ماهان شبکه ایرانیان

کاخ سفید : برای تسهیل توافق با حماس در تلاشیم

جان کربی، سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی در یک نشست خبری گفت که جو بایدن رییس جمهور آمریکا با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در مورد "تلاش ها برای آزادی همه گروگان های حماس" صحبت کرده است.

یک سخنگوی دولت آمریکا اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور این کشور با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر و نیز عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر برای آزادی سایر اسرا گفتگو کرده  و واشگتن در تلاش برای تسهیل توافق با حماس در این زمینه است.
 
به گزارش ایرنا، جان کربی، سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی در یک نشست خبری گفت که جو بایدن رییس جمهور آمریکا با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در مورد "تلاش ها برای آزادی همه گروگان های حماس" صحبت کرده است.
 
قطر روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در تماسی تلفنی درباره تحولات نوار غزه و سرزمین های اشغالی فلسطین گفتگو کردند و بایدن از اقدامات و تلاش‌های دیپلماتیک و بشردوستانه قطر در رابطه با وضعیت غزه قدردانی کرد.
 
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا ادامه داد: ما هر کاری که بتوانیم برای تسهیل یک توافق دیگر آزادی گروگان ها انجام می دهیم. برت مک‌گورک، هماهنگ کننده آمریکا در امور خاورمیانه در واقع امروز بعدازظهر به واشنگتن باز می گردد. وی مجموعه ای از گفتگوهای خوب با همتایان خود در منطقه داشته است که مقامات قطری را نیز شامل می‌شود.ما نسبت به این روند امیدواریم، اما نباید انتظار تحولات قریب‌الوقوع را داشته باشیم.
 
کربی ادعا کرد: ما همچنان به فکر گروگان ها و خانواده آنها و همچنین فلسطینیان بی‌گناهی که همچنان درگیر جنگی هستند که حماس در هفتم اکتبر آن را آغاز کرد، هستیم.
 
این سخنگوی دولت بایدن تصریح کرد: جو بایدن «رئیس جمهور آمریکا نگران حق اسرائیل برای دفاع از خود است. وی همچنین نگران بحران انسانی است که در حال حاضر در غزه جریان دارد. او به تقویم انتخاباتی نگاه نمی کند. او به زمان و شرایط زندگی در معرض خطر توجه دارد.»
 
 شورای امنیت سازمان ملل به دلیل حمایت های آمریکا و دولت جو بایدن از اسرائیل، تاکنون نتوانسته است قطعنامه های متعدد پیشنهادی برای برقراری آتش بس فوری در نوار غزه را تصویب کند.
 
به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین 15 مهرماه 1402برابر با هفتم اکتبر 2023، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از 45 روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه 1402 برابر با 24 نوامبر 2023، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
 
این وقفه در جنگ، 7 روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه 10 آذر برابر با اول دسامبر 2023، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
 
 دیوان بین‌المللی دادگستری روز جمعه 6 بهمن ماه 1402 برابر با 26 ژانویه 2024  حکم ویژه خود در مورد شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم اسرائیل مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی در غزه و لزوم اتخاذ اقدامات فوق‌العاده را اعلام کرد.
 
بر اساس این حکم، رژیم اسرائیل باید اقدامات لازم برای ممانعت از جنایت‌های کشتار علیه یک مجموعه انسانی را اتخاذ کند. این رژیم همچنین باید عدم ارتکاب به جنایت نسل‌کشی توسط نیروهایش را تضمین و اقداماتی در راستای بهبود اوضاع انسانی در غزه اتخاذ کند.
 
دولت آفریقای جنوبی در واکنش به این حکم تاکید کرد که از تدابیر موقت اعمال شده توسط دادگاه دادگستری بین المللی علیه رژیم اسرائیل استقبال می‌کند. دولت آفریقای جنوبی اعلام کرد: این حکم پیروزی قاطع قانون‌مداری بوده و نقطه عطف مهمی در زمینه تحقق عدالت برای مردم فلسطین است.
 
این درحالی است که تل آویو برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و توقف عملیات نیروهای مقاومت، طی سه ماه گذشته کشتار گسترده‌ای را در غزه به راه‌ انداخته است. بر اساس گزارش‌ها، تاکنون بیش از 26 هزار فلسطینی بر اثر حملات این رژیم جان خود را از دست داده‌اند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان