به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد فرید لطیفی معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای نخستین بار در کشور و پس از انجام مدتها مطالعه و کار تحقیقاتی ، استاندارد بازتوانی روانی در کشور با شماره ملی استاندارد 21682 تدوین شده و با هماهنگی سازمان استاندارد، نهایی و دستورالعملهای آن صادر شد.
وی اظهار کرد: بازتوانی روحی و روانی یکی از مهمترین مواردی است که در بحرانها باید مورد توجه قرار گیرد اما متاسفانه غفلتهایی نسبت به آن صورت میگیرد، از این رو این استاندارد تنظیم شده تا به هنگام بحرانها براساس آن اقدام شود.
معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور اضافه کرد: با اجرای این دستورالعمل تمامی اقدامات در حوزه بازتوانی روحی و روانی باید در چارچوب استاندارد مصوب انجام شود و طی آن حمایتهای کافی پس از بحران نیز از حادثهدیدگان صورت گیرد.
رئیس کمیسیون فنی تدوین این استاندارد هدف از تدوین این استاندارد را تعیین اقدامات مربوط به حمایتهاى روانشناختی به حادثهدیدگان دانست و تاکید کرد: به منظور دستیابى به هدف فوق، بازتوانى روان شناختى درسه دوره" کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت" و طى سه مرحله به منظور ایجاد احساس امنیت روانی ، حمایت در مراحل سوگ و اتصال مجدد به زندگی انجام مى شود.
وی گفت: این استاندارد در مورد آسیب دیدگان، امدادگران و مسئولان نیزکاربرد دارد.
معاون بازسازی و بازتوانی با بیان اینکه بحرانهای حوزههای امنیتی، اجتماعی و نظامی در دامنه کاربرد این استاندارد نیست، تصریح کرد: این استاندارد در مورد ارائه خدمات در چارچوب تأمین سلامت جسمانی افراد و بحرانهای زندگی مانند طلاق، مرگ والدین، فرزندان و نزدیکان، در شرایط عادی و همچنین حوادث و سوانح انسان ساخت کاربرد ندارد.
لطیفی، آسیبهای روحی و روانی ناشی از بحران را جزو آسیبهای ثانویه یک بحران دانست و گفت: باید این موضوعات نیز مورد توجه قرار گرفته و به منظور پیشگیری از اتفاقات بعدی اجرایی شود.