سید عبدالحسین زینالعبادی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با اعلام این خبر گفت: با عنایت حضرت حق تعداد 17 عنوان از طرحهای پژوهشی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) در آینده نزدیک به بازار نشر میرسد.
وی موسوعه کلمات حضرت زهرا (ع) را یکی از این کتب دانست و گفت: موسوعه حضرت زهرا(ع) در سال 1386 منتشر شد، و باز تحقیق آن توسط پژوهشگران گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم(ع) پس از گذشت چندین سال آغاز که در نتیجه برای مرحله دوم در 673 صفحه و با 522 حدیث در دو جزء و هر جزء شامل چند فصل آماده چاپ شده است.
زینالعبادی در مورد موسوعه کلمات امام حسن مجتبی(ع) افزود: این موسوعه نیز در سال 1381 منتشر شد و پس از باز تحقیق آن با همت و تلاشهای محققان گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم(ع)در دو جزء و در هفت فصل گردآوری شد، که در نتیجه در400 صفحه و 438 حدیث به اتمام رسید و به علاقمندان خاندان عصمت تقدیم میشود.
انتشار موسوعه کلمات امام سجاد (ع)
مدیر انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم(ع) با اشاره به موسوعه کلمات امام سجاد (ع) گفت: شاید برخی فکر کنند که از امام سجاد(ع) با توجه به گرفتاریهای پس از حادثه عاشورا و خیمه زدن اندوه و ماتم بر زندگی و وجود آن حضرت، سخنان زیادی از آن حضرت نقل نشده باشد، ولی مجموعه حاضر که با تلاش و همت پژوهشگران جمعآوری شده است نشان از گستردگی دایره سخنان آن حضرت دارد؛ اگر چه ادعای گردآوری تمام سخنان آن حضرت را نداریم زیرا برای اولین بار و بدون تحقیق جدید چاپ و عرضه میشود، این مجموعه نیز در شش فصل شامل عقائد، احکام، اخلاق، طب، ادعیه و زیارات و اشعار تنظیم و در 720 صفحه با بیش از هزار حدیث به زیور طبع آراسته و به علاقمندان آن حضرت تقدیم میشود.
زینالعبادی یکی دیگر از آثار پژوهشکده باقرالعلوم(ع) را موسوعه کلمات حضرت امام کاظم (ع) عنوان کرد و گفت: میراث گرانبهای علمی فرهنگی امام کاظم(ع) را با همت و تلاش بی وقفه محققان پر تلاش گروه حدیث در مجموعهای سه جلدی گرد آوری کردهایم، جلد اول آن در شش فصل شامل توحید، قرآن و تفسیر، نبوت، امامت، معاد، فرق و اصحاب، و جلد دوم و سوم آن در احکام فقهی و طب و اخلاق و آداب و دعاها و زیارات ترتیب و تنظیم یافته که در مجموع بیش از 3639 حدیث در 1900صفحه جمع آوری شده است.
موسوعه کلمات امام رضا(ع) کتاب بعدی بود که وی بدان اشاره کرد و افزود: احادیث و روایات نشر یافته در لابلای کتب روائی و حدیثی برای اولین بار در مجموعهای به نام مبارک آن حضرت در دو جلد و در هشت باب جمع آوری شد که در جلد اول آن سه باب شامل مباحثی از قبیل عقائد، مناقب سیره، قرآن و تفسیر و در جلد دوم پنج باب شامل احکام، طب، اخلاق، نامهها، فرقهها و اشخاص، و ادعیه و زیارات جمعآوری شده است، تعداد صفحات آن1460 و تعداد احادیث آن 2079 حدیث است.
انتشار موسوعه کلمات حضرت امام هادی (ع)
وی در مورد موسوعه کلمات حضرت امام هادی (ع) مطالبی را عنوان و سپس تصریح کرد: این اثر در سال 1386 در چهار فصل شامل عقائد احکام اخلاق و ادعیه با 430 حدیث و در 400 صفحه منتشر و با استقبال علاقمندان روبرو شد، و اما اکنون برای دومین بار با افزودن 166 حدیث و در مجموع 596 حدیث در 500 صفحه منتشر میشود که امیدواریم مورد عنایت حضرت هادی(ع) قرار بگیرد.
زینالعبادی مجموعه بعدی را موسوعه کلمات حضرت امام حسن عسکری (ع) خواند و گفت: مجموعه سخنان حضرت امام عسکری(ع) درسال 1386در چهار فصل شامل عقائد احکام اخلاق و دعاهای آن حضرت و در 308 صفحه به تعداد 346 حدیث منتشر شد که پس از تحقیق مجدد در 541 صفحه و526 حدیث چاپ میشود.
مدیر انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم(ع) در مورد موسوعه کلمات حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تاکید کرد: فرمایشات حضرت مهدی (ع) برای اولین بار در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) از کتابهای گوناگون جمعآوری شد که با لطف خداوند متعال و عنایت آن حضرت به محضر دوستان و ارادتمندان و منتظران آن حضرت تقدیم میشود، این مجموعه شامل هفت فصل در 528 صفحه و 332 حدیث شامل عقائد و قرآن ، سیره و معجزات، احکام، وکلاء و ممدوحین و مذمومین، مابعد الظهور، ادعیه و زیارات و تشرفات است.
وی یکی از کارکردهای پژوهشکده را پاسخدهی به شبهات کلامی عنوان کرد و افزود: کتاب «برهانهای اثبات وجود خدا» از جمله آثاری است که سعی دارد ضمن نقل و بررسی مهمترین برهانهای اثبات وجود خدا، از نقدهای موجود نیز غافل نماند و با رویکرد پاسخ به شبهات، در این عرصه به قضاوت بنشیند. این اثر، حاصل تلاش گروهی از محققانی است که به همت گروه پاسخ به سؤالات و شبهات دینی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) گرد هم آمده و تعدادی از مهمترین و شایعترین برهانهای اثبات وجود خدا را به تفصیل، بررسی کردهاند.
کتاب تعامل اعراب مسلمان با ایرانیان در فتوحات اسلامی در زمینه پاسخ به شبهات تاریخی یکی دیگر از کتابهایی بود که زین العبادی به آن اشاره کرد و افزود: کتاب حاضر از جمله آثاری است که تلاش میکند با نگاهی مستند و واقعنگر، فتح ایران به دست اعراب مسلمان بررسی کند و سعی دارد از نقدهای موجود نیز غافل نماند و با رویکرد پاسخ به شبهات، در این عرصه به قضاوت نشیند. این اثر، حاصل تلاش برخی از محققانی است که به همت گروه پاسخ به سؤالات و شبهات دینی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) گرد هم آمدهاند تا در این عرصه تحقیقی درخور را ارائه کنند.
وی به بازنویسی جلد اول گلشن ابرار اشاره کرد و گفت: شاخص مهم نگارش فعلی این جلد بر متن اولیه آن، این است که در بازنویسی کنونی با حفظ چارچوب اصلی کتاب و با هدف غنای بیش از پیش محتوای مقالات پژوهشی، شرح حال علما علاوه بر ارزیابی توسط استاد محمد جعفر طبسی با نظارت و کنترل نهائی از سوی این مدرس حوزه همراه بوده است. ویژگی دیگر اثر حاضر آن است که با تحقیقی جامع و رویت منابع جدید، بازنویسی شده و در حد امکان اشکالات سنه ولادت و وفات شخصیتها به حداقل رسیده و در انتخاب تصاویر عالمان مطرح نیز به کیفیت و به روز بودن عکسها توجه شده است.
زینالعبادی در مورد بازنویسی جلد دوم گلشن ابرار گفت: این مجموعه در راستای ارائهی الگوی عملی و کاربردی به نسل فرهیختهی جامعهی اسلامی و معرفی مفاخر جهان تشیع، شرح زندگی اسوههای علم و عمل از میرزاجوادآقا ملکی تبریزی تا مقام معظم رهبری را به رشته تحریر درآورده است.
مدیر انتشارات پژوهشکده جلد دهم گلشن ابرار جلد را در راستای ارائهی الگوی عملی و کاربردی به نسل فرهیختهی جامعه ی اسلامی و معرفی مفاخر جهان تشیع خواند و گفت: شرح زندگی اسوههای علم و عمل ازنصر بن مزاحم تا سید محسن خرازی به رشته تحریر درآمده است.
سید عبدالحسین زینالعبادی عنوان کرد: شرح زیارت عاشورا یکی از آثار ارزشمند، در شرح و بررسی زیارت عاشورا است که مفید بن محمد بن شیرازی در سال 1303 ه ق آن را نگاشته است. این اثر، یکی از مفصلترین شروح مربوط به این زیارت، محسوب میشود که متناسب با فقرات مختلف، زیارت، نکات و فواید گوناگون ادبی، تاریخی و اعتقادی را در بر دارد که توسط حجتالاسلام محمد حسین درایتی، مورد تحقیق قرار گرفته است.
این فعال حوزه نشر در مورد کتاب کاوشی در متن و اعتبار زیارت ناحیه گفت: این کتاب حاصل تحقیق و پژوهش حجتالاسلام والمسلمین مرتضی خوش نصیب است؛ در این کتاب سعی بر آن بوده که زیارت ناحیه مقدسه از دو جنبه واکاوی شود. اول از لحاظ معارف حقه موجود در آن و دوم از جهت بررسی سند و اعتبار آن.
وی در مورد کتاب خود شناسی برای خود سازی توضیحاتی ارائه داد و افزود: کتاب حاضر اثر تلاش فراوان محقق ارجمند خانم زیارتی از پژوهشگران پژوهشکده باقرالعلوم (ع) است که خود شناسی را با نگاه اخلاقی از منظر کتاب و سنت و عقل مورد بررسی قرا داده که امید است برای طالبین در مسیر خود سازی مؤثر واقع شود.
کتاب چیستی، چرایی، چگونگی غنا و موسیقی از دیدگاه فقه امامیه و اهل سنت عنوان کتاب بعد بود که زینالعبادی در مورد آن گفت: این کتاب نوشته محمدجواد حیدری خراسانی است. در این کتاب، سعی شده است با نگاهی تطبیقی به مسئله غنا و موسیقی از دیدگاه فقه امامیه و اهل سنت، به تبیین جامع و مستد از بحث پرداخته شود.
زینالعبادی در مورد آخرین کتاب گفت: در کتاب پیام آوران تاریکی به این فرقه و کارهای آنها پرداخته شده است و آنچه این کتاب را از سایر کتابهای نوشته شده درباره بهائیت، متمایز میکند، استفاده فراوان از منابع بهائی و توجه ویژه به روشهای تبلیغی بهائیت است که شناخت این شیوهها برای عموم افراد و به خصوص، اهالی تبلیغ، بسیار مهم است. این کتاب توسط فاضل ارجمند، حجت الاسلام و المسلمین سید حسینعلی موسویزاده، به رشته تحریر درآمده است.
گفتنی است، علاقمندان برای تهیه کتب میتوانند با تلفن 37837308 تماس گرفته و یا به نشانی قم، بلوار نیایش، جنب مصلی قدس پژوهشکده باقرالعلوم (ع) مراجعه کنند.