تحریریه گروه ترجمه زندگی آنلاین
بشر از زمانی که به هستی و وجود خود اندیشید، دعا به یکی از کارهای روزمره اش تبدیل شد.
حتی کسانی که به معنویات اعتقاد چندانی ندارند در مواقع اضطرار و نگرانی دست به دعا برده و از نیرویی برتر کمک می طلبند.
محققان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده اند که دعا فواید زیر را دارد:
1- کف نفس را بهبود می بخشد
کف نفس دقیقا مانند یک ماهیچه عمل می کند و ممکن است خسته شود.
ماهیچه های بدن فقط زمانی قوی می شوند که ورزش و تمرین بسیار و در عین حال مرتب انجام شود که البته چنین کاری بسیار سخت و تاحدی طاقت فرساست و بیشتر مردم از انجام دادن آن طفره می روند.
فعالیت هایی هم که کف نفس را آموزش می دهند همین قدر خسته کننده هستند و ممکن است فرد نتواند ماهیچه های کف نفس خود را قوی کند و همیشه آنها را ورزش دهد.
مثلا وقتی از نظر احساسی خسته و یا ناراحت هستید ممکن است پرخوری کنید.
اما دعا می تواند به فرد کمک کند که ماهیچه های کف نفس خود را تقویت کند و افرادی که هرروز دعا می کنند، بررفتار خود تسلط بیشتری دارند.
2- فرد را مهربان و بخشنده تر می کند
بنابر اعتقاد روانشناسان دعا کردن برای دیگران باعث می شود که فرد رفتارهای تهاجمی از خود نشان ندهد و با کوچکترین موضوعی از کوره در نرود.
او به تدریج مهربان تر و ملایم تر می شود و خیلی راحت تر از خطا و گناه دیگران می گذرد.
3- اعتماد را افزایش می دهد
تحقیقات نشان داده است که مردم وقتی در کنار هم به دعا و نیایش می پردازند، نسبت به هم احساس نزدیکی و اتحاد می کنند و اعتمادشان افزایش می یابد.
این موضوع از آن جهت جالب است که می توان با انجام دادن مراسم های نیایش همگانی، بین مردم یک جامعه، دوستی و اتحاد به وجود آورد.
4- دعا جسم را از اثرات مخرب اضطراب رها می کند
افرادی که با کوچکترین رخدادی دچار اضطراب می شوند ، بسیار در معرض صدمات جسمی هستند.
در واقع بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی، دیابت، تنش بالا، زخم معده و میگرن براثر اضطراب به وجود می آیند.
اما اگر این افراد دعا و نیایش را به عادت روزمره شان تبدیل کنند، از اضطراب و ناراحتی های فیزیکی ناشی از آن خلاص خواهند شد و همچنین هرگز دچار افسردگی نمی شوند.
5- جلوی احساسات افراطی را می گیرد
بیشتر مردم هنگام روبه رو شدن با موضوعات ناراحت کننده به سرعت واکنش های احساسی بسیار منفی همچون خشم و عصبانیت از خود نشان می دهند.
اما دعا کمک می کند که فرد زمان مناسبی برای تفکر و اندیشیدن به موضوعات مختلف بگذارد و همین آرامش ناشی از دعا به او کمک می کند که واکنش های احساسی منفی از خود نشان ندهد.
6- فرد را شادتر می کند
تحقیقات نشان داده است که دعا کردن باعث افزایش هورمون دوپامین – یا اصطلاحا هورمون شادی شده و فرد را شاد می کند و آرامشی وصف ناپذیر به او می بخشد.
7-عمر را طولانی می کند
علاوه بر تمام فوایدی که ذکر شد، دعا یکی از بهترین ابزارهای طولانی کردن عمر است.
در حقیقت بسیاری از کسانی که دعا و عبادت به یکی از کارهای روزمره شان تبدیل شده بوده است عمری طولانی و با کیفیت داشته اند.
اگر شما نیز می خواهید طولانی عمر کنید، هر روز صبح که از خواب بلند می شوید و شب ها پیش از خواب چند دقیقه دعا کنید و اثرات مثبت آن را با تمام وجودتان لمس کنید.