کشتی تفریحی رومن آبراموویچ تاجر روسی به نام «مای سولاریس» در بندر موغلا، مارماریس پهلو گرفت.
به گزارش عصر ترکیه به نقل از TRT ، کشتی تفریحی آبراموویچ با پرچم جزایر برمودا که در تابستان در سواحل موغلا بود، در اسکله بزرگ بندر کروز مارماریس لنگر انداخت.
این کشتی که قرار است تا دو روز دیگر بندر را ترک کند، با 700 هزار لیتر سوخت به قیمت تمام شده با احتساب کلیه مالیاتها به وسیله کشتی تانکر سوختی که از شهرستان علیآغا در ازمیر آورده شد از دریا سوختگیری کرد.
خاطرنشان شد که برای سوختگیری حدود 15 میلیون لیر هزینه پرداخت میشود. این مبلغ با ارزش برابر فعلی ریال در برابر لیر ترکیه، حدود 40 میلیارد تومان است. با این پول در ترکیه می شود 21 خودروی فیات آگیای صفر کیلومتر خرید.
سولاریس ؛ قصری روی آب
رومن آبراموویچ دو سال پیش از کشتی تفریحی پیشرفتهاش که «سولاریس» نام دارد و 430 میلیون پوند ارزش دارد، رونمایی کرد. این کشتی تفریحی در «برمرهاون» آلمان ساخته شده است.
سولاریس در حال ساخت در آلمان
آبراموویچ شخصاً سفارش ساخت این کشتی را داده، کشتیای که ارتفاعش از کاخ باکینگام هم بیشتر است.این کشتی 140 متر طول و 26 متر عرض دارد، دارای 48 کابین است و ظرفیت 36 مسافر و 60 نفر خدمه را دارد.وزن این کشتی 11 هزار تن است و حداکثر سرعت آن به 18 گره دریایی میرسد. این کشتی تفریحی دارای 8 عرشه است و امکانات دیگری همچون محل فرود بالگرد، استخر، جکوزی باشگاه ساحلی فضای باز و … دارد.
کشتی تفریحی
آبراموویچ کیست؟
رومن آرکادیویچ آبراموویچ در سال 1966 در ساراتوف، در جنوب غرب روسیه در یک خانواده یهودی اشکنازی زاده شد.
مادرش، ایرینا در یک سالگی بر اثر عفونت خونی درگذشت. پدرش دو سال بعد در محل ساخت یک ساختمان، زیر جرثقیل له شد.
پس از آن، رومن نزد خویشاوندانش بزرگ شد. او بیشتر جوانی خود را در منطقه کومی در سرمای زمستان در تنگدستی زندگی کرد.
آبراموویچ
او در 16 سالگی مدرسه را رها کرد و بهعنوان مکانیک مشغول به کار شد. سپس به ارتش سرخ پیوست. پس از آن در مسکو اسباببازی پلاستیکی میفروخت. بعد از آن نیز به فروش عطر و دئودورانت رفت و در زمان میخائیل گورباچف، رهبر شوروی که فضای بیشتری برای کارآفرینی ایجاد کرده بود ثروت خود را افزایش داد.
اوج گیری
با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، رومن آبراموویچ در سال 1995 شرکت نفتی سیبنِفت را در یک مزایده دستکاریشده به قیمت 250 میلیون دلار از دولت روسیه خرید و در سال 2005 آنرا به قیمت 13 میلیارد دلار دوباره به دولت فروخت!
در سال 2012 او در دادگاهی در بریتانیا اعتراف کرد که برای کمک به انجام معامله سیبنِفت، رشوه پرداخته است.
در دهه 1990 و در میانه درگیریهای جنگ آلومینیوم به دلیل قتلهایی که در حین آن رخ دادند از ورود به بازار آلومینیوم، خودداری کرد. اما همزمان با هرجومرج آن سالها صدها میلیون پوند بدست آورد.
سیاست
رومن آبراموویچ از متحدان بوریس یلتسین بود. او حتی مدتی آپارتمانی در درون کاخ کرملین داشت. پس از استعفای یلتسین نیز از ولادیمیر پوتین برای جانشینی پشتیبانی میکرد.
آبراموویچ و پوتین
در اصل، آبراموویچ نخستین کسی بود که جانشینی پوتین را به یلتسین پیشنهاد کرد. در دورهای که پوتین قدرت خود را افزایش میداد شماری از نومیلیاردرها به زندان افتادند و عدهای که نتوانستند وفاداریشان را اثبات کنند تبعید شدند.
اما رومن آبراموویچ در سال 2000 به عنوان فرماندار منطقه محروم چوکوتکا در شمال شرق روسیه گماشته شد. محبوبیت رومن آبراموویچ پس از سرمایهگذاری شخصی در خدمات اجتماعی آن منطقه افزایش یافت. اما در سال 2008 از آن مقام کنارهگیری کرد. رومن آبراموویچ در همه این سالها با پیگیری فعالیتهای تجاری و خرید تابلوهای نفیس نقاشی، خانه، و خودرو بر ثروتش افزود.
ورود به فوتبال
رومن آبراموویچ در خارج از روسیه به خاطر تملک باشگاه فوتبال چلسی و فعالیت در فوتبال اروپا شهرت دارد.
هنگامیکه تیم فوتبال رئال مادرید در دیداری تماشایی در سال 2003 در استادیوم الدترافورد و با درخشش و هتتریک رونالدو با نتیجه 3–4 مغلوب منچستریونایتد شد، یک میلیاردر روسی روی سکوها به حدی از جریان بازی به وجد آمده بود که تصمیم به سرمایهگذاری روی فوتبال گرفت و چند ماه بعد تبدیل به یکی از جالبترین سوژههای فوتبال شد.
آن فرد متمول روسی، رومن آبراموویچ، صاحب چاههای نفت فراوانی بود که تصمیم گرفت باشگاه چلسی را خریده و به فوتبال روی آورد.
او ابتدا قصد خرید باشگاه تاتنهام هاتسپر در شمال لندن را داشت. دانیل لوی، رئیس باشگاه بازدید آبراموویچ از وایت هارت لین در سال 2003 را تأیید کرده است.
آبراموویچ در چلسی
آبراموویچ سپس به این نتیجه رسید که با 10 میلیون پوند بیشتر میتواند باشگاه چلسی را با یک استادیوم توسعهیافته و همچنین دو هتل خریداری کند و از خرید تاتنهام منصرف شد.
باشگاه چلسی در زمان ریاست رومن آبراموویچ موفق به کسب 21 جام معتبر شد.
آبراموویچ باشگاه چلسی را به قیمت 140 میلیون پوند خرید. سرمربیگری ژوزه مورینیو و دیگران بههمراه ثروت آبراموویچ به چلسی کمک کرد تا به پنج قهرمانی در لیگ برتر، دو قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا و پنج جام حذفی انگلستان برسد.
ثروت
رومن آبراموویچ یک آپارتمان در محله گرانقیمت چلسی، یک عمارت 15 خوابه در خیابان کنزینگتون پالاس گاردنز در غرب لندن به ارزش بیش از 150 میلیون پوند، مزرعهای در کلرادو، و یک ویلا در سواحل جنوب فرانسه دارد.
کشتیهای تفریحی او به نامهای سولاریس و اکلیپس از بزرگترین کشتیهای تفریجی در جهان هستند. او یک جت شخصی هم دارد.
بلومبرگ ثروت رومن آبراموویچ را 13/7 میلیارد دلار برآورد کرده و در بین ثروتمندترینهای جهان، او را در رتبه 128 قرار میدهد. مجله فوربز ثروت او را 12/3 میلیارد دلار تخمین میزند و او را در رده 142 قرار میدهد.
رومن آبراموویچ در سال 2006 در پاسخ به سوال گاردین که پول چه کارها میکند پاسخ داد: «نمیتواند خوشبختی بخرد. شاید کمی استقلال بیاورد.»
تحریم
در سال 2021 رومن آبراموویچ از انتشارات هارپرکالینز به اتهام تهمت شکایت کرد. این انتشارات در کتابی به نام آدمهای پوتین نوشته بود خرید باشگاه چلسی به دستور ولادیمیر پوتین بوده است. دو طرف خارج از دادگاه به توافق رسیدند و ناشر موافقت کرد توضیحاتی به کتاب اضافه کند.
پس از حمله 2022 روسیه به اوکراین دولت بریتانیا اموال ثروتمندان روسیه در بریتانیا از جمله رومن آبراموویچ را مسدود کرد. لیز تراس، وزیر امور خارجه بریتانیا گفت: «آنها با ارتباط نزدیک خود با پوتین، در تجاوز نظامی او شریک هستند. دست آنها آغشته به خون مردم اوکراین است.»
رومن آبراموویچ هر گونه ارتباط با دولت روسیه را رد میکند.
در 2 مارس 2022 رومن آبراموویچ هشت روز پیش از اعمال تحریم، باشگاه چلسی را به فروش گذاشت. برخی از هواداران چلسی همچنان در پشتیبانی از او شعار میدهند. اما برخی دیگر خواستار توقیف داراییهای او و نه فقط مسدود شدن آنها هستند.
ابراموویچ
رومن آبراموویچ به هواداران چلسی گفت: «امیدوارم بتوانم برای آخرینبار به ورزشگاه استمفورد بریج (ورزشگاه چلسی در غرب لندن) بیایم و حضوری با همه شما خداحافظی کنم».
او هماکنون در خارج از بریتانیا به سر میبرد و از ورود به این کشور، محروم است.
رومن آبراموویچ نقش فعالی در مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین دارد.