به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی، دبیر علمی همایش فقه حکومتی امروز 22 دی ماه در نشستی خبری به مناسبت برگزاری سومین همایش فقه حکومتی در موسسه امام خمینی(ره) در پاسخ به سؤال ایکنا که این مباحث تا چه حد در بدنه اجرایی حوزه و از سوی مراجع جدی گرفته شده است گفت: بعد از فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر پرداختن به این مباحث، کارهای خوبی شروع شد و کسانی مانند آیتالله اراکی و دیگران به آن پرداختند.
رئیس پژوهشگاه المصطفی(ص) ادامه داد: همچنین موسساتی مانند موسسه امام خمینی(ره) این مسئله را به صورت جدی در دستور کار قرار داد و تاکنون دو دوره همایش برگزار شده است و سومین آن نیز در حال انجام است ولی در کلیت حوزه این مباحث جای کار بیشتری دارد.
عباسی تصریح کرد: دروس اجتهادی در حوزه بیشتر معطوف به مسایلی است که سالیان متمادی در حوزه بحث و کار شده و بحث درباره آن نیز به علت پشتوانه علمی و مباحث گذشتگان سهلتر است و تمایل بیشتری هم برای پرداخت به آن وجود دارد اما مباحث جدید دشواری بیشتر و پیشینه و ادبیات علمی کمتری در آن تولید شده و تمایل به پرداختن به آن در دروس اجتهادی هم کمتر است.
دبیر علمی همایش ایجاد مراکز تخصصی مانند مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) و ... در حال تربیت نیرو برای این مسایل هستند و آینده امیدوارکنندهای وجود دارد.
فقه ظرفیت بالقوه برای اداره جامعه را دارد
عباسی بیان کرد: حکومت ما مبتنی بر فقه است و فقه ظرفیت بالقوه برای اداره جامعه به سبک پیچیده امروزی را دارد و باید به بالفعل برسد.
وی ادامه داد: منطبقسازی مباحث با مسایل روز و طرح آن در دروس اجتهادی، ضرورت جدی دارد و شاید تاکنون برای فقها فرصت پرداختن به این مباحث کمتر بوده و بیشتر به مسایل عبادی پرداختهاند و مباحث دقیق علمی در این زمینه تولید شده اما جای کار دارد که به صورت جدیتری به مباحث روز بپردازیم و برگزاری همایش فقه حکومتی نیز در همین راستا از سوی موسسه امام خمینی و با همکاری نهادهای دیگر صورت میگیرد.
وی گفت: در دو همایش قبلی از سلسله همایشات فقه حکومتی ظرفیت فقه جواهری و مباحث اقتصادی حکومت، مطرح و بررسی شد و در همایش سال اینده نیز نقش مردم در نظام اسلامی که موضوعی در فقه سیاسی است بحث خواهد شد.