قاسمی با بیان اینکه بر اساس آمارها بهطور میانگین در مجموع 85 درصد از جمعیت هدف در کشورمان دز اول و دوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند، گفت: این آمار شامل 91 درصد تزریق دز اول و حدود 85 درصد تزریق دز دوم است و افرادی هم که نوبت تزریق دز سوم آنان رسیده است باید واکسن خود را تزریق کنند. ملاک ما در مورد محدودیت سفر پلاک خودرو است و با سرنشینان خودرو کاری نداریم. یعنی اگر فردی که پلاک خودرو به نامش ثبت نشده باشد دز دوم یا سوم واکسن خود را تزریق نکرده باشد و تردد آن از سوی دوربینها احصا شود به ازای هر 24 ساعت تردد یک میلیون تومان جریمه برای پلاکی که به نام آن کد ملی صادر شده در نظر گرفته میشود. وی با بیان اینکه طبق آمارهای ما حدود 6 تا 8 میلیون نفر در برابر کرونا واکسینه نشدهاند، گفت: البته بخشی از این آمار مربوط به حوزه کودکان و دانشآموزان است اما برآوردهای ما نشان میدهد که بین 5/ 1 تا 2 میلیون دستگاه پلاک خودرو و در واقع صاحب خودرو واکسینه نشدهاند و ما بنا داریم که از طریق تبادل اطلاعات در بستر این سامانه این دسته از خودروها را جریمه کنیم. دیگر خودروها برای تردد مشکلی ندارند و همانطور که گفتم خودروهایی که پلاکشان برای واکسیناسیون تایید نشده مشمول جریمه میشود.
پیشنهاد ارسال پیامک برای واکسن نزدهها
درهمین ارتباط روز گذشته ترکیان، رئیس مرکز اطلاعات و ارتباطات سازمان مدیریت بحران کشور پیشنهاد کرد که با توجه به ممنوعیت سفر برای خودروهایی که مالکانشان واکسن نزدهاند، پیامک «اطلاعرسانی برای رانندگان ممنوع السفر» ارسال شود.
زمان عبور از قله موج ششم
همزمان روز گذشته مجید مختاری، عضو کمیته علمی کرونا گفت: به احتمال زیاد اگر این روند کاهشی در موارد فعلی ابتلا ادامه داشته باشد انشاءالله در 2 هفته آینده یا حتی زودتر، روند آرام کاهش در مرگومیر را هم شاهد خواهیم بود. به گزارش «ایسنا» وی درباره زمان قرارگیری در قله موج ششم کرونا، اظهار کرد: به نظر میرسد بسیار به قله نزدیک هستیم و امروز یا فردا تاریخ درستی است که بگوییم در قله قرار گرفتیم. اگر روند کاهشی بیشتری را در ابتلا شاهد باشیم، این نوید وجود دارد که بگوییم قله موج را رد کردیم. البته توجه کنید که در کشور ما تعداد تستهایی که انجام میشود آنقدر زیاد نیست؛ ولی اگر همین روند حاضر با این تعداد اخذ تست را در نظر بگیریم، میتوانیم امیدوار باشیم که در چند روز آینده از قله عبور کنیم. درهمین حال مسعود مردانی، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا از کاهش 50 درصدی مراجعات سرپایی ابتلا به اُمیکرون در مراکز درمانی بر اساس مشاهدات میدانی خبر داد. با تمام اینها کارشناسان نگران افزایش ترددهای پایان سال و احتمال افزایش خوشههای خانوادگی هستند.