرایطی باید در ابتدا به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید تا خیالتان از این جهت آسوده شود.
درد بازوی چپ و استرس
اضطراب و ترس، طیف وسیعی از علائم جسمانی از جمله درد بازوی چپ را به دنبال دارند، بنابراین برخی از افراد مضطرب می توانند دچار درد در بازوی چپ شوند که با مراجعه به متخصص ارتوپد و آگاهی از علت درد و شروع درمان، بهبود پیدا کنند.
اضطراب از چند طریق می تواند منجر به بروز درد شود، عده ای از افراد ممکن است این درد را در بازو و دست چپ خود احساس کنند، بر اساس تحقیقات انجام گرفته توسط انجمن اضطراب و افسردگی؛ افرادی که دچار اضطراب هستند، معمولا دچار درد مزمن ناشی از تنش های عضلانی، سردرد و درد خواهند شد، بنابراین احتمال دارد در بازوهای خود تنش یا درد احساس کنند.
اشخاصی که اضطرب را تجربه می کنند، امکان دارد دچار حمله های هراس شوند؛ حملات اضطرابی یا حملات هراس به دوره های اضطراب شدید می گویند که دارای علائمی همچون حمله قلبی بوده که دارای نشانه های درد بازو، درد قفسه سینه، تنگی نفس و ضربان قلب سریع می باشد.
همانطور که مطلع اید درد در دست چپ بدن و قلب رابطه نزدیکی با هم دارند و احساس درد توام و دیگر علایم ذکر شده در این متن را که از علل مهم بیماری قلبی می باشد، جدی بگیرید.