کمپانی Zenimax Media، مالک عناوین موفق و بزرگی نظیر DOOM، فال آوت و The Elder Scrolls V: Skyrim بالاخره توانست اثبات کند که شرکت آکیلس وی آر از فناوری های شرکت های زیر مجموعه آن ها استفاده کرده تا تکنولوژی هدست واقعیت مجازی آکیلس ریفت را توسعه دهد.
به این منظور، دادگاهی در ایالت تگزاس آمریکا، کمپانی بزرگ فیسبوک که مالکیت آکیلس وی آر را بر عهده دارد ملزم به پرداخت 500 میلیون دلار غرامت به سبب سرقت حقوق معنوی دانست.
شریل سندبرگ، مدیر امور مالی فیسبوک در گفتگو با CNBC گفت که از برخی عناصر این تصمیم نا امید شده و قطعا گزینه تجدید نظر را در دادگاه پی خواهند گرفت.
پالمر لاکی، یکی از موسسین آکیلس وی آر
زنیمکس مدیا، 3 سال پیش و در ماه مه 2014 از آکیلس به خاطر سرقت حقوق معنوی خود شکایت کرد. آن ها مدعی بودند که موسس آکیلس وی آر، پالمر لاکی جوان از کدهای کامپیوتری و رازهای تجاری زنیمکس بهره برداری تجاری کرده تا محصول مخصوص به خود را توسعه دهد.
همچنین، گفته شده که تا پیش از ملحق شدن جان کارمک، موسس استودیو خوش نام id Software (از مجموعه استودیوهای متعلق به زنیمکس و خالق DOOM) به آکیلس، هدست واقعیت مجازی این شرکت بسیار ابتدایی بوده و کارمک از دانشی که در زنیمکس از کارهای پیشین به دست آورده بود موفق شد تا هدست را برای آکیلس بسازد.
قاضی دادگاه از همین سو آکیلس را به نقض کپی رایت، زیر پا گذاشتن قرارداد عدم افشا و سوء استفاده از نام تجاری آکیلس متهم ساخت. البته آکیلس با توجه به دفاعیات خود توانست اتهام سرقت رازهای تجاری شرکت را از روی دوش خود بردارد.
برندن آیریب، یکی از موسسین آکیلس وی آر
از کل مبلغ نیم میلیارد دلار غرامت، آکیلس باید 200 میلیون دلار بابت زیر پا گذاشتن قرارداد عدم افشا و 50 میلیون دلار بابت نقض کپی رایت بپردازد. آکیلس و لاکی هر کدام جداگانه باید 50 میلیون دلار به خاطر عدم صداقت در داد و ستد بپردازند و به همین دلیل، دیگر موسس آکیلس، برندن آیریب نیز باید 150 میلیون دلار جریمه شده است.
به بیان مارک زاکربرگ، فیسبوک در سال 2014 کمپانی آکیلس را در حالی خرید که اصلا از ماجرای شرکت زنیمکس مدیا با خبر نبود.