ماهان شبکه ایرانیان

«دنیای‌اقتصاد» از رویداد توریستی شیراز گزارش می‌دهد

احیای گردشگری با عوارض خروج؟

شماره روزنامه: ۵۶۴۵ تاریخ چاپ: ۱۴۰۱/۱۰/۲۲ ...

وی تصریح کرد: هرچند به دلیل شیوع ویروس کرونا وقفه‌‌‌ای در برگزاری این نمایشگاه داشته‌‌‌ایم اما فعالان بخش خصوصی و دولتی امسال هم با وجود همه مشکلات همت کردند تا این نمایشگاه برگزار شود. شالبافیان با اعتقاد به اینکه نمایشگاه‌‌‌ها ظرفیت بسیار خوبی برای معرفی داشته‌‌‌هایمان در حوزه گردشگری و ملاقات ذی‌نفعان گردشگری برای توسعه کسب و کارشان است، گفت: اگر عموم افراد، مردم و سیاستگذاران از ظرفیت‌‌‌های گردشگری آگاه نباشند، طبیعتا در تصمیم‌گیری و ملاحظات شاهد اتفاقات خوبی نخواهیم بود، در مقطع کنونی به نمایشگاه‌‌‌ها و جشنواره‌‌‌ها به عنوان ابزاری برای معرفی و گفت‌وگو با سایر فعالیت اقتصادی سایر حوزه‌ها و سیاستگذاران نگاه می‌‌‌کنیم. معاون گردشگری کشور گفت: پارسال در نمایشگاه تهران یکی از هدف‌‌‌گذاری‌‌‌های ما این بود که بتوانیم آنچه داریم را از منظر ظرفیت اشتغال‌زایی و ایجاد شور و نشاط اجتماعی و ایجاد وفاق، همدلی و اتحاد نشان دهیم. حوزه‌‌‌ای مانند گردشگری می‌تواند انسجام ملی را تقویت کند و ظرفیت‌‌‌های بکر و میراث ملموس و ناملموس را  که ریشه در تاریخ و فرهنگ کشور دارد رخ‌‌‌نمایی کند.

وی گفت: نمایشگاه یک ظرفیت است از این رو هر چه برای برگزاری نمایشگاه‌‌‌ها هزینه کنیم، به اصل حوزه گردشگری توجه می‌‌‌کنیم، امیدوارم روزی فرا برسد که بتوانیم نمایشگاه سالانه کشور را در خارج از تهران برگزار کنیم و استان فارس میزبان برگزاری چنین رویدادی باشد. شالبافیان ادامه داد: نمایشگاه بین‌المللی تهران هم 18 تا 21 بهمن با مشارکت همه استان‌‌‌ها و بخش خصوصی برگزار می‌شود. خوشبختانه ظرفیت فضای نمایشگاه در روزهای ابتدایی به گونه‌‌‌ای شد که با استقبال بسیار خوبی از سوی متقاضیان و شرکت‌کنندگان روبه‌رو شدیم. معاون گردشگری کشور تصریح کرد: برای اینکه بخش خصوصی امکان گفت‌‌‌وگو با شرکای داخلی و خارجی داشته باشند یک فضای مناسب در نظر گرفتیم. همچنین برای تشویق مشارکت‌کنندگان خارجی و استفاده از این ظرفیت به منظور آشنایی با حوزه گردشگری کشور 2‌هزار مترمربع فضای رایگان قابل تهاتر در نمایشگاه مصوب کردیم. البته در واگذاری هزینه زمین نمایشگاه هم یک تخفیف 50درصدی مصوب شد.

فارس در گردشگری متمایز است

شالبافیان عنوان کرد: استان فارس هم از ظرفیت‌‌‌های زیادی در حوزه گردشگری بهره می‌‌‌برد. این استان باید نقش مکمل برای سایر استان‌ها و نقش الگو برای همه کشور ایفا کند، نگاه به استان فارس نگاه به استانی عادی نیست. ظرفیت‌‌‌های متمایز فرهنگی، تاریخی و مذهبی فارس، این استان را به استانی متمایز در حوزه گردشگری تبدیل کرده است. شالبافیان در ادامه به حوزه سرمایه‌گذاری اشاره کرد و افزود: تعداد 2‌هزار و 461 طرح در حال اجرا در کشور داریم که پیشرفت آنها بیش از 30‌درصد است و دولت تعهد حمایت از زیرساخت‌‌‌ها را در این خصوص داده است. از این‌رو اگر تمام اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌‌‌ای حوزه گردشگری را به هر طرح اختصاص دهیم سهم هر طرح 50 میلیون تومان است. این در حالی‌‌‌ است که سال گذشته در جذب اعتبارات اشتغال حوزه گردشگری ظرفیت خود را نشان داد و نخستین حوزه جذب‌کننده منابع تبصره 18 بود.

وی افزود: در خصوص دفاتر خدمات مسافرتی در دستور‌العمل ابلاغی علاوه بر تعریف ظرفیت تقاضا، ظرفیت استفاده دفاتر خدمات مسافرتی برای تجهیز و سرمایه در گردش مدنظر است و امید است این اعتبارات به زودی تخصیص یابد. این مقام مسوول گفت: این میزان طرح در حال اجرا ظرفیت اشتغال‌زایی بیش از 103‌هزار شغل مستقیم را دارد. معاون گردشگری کشور گفت: یکی از احکام پیشنهادی ما در برنامه هفتم توسعه این است که در طول برنامه هفتم 10‌درصد از اعتبارات تملک دارایی سرمایه استان‌‌‌ها به حوزه گردشگری اختصاص یابد. او ادامه داد: با این اقدام شاهد نهضت فعال شدن ظرفیت‌‌‌های مکتوب حوزه گردشگری خواهیم بود. این در حالی است که در غیر‌این‌صورت فعالان حوزه گردشگری تا مادامی که طرح سرمایه‌گذاری شروع به کار کنند با تورمی که با آن مواجهیم عملا امکان به نتیجه رساندن و افتتاح پروژه‌‌‌ها و اشتغال‌زایی را کمتر خواهیم داشت.

شالبافیان در ادامه با پیش‌بینی اخذ یک‌هزار و 800 میلیارد تومان عوارض از مسافران خروجی کشور گفت: انتظار می‌رود با تمهیداتی از جمله بهره‌‌‌گیری از منابع حاصل از عوارض خروج کشور، فعالان حوزه گردشگری که آسیب دیده‌‌‌اند، مورد حمایت قرار گیرند. وی افزود: در هشت ماه اول سال‌جاری، یک‌هزار و 400 میلیارد تومان عوارض خروج از کشور اخذ شد و تا پایان سال به نظر می‌رسد حداقل 400 میلیارد تومان دیگر به این رقم اضافه شود. معاون گردشگری کشور افزود: این در حالی‌‌‌ است که کل بودجه اختصاص داده شده به حوزه گردشگری 50 میلیارد تومان حوزه عمرانی است و این پرسش مطرح می‌شود با این میزان عوارض دریافت شده چگونه حوزه گردشگری از طریق وضع عوارض خروج از کشور مورد حمایت قرار گرفته است.

شالبافیان تصریح کرد: با پیشگامی وزارت میراث‌‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌‌دستی پس از دو دهه خواسته فعالیت گردشگری مبنی بر تشکیل صندوق حمایت از حوزه گردشگری جامه عمل پوشاند و تاکید وزیر میراث‌‌‌فرهنگی نیز بر اضافه شدن واژه غیردولتی بودن به این صندوق است، باید منابع مالی حمایتی از حوزه گردشگری نیز برای آن تامین شود که یکی از این حوزه‌‌‌ها عوارض خروج از کشور است و انتظار می‌رود در حوزه گردشگری فعالان این حوزه که از حوادث اخیر آسیب دیده‌اند مورد حمایت قرار گیرند. نمایشگاه بین‌المللی گردشگری پارس تا جمعه 23 دی‌‌‌ماه در محل دائمی نمایشگاه‌‌‌های بین‌المللی استان فارس در شهرک گلستان شیراز برپاست.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان