برترینها : اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد، دوران طلایی صدا و سیما بود و در راس شبکهها، شبکه سه سیما توانسته بود با تولید و پخش سریالهای مخاطب پسند، جوانان را به سمت خود جلب کند و به شعار «شبکه سه، شبکه جوان» رنگ حقیقت بدهد. سریال «خط قرمز» به کارگردانی قاسم جعفری و نویسندگی شعله شریعتی 20 سال پیش با قسمت اولش توانست جنجالی به پا کند که فردای پخشش همه در مدارس و دانشگاهها از آن حرف میزدند.
این سریال اولین بار از 13 آذر 1380 تا 4 تیر 1381 هر سهشنبه و برای دومین بار در خرداد و تیر 1383 به شکل روزانه از شبکه سه پخش شد. داستان چند جوان حدودا 19-20 ساله که قید همه چیز را می زنند و بعد از فرار از خانه، در پی آیندهای بهتر به شمال کشور میروند و...
سریال خط قرمز
«خط قرمز» در زمان پخش در تلویزیون بسیاری از کلیشههای رایج آن روزها را شکست و سریال محبوب همه آنهایی شد که قبل از آن مشکلاتشان را لابهلای مجلهها و صحبتهای کارشناسان تلویزیون دنبال میکردند. این سریال حرف نسل سوم بود؛ نسلی که آن دوره فراز و نشیبهای بسیاری را پشت سر گذاشته و قاسم جعفری درست دست روی نقطهای گذاشته بود که سالها کسی سراغش نرفته بود.
انتخاب بازیگران سریال خط قرمز: شهرام حقیقت دوست به جای حامد بهداد
حضور بازیگران غیرچهره، ولی با انتخابی درست، به جذابیت و قابل باور شدن این سریال کمک کرد و هر هفته مخاطبان را پای تلویزیون کشاند. یکی از نقاط قوت «خط قرمز» بازی خوب شهرام حقیقت دوست و شهرام عبدلی بود. بازیهایی که نسبت به بازیگران دیگر بهتر به چشم مخاطب آمد و باعث شد اصغر فرهادی از شهرام حقیقت دوست برای بازی در سریال «داستان یک شهر 2» دعوت کند.
قاسم جعفری برای سریال «خط قرمز» مدتها در تئاتر به دنبال بازیگران ناشناخته بود. در یکی از این رفت و آمدها به تئاتر از برخی بازیگران منتخب عکسهایی میگیرد. امیرجعفری یکی از افرادی بود که از او عکس گرفته شد، اما به دلیل قد بلندش برای بازی در «خط قرمز» انتخاب نشد.
نقشی که شهرام حقیقت دوست بازی کرد از ابتدا نقش حامد بهداد بود، چون هر دوی آنها در سریال قبلی قاسم جعفری یعنی «همسفر» بازی کرده بودند، اما به خاطر نوع چهره و ترکیب با بقیه بازیگران، در دقیقه 90 حامد بهداد کنار گذاشته و شهرام حقیقت دوست جایگزین شد، به این دلیل که حقیقتدوست به کاراکتر ناصر نزدیکتر است.
تیتراژ پایانی سریال خط قرمز
تیتراژ پایانی سریال «خط قرمز» با نام «به امید یه هوای تازه تر» با صدای حسین رضائیان یکی دیگر از نقاط قوت این سریال بود که محبوبیت زیادی بین مخاطبان پیدا کرد و بسیاری ترانه و موسیقی خط قرمز را میخواندند. ترانه دوم این سریال نیز با نام «گاهی وقتا با یه رویا» از حسین رضاییان در بین مخاطبان محبوبیت داشت.
شهرام حقیقتدوست، سروش گودرزی، علی منصوری، ایمان اشراقی، پویا امینی، مهسا کرامتی، زندهیاد ساناز کیهان، زهرا اویسی، شهرام عبدلی و... بازیگران این سریال بودند.