در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به بدرفتاریهایی که با کریستیانو رونالدو در عربستان شده است، بپردازیم.
به گزارش طرفداری، دهم دی ماه 1401 تاریخی است که فوقستاره پرتغالی دنیای فوتبال در تصمیمی عجیب به النصر پیوست تا سالهای پایانی فوتبالش را در لیگ عربستان ادامه دهد.
رونالدو چیزی بیشتر از یک بازیکن است. مثل این است که اپل بهترین محصولش را به عربستان آورده باشد. من خودم شک داشتم که النصر بتواند او را جذب کند، اما این شروع استراتژی عربستان برای تبدیل شدن به یکی از 10 لیگ برتر دنیاست.
این بخشی از صحبتهای خالد العرفاح، روزنامه نگار سعودی، پس از پیوستن کریستیانو رونالدو به لیگ عربستان بود. جایی که او به وضوح نمیتوانست خوشحالی زیادش را از پیوستن این ستاره دنیای فوتبال به لیگ کشورش پنهان سازد. بیش از یکسال از حضور CR7 در این تیم زردپوش عربستانی میگذرد و در طول این مدت اتفاقات زیادی برای کریستیانو رونالدو در این کشور خاورمیانهای رخ داده است. اتفاقاتی که هم برای او شیرین و هم تلخ و همراه با ناکامی بوده است.
فینال سیزن کاپ ریاض و بازهم ناکامی مقابل الهلال
سوت پایان بازی فینال سیزن کاپ ریاض زده میشود و آبیپوشان شهر ریاض با برتری 2-0 برابر النصر و یاران رونالدو موفق به قهرمانی در این مسابقات میشوند. الهلال بازهم مقابل النصر به پیروزی میرسد و رونالدو نه تنها شاهد جشن و پایکوبی بازیکنان حریف است، بلکه مدام آماج کریها و بدرفتاریهای هواداران حریف قرار میگیرد.
شعارهای مسی، مسی که هوادران الهلال سر میدهند، البته که اولین باری نیست که او در میادین ورزشی میشنود اما واکنش رونالدو به این شعارهاست که حسابی جنجالی و تیتر یک خبرگزاریها میشود. "من این جا هستم نه مسی." این پاسخ رونالدو به شعار مسی، مسی الهلالیهاست. او با چهرهای برافروخته و عصبانی به سمت تونل میرود. هوادار الهلال، شال این تیم را به سوی او پرتاب میکند. رونالدو آن را از روی زمین برمیدارد و به زیر لباس زیرش میبرد و به گوشهای پرت میکند تا حرکت زشت و زنندهای انجام دهد.
حرکتی که به وضوح از فشار ناشی از او در بازی با الهلال خبر میدهد. حرکت کریستیانو چیزی نبود که با واکنش هواداران عربستانی مواجه نشود و آنها خواستار مجازات رونالدو هستند. چنین رفتارهایی با یک فوقستاره و هو کردن او مطمئنا چیزی نیست که خود فدراسیون فوتبال عربستان هم راضی به آن باشد. لیگ عربستان جاهطلبی خود را دارد و میخواهد در سطحی جهانی ظاهر شود و ستاره های بینالمللی را جذب کند تا آنها به هیجان لیگ بیافزایند و هواداران را سرگرم کنند، نه اینکه این رفتار شرمآور و رسواکننده را داشته باشند. البته همانطور که گفته شد این اولین باری نیست که با این فوقستاره دنیای فوتبال در عربستان بدرفتاری میشود و او هم واکنش نشان میدهد.
اولین ناکامی کریستیانو رونالدو در عربستان
بگذارید به عقبتر و اولین ناکامی کریستیانو در عربستان برگردیم. هفتم بهمن 1401 و یک ماه پس از حضور رونالدو در این کشور، او با النصر در مرحله نیمه نهایی سوپرجام عربستان به مصاف الاتحاد میرود. رونالدو و همتیمیهایش با نتیجه 3-1 این بازی را واگذار میکنند و در مسابقهای که کریستیانو حتی موفق به گلزنی نمیشود، عبدلرزاق حمدالله مهاجم مراکشی الاتحاد، ستارۀ آن بازی میشود.
بازیکنان الاتحاد، پیراهن سویلم المنهالی که قبل از بازی مصدوم شده بود را به شیوه شادی گل "لیونل مسی" پس از گلزنی به رئال مادرید مقابل دوربینها میگیرند. رسانهها این حرکت بازیکنان الاتحاد را به نوعی کنایه و نیشزدن به رونالدو توصیف میکنند. در حالی که رونالدو در حال ترک بازی است، هواداران الاتحاد هم او را هو میکنند و شعار "مسی، مسی" سر میدهند.
وقتی رئیس باشگاه، رونالدو را بزرگترین فریب زندگیاش میداند!
دو بار در طول زندگیام فریب خوردهام. بار اول وقتی بود که سه سیخ کباب خواسته بودم ولی به من دو سیخ دادند. دومین بار امضای قرارداد با کریستیانو رونالدو بود!
این صحبتهای مسلی آل معمر، رئیس سابق النصر بود که در اردیبهشت ماه 1402 از سِمت خودش در این باشگاه استعفا داد و رونالدو را یکی از فریبهای بزرگ زندگیاش دانست. رونالدو با رقمی باورنکردنی به النصر پیوسته بود و در 38 سالگی میتوانست سالیانه 200 میلیون یورو به جیب بزند تا بدینترتیب او به گرانقیمتترین بازیکن تاریخ فوتبال تبدیل شود.
اما مگر آنها خودشان از روز اول از قیمت بالای رونالدو خبر نداشتند. هر چند بگذریم که آنها خودشان این مبلغ را پرداخت نکردند و هزینه انتقال ستارههای بزرگ دنیای فوتبال برعهده خود مسئولان عربستانی بوده و باشگاه النصر بارها و بارها از تبلیغات، تورهای دوستانهای که در کشورهای دیگر برگزار کرده و وجهه خود رونالدو از این انتقال بسیار منتفع شده است. اما رفتار رئیس باشگاه و اینکه حضور رونالدو در تیمش را فریب بزرگ میداند را هم میتوانیم یکی دیگر از بداخلاقیهایی بدانیم که با این فوقستاره دنیای فوتبال صورت گرفته است.
VAR و هواداران الهلال علیه رونالدو
پرچم آفساید مانع از گلزنی CR7 میشود و مداخله VAR قبل از ارسال یک شوت وحشیانه و دو ضربه سر خارج از چارچوب در دربی حساس ریاض، او را از پنالتی محروم میکند. رونالدو رو به آسمان میکند و از بخت بد خود مینالد. این ضربه دیگری برای امیدهای قهرمانی النصر عربستان در لیگ عربستان بود و رونالدو با خروج از زمین، بازهم سوتهای کرکننده و شعارهای تمسخرآمیز هوادران الهلال را میشنود. مسی، مسی و بازهم آنها سعی میکنند تا با فریاد زدن نام رقیبش به او طعنه بزنند.
رونالدو پس از شکست برابر الهلال حرکت غیر اخلاقی و ناشایستی را انجام میدهد که بازتاب بسیار زیادی در بین افکار عمومی عربستان پیدا میکند. وقوع این اتفاق در ماه مبارک رمضان باعث شد تا بر شدت اعتراضها افزوده شود و شدت آن هم به حدی است که عدهای خواستار شکایت از رونالدو به دادستان عمومی و حتی اخراج او از این کشور میشوند. پیش از کریستیانو، یک بازیکن به نام حسن کیتا چنین حرکتی را انجام داده بود که باعث شد از لیگ و کشور عربستان اخراج شود.
آن حادثه آوریل سال گذشته، بخشی از یک دوره سخت در اوایل اولین سال حضور رونالدو در عربستان بود. یک هفته بعد، النصر در نیمه نهایی جام قهرمانان پادشاهی مقابل الوحده شکست شوکهای را متحمل شد و باعث شد تا رونالدو هنگام خروج از زمین، نارضایتی خود را از کادر مربیگری تیمش ابراز کند.
شکست 3-0 مقابل الهلال تا دندان مسلح و بازهم شعارهای مسی، مسی
صربها، رنگ آسمان ریاض را به رونالدو یادآوری میکنند. آذرماه 1402، الهلال با درخشش ستارههای صرب خود یعنی سرگی میلینکوویچ ساویچ و الکساندر میتروویچ فاتح دربی ریاض شد و جایگاهش را در صدر جدول لیگ حرفهای عربستان تثبیت میکند. اعضای النصر، خصوصاً کریستیانو رونالدو به تصمیمات داور این بازی اعتراض شدیدی داشتند. رونالدو در یکی دو صحنه اعتقاد به خطای پنالتی داشت و بابت آفساید اعلام شدن گلش نیز شدیداً معترض بود. شکست سنگین النصر برابر الهلال باعث میشود تا موجی از واکنشهای توییتری و کنایهآمیز به سمت رونالدو سرازیر شوند. در آن مقطع زمانی، اختلاف امتیاز الهلال با النصر به 7 امتیاز میرسد تا توییتر الهلال با سوژه کردن شماره رونالدو به این اختلاف امتیازی واکنش نشان دهد.
از شعارهای مسی مسی هواداران الهلال روی رونالدو بگذریم، البلیهی، مدافع میانی الهلال نیز از این فرصت استفاده میکند تا روی اعصاب رونالدو برود. مدافع عربستان که پیش از این سابقه چنین حرکتی را در جام جهانی 2022 مقابل مسی داشت، به رونالدو میگوید: گوش کن، اینجا همه نام مسی را فریاد می زنند. تو متعلق به اینجا نیستی.
رونالدو نیز پاسخ جالبی به مدافع الهلال میدهد و میگوید: اول اسمت را به من بگو. تو چه کسی هستی؟ صدایت را نمی شنوم. من اصلا تو را نمیشناسم!
کریستیانو رونالدو بارها و بارها از لیگ عربستان تعریف کرده و آن را حتی بالاتر از لیگ فرانسه برشمرده است. اتفاقی که باعث واکنش لوشامپیونه هم شده بود اما بداخلاقیهایی که نسبت به رونالدو در این کشور شده چیزی نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت. هر چند این بداخلاقیها دوطرفه بوده و خود CR7 هم در مقاطعی به آتش این بداخلاقیها دامن زده است که در این مطلب هم به آن اشاره شد.
کریستیانو رونالدو و تاثیر آن روی لیگ عربستان، باعث شده که مسئولان این لیگ حالا ادعا کنند که پخش بینالمللی مسابقات لیگ آنها، 38 پخشکننده در 140 منطقه دارد. آنها انتظار دارند که لیگ این کشور از نظر اسپانسرها تبدیل به سومین لیگ دنیا شود. اما آیا چنین بدرفتاریهایی که با این ستاره دنیای فوتبال میشود نمیتواند در آینده روی تصمیم دیگر ستارههای مستطیل سبز هم برای آمدن به این کشور خاورمیانهای تاثیر بگذارد؟
در حال حاضر نیز صحبت از اینکه برخی ستارههای حاضر در لیگ عربستان از شرایط این کشور ناراضی هستند به گوش میرسند و برخی از آنها مثل جوردن هندرسون هم عطای این لیگ را به لقای آن بخشید و به نوعی از این کشور فرار کرد. بنزما تمرینات الاتحاد را میپیچاند و پس از یک ماه برمیگردد، دوباره قهر میکند و باز برمیگردد.
بداخلاقیهای هواداران عربستانی تنها به رونالدو ختم نمیشود. آنها به اسطوره فوتبال آلمان و جهان، فرانتس بکن باوئر هم بیاحترامی کردند و در دیدار رئال مادرید و اتلتیکومادرید در چارچوب نیمهنهایی سوپرکاپ اسپانیا زمانی که قرار بود سکوت در ورزشگاه حاکم شود، تماشاگران سوتهای متعددی را به صدا در میآوردند. انتشار ویدیوهای این لحظات با واکنش تند فوتبالدوستان در شبکههای مجازی همراه شده بود. یا در آخرین مورد از آن، حتی در دیدار اینتر میامی و الهلال و پس از شکست 3-1 یک نیمهای یاران مسی، توییتر الهلال دست از کنایه زدن به مسی هم برنداشته بود.