سکته قلبی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در بریتانیا است و سالانه 66 هزار نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند.
زمانی که قلب بهناگهان پمپاژ خون به اندامها را متوقف کند ایست قلبی رخ میدهد، در این حالت نفس بند میآید و مغز دچار کمبود اکسیژن میشود.
یک میلیون و 400 هزار نفر در بریتانیا مبتلا به این بیماری جدی و مرگبارند.
در اینجا نگاهی میاندازیم به ماهیت سندروم مرگ ناگهانی آریتمی و اینکه این بیماری سالانه چند نفر را تحت تاثیر قرار میدهد:
سندروم مرگ ناگهانی آریتمی (SADS) چیست؟
بنیاد قلب بریتانیا میگوید سندروم مرگ ناگهانی آریتمی – که به آن اسایدیاس هم گفته میشود – زمانی پدید میآید که «فرد بهطور ناگهانی و غیرمنتظره براثر ایست قلبی جانش را از دست بدهد، اما دلیل ایست قلبی را نتوان پیدا کرد.»
این بیماری سالانه 500 نفر را تحت تاثیر قرار میدهد و اغلب زمانی اتفاق میافتد که ریتم غیرطبیعی قلب که به آن آریتمی گفته میشود درمان نشود.
به گزارش سازمان ملی خدمات سلامت بریتانیا، اناچاس (NHS) بیش از دو میلیون نفر در بریتانیا دچار آریتمی یا مشکل ریتم قلباند و اگر بهموقع تشخیص داده شود، بیشتر مبتلایان زندگی عادی خواهند داشت. گاهی اوقات بیماری قلبی ارثی است.
این موسسه خیریه گفته است چند بیماری وجود دارد که با ایجاد تغییرات بسیار جزئی در قلب موجب بروز اسایدیاس میشود. این بیماریها شامل انواع گوناگون کاردیومیوپاتی، مجموعهای از بیماریهای ماهیچه قلب است که بر اندازه، شکل و ضخامت آن تاثیر میگذارد. این بیماریها همیشه پیشگیریپذیر نیستند، اما گاهی اوقات میتوانند ارثی باشند. نوع رژیم غذایی، مصرف الکل یا ابتلا به فشار خون بالا خطر ابتلا به آن را افزایش میدهد.
زمانی که دلیل سکته قلبی مشخص نباشد، میتوان در کالبدشکافی اسایدیاس را دلیل مرگ اعلام کرد. این با مرگ ناگهانی قلبی که بهدلیل وجود مشکلی در ساختار قلب رخ میدهد، متفاوت است.